Krämig vitlökslax och stackars liten :(

Sitter här i soffan med en sjuk liten Olivia brevid som jag just fått hämta hem från dagis eftersom hon åkt på magsjuka :( Stackars älsklingen! Själv är jag livrädd för magsjuka och sitter här och spritar händerna för glatta livet. Håll tummarna att jag slipper undan är ni gulliga! Och har ni några superduper huskurer att tipsa om så gör gärna det!! Är det vitpepparkorn man ska sätta i sig??

I går kväll var Marcus över på middag. Länge sen kanske ni tänker ;) men han har varit i Thailand i en månad den lyxliraren!! Vi åt den krämiga vitlökslaxen, såååå gott. Och enkelt!!! Testa om ni inte redan gjort det.

4 port:
4 bitar laxfilé
1 ask Cantadou vitlök & örter
3 dl grädde
salt & citronpeppar
ca 1 kg frysta räkor med skal

Lägg laxen i en ugnsform. Blanda färskost och grädde till en sås. Smaksätt med salt och citronpeppar. Häll såsen över laxen och ställ in i ugnen, 200 C, ca 20 min. Skala räkorna. Ta ut formen ur ugnen och strö över räkorna. Servera med ris och en god sallad till. Gärna med frukt i, passar så bra till!

Sallad med avocado, färsk ananas, tomater, gurka och blandad sallad.

Sallad med avocado, färsk ananas, tomater, gurka och blandad sallad.

Älskar nya ugnsformen från Rice!!

Älskar nya ugnsformen från Rice!!

vitlax2
Killarna var inget vidare middagssällskap, förtrollade av OS på tv..

Killarna var inget vidare middagssällskap, förtrollade av OS på tv..

Nu ska jag sprita händerna lite till och försöka låta bli att inbilla mig att jag mår illa…

1

23 reaktioner på “Krämig vitlökslax och stackars liten :(”

 • Christina skriver:

  Provade den krämiga laxen idag o den var bara så sjukt god

 • Biia skriver:

  Måste bara säga att ugnsformen är bara SÅÅÅ snygg :D och så kom ja på att mamma brukade ge oss glass när vi va små. Om de hjälper mot magsjuka vet ja inte utan de va nog mest bara för att vi skulle få nått i magen skulle ja tro :) Men coca cola utan kolsyra tycker jag hjälper, baljar i mig massor när jag är magsjuk :)
  hoppas Olivia blir bättre snart och att du å Micke inte blir smittade.
  kram kram

 • mysmarie skriver:

  Så snygg ugnsform. En sådan måste jag ha ;-)
  Vilken storlek har du på din ? small, medium eller large? vad rekommenderar du?
  Kram till en mycket bra och läsvärd sida !!!

  • Victoria skriver:

   Denna är i medium och jag har en turkos large. Tycker denna är perfekt för rätter till 4 personer som tex denna laxrätt eller potatsigratäng. Den stora är bra om man är fler eller har buffé. Den minsta tycker jag är lite för liten för att jag skulle ha användning av den så den har jag skippat, men den finns annars i en fin lila färg!

   kram
   Victoria

 • Ericas liv skriver:

  Testa det beprövade knepet med att svälja hela vitpepparkorn, en 15-20 stycken med ett glas vatten hjälper mig nästan alltid från att bli magsjuk, jag har annars lätt att få magsjuka.

  laxen såg helt underbar ut! jag la upp ett oxfile recept på min blogg ikväll, det har blivit mycket sånt på slutet, lite lyx förgyller livet=)

  Kram

 • etnies skriver:

  jaaa, vitpepparkorn i massor tar jag jämt, efter varje måltid tar jag ca 10 st vitpepparkorn. O det hjälper faktiskt, men det ska göras på en gång så fort nån spyr!!! Jag hatar också maginfluensa, har jämt Liam hemma från dagis när det går kräksjukan där o så går jag inte ut om jag inte måste, typ under hela vintern…crazy, jag vet!!! kram

 • Martina K skriver:

  Snygg ugnsform, exakt en sådan fick jag när jag fyllde år häromdagen! Har inte testat den ännu..

 • Nazima skriver:

  Vad mumsig den laxen såg ut!!! måste defenitivt testas nästa gång det vankas lax här….
  Stackars liten,usch med magsjuka, det härjar magsjuka på Alidas förskola ochså så imorgon får hon nog vara hemma.Hon går ju bara 15h då jag är föräldrarledig med lillebror Knut.
  Mitt hetaste tips är det du redan gör, spritar händerna!
  kram

 • birran32 skriver:

  Hej igen!
  Blev så inspirerad av din goda lax att jag precis svängt ihop världens enklaste pastasås!!
  Pastasås med räkor 2p
  200 g skalade räkor
  10 cm strimlad purjolök
  1 ask creme bonjour vitlöksost
  2.5 dl grädde
  1 msk riven citron
  1-2 msk finklippt dill
  salt+peppar+vitlökspulver
  Fräs purjon i lite smör, rör i ost och grädde. Blanda väl. Rör i citronskal, dill och kryddor. Klipp räkorna i lite mindre bitar och vänd i, smaka av. Rör ev i lite mjöl för tjockare sås. Servera med pasta!
  KRAM

 • Fru Matglad skriver:

  Usch, maginfluensa…inget kul! För mig gäller också vitpepparn…

  Jag brukar göra likadant med laxen (eller torsk), alltså blanda grädde med räkost istället. Men detta lät ju inte heller fel, så det tänker jag nog testa till helgen…jag och min man firar bröllopsdag på fredag (12 år!) så vi sticker till Malmö en sväng och har det lite ”romantic”…när vi sedan kommer hem på lördagen har vi lite gäster, så då passar ju detta helt perfekt tänkte jag! =)
  Krya på lilltjejen!

 • asaohl skriver:

  Nämen usch då, hopaps hon blir frisk snabbt snabbt och att du klarar dig från att bli sjuk.

  Maten såg mumsig ut, måste provas någon gång.

 • Elenore skriver:

  Hej!

  Först och främst vill jag tacka för goda recept, har provat en del :-)
  Sedan, eftersom jag har en sjuk kräkfobi, så vill jag tipsa om en kur som jag kör på tillsammans med vitpepparkorn så fort jag ska någonstans där det är barn eftersom VKS härjar nu. (ja, jag är knäpp)
  Vademecum i ett halvt glas vatten. Man kan även ta det på en sockerbit, men det har jag aldrig provat. Det sistnämnda kan ju vara bra om man vill ha med sig detta i väskan. Lite smidigare. Hoppas du slipper magsjukan, själv kan jag knappt höra ordet!

 • Iris skriver:

  Japp, vitpeppar korn är super, tar 10-15st + att vi tar en spraytflaska blanda klorin o vatten spraya allt lys knappar, dörrhandtag, vädra är super, friskluft är bäst, förra vintern fick grabben vinterkräket, men mina metoder fick ingen av oss andra, fast han spydde i 12 timmar, tur eller inte….Håller tummarna. Kram Iris

 • Tilma skriver:

  Vitpepparkorn är grymt!
  Ät ca 10-15 st, mer än så lär du få magont av.

  Jobbade på dagis i två år och åt alltid vitpepparkorn så fort ordet ‘magsjuka’ hördes i lokalerna. Blev aldrig sjuk. Trodde därför att jag var immun och lät bli vitpepparkornen vid ett tillfälle. Gissa en gång vad som hände? Magsjuka!

 • Sofie Mumsfillibaba skriver:

  Tror inte på några huskurer. Bara att hålla sig undan. Men kanske svårt med en liten en som behöver tas om hand. Håller tummarna för att du klarar dig. Ligger själv hemma med hosta och förkylning. Tredje riktiga förkylningen denna vintern…. SUCK!!

  Den laxen är ju så god!! Gjorde den för ett tag sedan och kom på nu att jag minsann måste göra den igen någon dag. Kanske ska testa med någon annan färskost?! Vågar man?!

 • Biia skriver:

  Stackars Olivia :( Jag har fått lära mig att coca cola utan kolsyra ska vara bra för magen.

  Vilken smarrig lax, måste testas :)

 • maxiander skriver:

  Inge roligt att vara sjuk! Hoppas ni klarar er!
  Vi åt också fisk igår, gottigott…
  Lite mindre grädde hos oss igår bara :)
  Ha en fin dag!
  Fiskrecept från igår:
  http://www.maxiander.se/panerad-rodspattafile-med-bulgur-sallad/

  /A

 • nikki skriver:

  -Vitpepparkorn.. jag brukar trycka i mig ca 15st.. och ge min son 4st med yoggi går det ner.. det hjälper iaf för oss:)

 • birran32 skriver:

  Usch..stackars liten..så drygt när de blir magsjuka och man själv inte vet om man åker på det! Mina tips är att äta 5-6 vitpepparkorn(vet ej om det hjälper..tanken räknas kanske), om ni har mer än en toalett, så låt Olivia vara på den ena och ni andra gå på den andra. Blanda klorin med vatten i en sprajflaska som man kan ha att spruta av toaletten med, mellan varven…ta bort hennes tandborste från ena och ge henne en ny så fort hon är bättre, samma med handduk..ha hennes för sig..städa mkt, torka golv och vädra..sprita händerna och försöka hålla tummarna! Viktigt att Olivia får i sig vätska och blåbärssoppa är kanon mot diarré…Jag får värsta bacillnojan av magsjuka och en gång sa Nellie att vårt hus luktade badhus av all klorin:)
  Håller tummar och tår för er!
  KRAM
  Birgitta Regander Hörby, Skåne
  Ett tips till är att köpa hem lite soppor och äta lite skonsam mat någon dag efter för Olivias mage..Laxen verkar sjukt god:)

 • JennyL skriver:

  Japp, vitpepparkorn är det man ska ta. Den där laxen är underbar! En utav mina favoriter här hemma och den är ju så löjligt enkel att den ofta blir guldkanten på vardagen :)

 • al68 skriver:

  Åhh stakars liten…… Jag brukar äta vitpepparkorn eller senapsfrö, vet inte om det hjälper eller det är psykiskt, skitsamma bara man slipper det. Hoppas att det går över snabbt och att ni andra klarar er.

  Laxen MÅSTE jag göra snart igen, har gjort den några gånger och den är verkligen kanon god.

  Ha det så bra som ni kan i sjukstugan, kram Anna-Lena

Lämna gärna några rader efter er! ♥

Instagram - @matplatsen