Gudagod 3rätters middag!!

Tack för alla tips på förrätter!! Tillslut blev det toast med Chèvre som många tipsade om och jag faktiskt aldrig ätit förut. Jag tycker inte så där jättemycket om Chèvre och min mamma tycker inte alls om det men trots detta så älskade vi förrätten!!! 🙂

Vi skar baguetter i skivor, la på en ca 1/2 cm tjock skiva Chèvre (utan kanter) och ringlade över lite flytande honung. Strödde över pinjenötter och gratinerade sedan i ugnen, 225C, ca 5 min tills osten smält och nötterna fått färg. Serverades på en bädd av ruccola och machesallad med balsamico ringlat runt om. Klockrent!!

Här har ni hela middagen:

Gratinerad Chèvretoast med honung och pinjenötter. På en bädd av ruccola, machesallad och baslamico.

Gratinerad Chèvretoast med honung och pinjenötter. På en bädd av ruccola, machesallad och baslamico.

Oxfilé med palsternackspuré och rostad kavring, rotsakspytt och kantarellsås med tryffelolja. SÅÅÅÅÅÅÅ GOTT!!!!!!!!

Oxfilé med palsternackspuré och rostad kavring, rotsakspytt och kantarellsås med tryffelolja. SÅÅÅÅÅÅÅ GOTT!!!!!!!!

Karamelliserad färsk ananas med rostad kokos och romglass

Karamelliserad färsk ananas med rostad kokos och romglass

Den godaste middagen jag ätit i år. Och huvudrätten är nog bland det top 5 godaste jag ätit någonsin!! Det ni 🙂 Inspirerad från halv 8 hos mig i veckan, lägger upp receptet senare om ni vill ha.

Det allra godaste jag någonsin ätit är en middag vi åt på en resa till Menorca 2004, Micke och jag. Vi betsällde in Chateaubriand (helstekt oxfilé) för 2 och in kom servitören med en hel grill och stekte köttet vid bordet. Den möraste godaste oxfilén man kan tänka sig. Och till detta serverades flera sagolikt goda såser, grillad paprika mm. Vi pratar än i dag om den där middagen.

 Har ni något matminne och någon middag som är det ABSOLUT godaste ni någonsin ätit??

 1. Vilken god trerätters ni hade.
  Jag gjorde också sån förrätt på nyår och det blev gott och jag är väl inte heller så jätteförtjust i sån ost men det blev inte så dumt.
  Oxfilé är oftast alltid jättejättegott tycker jag!!

  Ett matminne jag har är pappas grillade oxfilé.
  Det var för ett par år sedan och jag var där på sommaren och han grillade och det var så oootroligt gott, mört och bra kött, gott kryddat mm.Helt perfekt alltså.
  Det pratar jag och mina föräldrar fortfarande om faktiskt..pappas oxfilé. 🙂

  Ha en fortsatt bra helg..

 2. Hmm godaste middagen någonsin är svårt att svara på. Däremot har jag beställt Carbonara i typ alla städer jag någonsin besökt (vilket är rätt många för min unga ålder) och jag kan meddela att den godaste hittills hittade jag i Prag!

  Den förrätten brukar vi göra, fast vi har valnötter ist för pinjenötter och så gör vi det på svartbröd ist, vilket passar perfekt. (Varför vi brukar äta Åländskt bröd här nere i Göteborg är inte lätt att svara på)

  Min favoriträtt är nog Tandoorikyckling med bulgursallad vars recept finns i min blogg. Såå himla gott. Alla jag serverat det till har verkligen älskat det. Och smakerna är ingeting man tror skulle vara sådär passande men det gifter sig verkligen!

 3. Vad kul att du gjorde förrätten jag tipsade om! Och roligt att ni gillade den även om ni inte är förtjusta i chèvre annars! 🙂

  Varmrätten ska absolut testas! Ser supernice ut! Väntar på recept..

  Ha en härlig helg!

 4. såg verkligen huur gott ut som helst!! klurar på vad jag o dottern ska äta ikväll när vi är själva:-) kanske bara blir pizza, hihi…

  funderar på om jag ska skotta mig ut o åka upp till CE för lite shopping, känns dock inte så lockande!!!

  // kramen grannen som är insnöad (bokstavligt talat);-)

 5. Det ser väldigt gott ut. Är inte någon favoritost för mig men jag kanske också blir överaskad.
  Ska fundera lite på vilken som är min bästa middag

 6. Guuu så smarrigt! Jag blev oxå sugen att testa den där oxfilén med rotsakspytt & tillbehör från Halv åtta hos mig. Impades av hur han la upp allt oxå! Får bli när vi kommer hem från resan och är trötta på thaimat.

  Gratinerad chevre på det där viset är ju sååå gott!! Har för mig att du inte är nåt större fan av thaimat, men denna sallad är supergod till förrätt eller huvudrätt (oxå inspirerad från halv8):
  http://finnasmat.wordpress.com/2009/10/29/raksallad-med-gron-currydressing/

  KRAM!!!

  1. Ja visst såg allt han gjorde gott ut!! Till huvudrätten skulle det ju vara lammracks men de såg så trista ut i affären så jag valde oxfilé i stället och det blev sååå gott!!

   Tack för tipset, såg kul och gott ut. Micke är allergisk mot jordnötter men man kanske kan byta ut dem…

   kram!

 7. Ja, min absolut godaste middag var på vår bröllopsresa till Irland, Gudagod, kyckling i sås med massa gott i och färskpasta, låter inte som en höjdare men det var det, gott vin till, Den middagen pratar vi om fortfarnade.. Mums!! Ha en skön helg. kram I

 8. En riktig 10 poängsmiddag du lagat till!
  Jag är inte heller förtjust i chèvre, men inser att jag återigen borde ge den en chans. Även jag inspirerades av halvåtta-programmet nu i veckan och har lagt receptet i ”ska laga-högen”. Ser supergott ut..och du har lagt upp purén lika snitsigt som han gjorde.

  Ett matminne som vi ofta tar upp är när vi av en slump halkade in på restaurang Gastro i Helsingborg och fick den bästa ryggbiffen vi någonsin ätit…likaså en restaurant på Rügen där vi ätit världshistoriens godaste fläskfilémedaljonger med cognacsås, garnerat med torkade blommor! http://www.camillak.com/foton2009/thmb_DSCN2697_edited-1.jpg

 9. Oh, den förrätten du fixade till är så god, måste göra den snart för det är alldeles för länge sedan vi hade den. Vissa rätter tjatar man ut ett tag och sedan får de återuppstå igen.
  Bästa matminnen är dels när vi var i Alanaya -01, Turkiet, och hittade en restaurang med de godaste lammracksen vi någonsin smakat! Man var tvungen att förboka middagen dagen innan och de var så goda. Sen glömmer jag aldrig när jag och syrran åt rock lobster i Cha Am, Thailand, för 3 år sedan. Så goda skaldjur tror jag inte jag ätit varken förr eller senare.
  Konstigt eg. att matminnen oftast förknippas med utlandsresor, man käkar ju gott här hemma oxå. Men det är väl hela situationen runt om som hjäler till, man är ledig och bara njuter. Maten är ju halva resan…
  Ha en fortsatt skön helg.

 10. Det är nog inte det absolut godaste jag ätit men ett bra matminne är när jag och min släkt åt 7-rätters på Operakällaren. Det var riktigt riktigt god mat och perfekta portioner så att man inte blev så där dundermätt. Tyvärr var det 5 år sen så jag kommer inte ihåg menyn men det är i alla fall ett trevligt matminne 🙂

 11. Ser fantastiskt gott ut!!

  Svårt att komma på det absolut godaste jag ätit. Oftast är det väl det som nån annan lagar även om det man jälv gör kan bli väldigt gott oxå. Varit på Fiskekrogen i gbg ett par gånger och ätit riktigt god mat med goda viner till. De är så fantasifulla på finkrogar och kommer på sånna fantastiska kombinationer!!

 12. Jag är lite skadad eftersom jag bott i Schwiz 😉 Men Raclette, mmmm. Och lite viande sechée på sidan. Fast man kan inte äta det för ofta… 🙂 Fondue chinoise är en annan favorit, men det måste vara på min favvorestaurang i Lausanne!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..