Hjälp tack!!

Har kylen full med färska tunna revbenspjäll men jag vet inte hur man tillagar dem??!! Har bara gjort tjocka tidigare och det blir väl lite annorlunda tillagningsätt. Hur gör man för att få tunna revben möra och med god smak? Tacksam för alla tips!!!!

What to do??

What to do??

 1. Jag brukar göra på två olika sätt, blir supersmarriga revben.Tycker iaf jag 😉
  1 kg tunna revbensspjäll
  2 tsk salt
  2 dl svartvinbärsgelé
  ½ tsk malen vitpeppar
  1 msk flytande honung
  2 dl söt svensk senap

  1.Sätt ugnen på 200 grader.
  2.Smält svartvinbärsgelé, flytande honung och senap långsamt i en kastrull på svag värme.
  3.Gnid in spjället med salt och vitpeppar och pensla med vinbärssås på båda sidor.
  4.Stek spjället i ca 30 minuter timme, lägg sidan med benen uppåt till en början och vänd efter halva tiden. Pensla med såsen några gånger under gräddningen.
  5.Skär upp spjället så att varje bit har ben i mitten.

  BBQ glaze
  1 1 dl farinsocker
  1 1 dl japansk soja
  1 1 dl ketchup
  1 1 dl flytande honung
  1 1 tum stor knöl färsk ingefära
  4 4 st vitlöksklyftor
  1 1 tsk tabasco

  5 kg tunna färska revbensspjäll
  3 3 st gula lökar
  1 1 st hel vitlök
  salt
  20 20 st svartpepparkorn

  1. Glaze: Blanda farinsocker, soja, ketchup och honung i en bunke. Skala och riv ingefära och vitlök och blanda det i glazen. Smaksätt med tabasco.

  2. Ribs: Koka upp en stor kastrull med vatten. Halvera lökarna och vitlöken, lägg dem i kastrullen. Tillsätt svartpepparkorn och rikligt med salt. Dela revbenen på mitten så att de ryms i kastrullen och täcks helt med vatten. Koka dem långsamt under lock i cirka 1 ½ timme. De är färdiga när köttet börjar lossa från benen. Ta upp revbenen och torka det med hushållspapper, lägg dem på en ugnsplåt och pensla med BBQ glaze. Grilla dem och pensla på mer glaze under grillningen.

  Lycka till!

 2. Hej!
  Första gången jag är inloggad och vill börja med att säga att din sida är kanonfin/bra Viktoria!
  Du gör en av de bästa mat-bloggarna som jag har stött på. Hittade din sida precis innan du övergav den gamla och jag håller med de övriga som kommenterat och sagt att den gamla var bättre….. Det var den faktiskt men det är ju alltid kul att flytta och den här blir nog kanon när man lärt sig den…… 🙂

  En liten hjälp till dina revben är den blandning som jag brukar använda, blanda en ”marinad-glaze” av följande:
  -färsk riven ingefära
  -honung
  -soya
  -god olivolja
  -salt, peppar
  -lite kaffepulver
  inga mått angivna för man tar efter smak… 😉
  Blanda allt och pensla runt om revbenen, stek i ca 180 grader och vänd ofta och pensla ofta. Väldigt smarrigt, bli inte förskräckt över kaffet, det tar fram det lilla extra…. 😉
  Kanongott!
  Jag följer dej vidare och blir inspirerad till 1000!
  Lycka till med ”ribbarna”…

 3. Hej!
  Godast tycker jag att det blir när man kokar dem med lök, vitlök och svartpeppa i ca 1,5 tim. Sedan är det bara att glasera dem med valfri glaze och sätta in dem i ugnen ca 30 min.
  Hoppas ni får en riktigt bra helg (och att ni får fortsätta att vara friska )
  Hälsningar Tina

 4. Pensla dem med valfri grillolja och lägg dem i en smord ugnsform. Stek dem i 225* ca 1-1.5 timme, vänd dem varje halvtimme och pensla dem!
  Servera dem sedan varma med goda tillbehör som bakpotatis, kryddsmör, bearniesås och sallad. Eller ät dem kalla med ngn god sallad och kall dippa! Så brukar jag tillaga dem och inget förkok eller så..vanlig grillolja är enklast att ha på om man inte vill göra egen marinad!
  KRAM

 5. Jag har faktiskt inte gjort tunna revben, men när jag gör tjock (vilket jag gjorde i söndags) så smälter jag smör och blanda med kinesisk soya, pensla detta på revbenen, krydda med salt, vitpeppar och farinsocker. Sen håller jag på att pensla och krydda med jämna mellanrum. Kan säj att detta är uppskattat av mina killar, alla äter som hästar. Du MÅSTE bara prova detta, om inte denna gången så nästa gång när du gör tjocka ; )

  Kram Anna-Lena

 6. Hej,
  jag brukar koka dem ca 30-40 min med ett par köttbuljoner (har aldrig recep utan tar vad jag har). Därefter lägger jag dem i en marinad bestånde av skvätt matolja, chilisås, honung, lite sambal oelek (om man gillar starkt), salt och peppar. Bäst om de får dra över natten, in i ugn ganska hög värme 30 min. Godast på grillen men vintertid får det bli ugnen.

 7. kryddiga Schezuanspjäll
  december 25, 2008 in förrätt, huvudrätt, kinesiskt, schezuan, starkt

  Kryddiga och världens godaste revbensspjäll!

  1 kg revbensspjäll.
  1/2 dl hackad vitlök
  1/2 dl hackad ingefära
  2-3 chilis
  1 dl socker
  några kanelstänger
  några stjärnanis
  2 dl ljus soja för sältan
  1 dl mörk soja för färg
  rostade sesamfrön som garnityr

  Skär upp spjällen och häll i allt i en stor kastrull. Fyll på med vatten. Koka tills spjällen börjar bli möra och köttet lossnar från benen. Ta ur benen och lägg dem åt sidan medan du reducerar ner spadet. Lägg ner benen igen och sprinkla på rostade sesamfrön.

 8. Koka revbenen i apelsinjuice i ca 1,5 timme. Låt svalna, ta sedan valfri glaze, pensla, och ”grilla” dem i ugnen ca 20min. Kan med fördel även läggas på en riktig grill på sommaren. Lycka till

 9. Åhhh, älskar tunna revben. Åt faktiskt det i lördags 🙂
  Vi marinerar benen (ca 1 kg) i
  1/2 dl rapsolja
  3 msk honung
  2 msk soja
  2 msk sweet chili sås
  salt och peppar
  Sen in i ugnen 175 grader i 45-60 min, vända efter halva tiden. MUMS!!!

 10. Jag har ett supergott tips! Detta gjorde vi iofs senast i somras då vi grillade de tunna revbenen med det funkar säkert lika bra i ugnen som andra har skrivit. Det speciella är i alla fall marinaden. Den består av lika delar whisky och brun farinsocker och en skvätt soya. Låt köttet ligga helst nån timme i marinaden innan tillagning. Jag gillar verkligen inte att dricka whisky men till detta är det mums!

 11. Har ett riktigt gott recept som jag alltid använder, från början kommer det ifrån tv-programmet Landgång.
  Man tar lika mycket grillkrydda som spiskummin, blandar ihop med svartpeppar och salt (det ska vara rätt mycket kryddor). Banka in kryddblandningen på revbensspjällen. Ta en ugnsform och häll i lite vatten i formen, lägg sedan över spjällen, ringla lite olivolja över. In i ugnen på 200 grader, efter 30 min penslar du på en honungsglace, vänd revbenen och pensla även där, kör ytterligare 30 min i ugnen. Blir en mycket god smak!

 12. Vi brukar bara torrkrydda våra med grillkrydda, ev. tar vi på honung oxå. Låter det ligga och dra till sej kryddan innan vi steker dom i ugnen.
  Lycka till med vad du än väljer att göra!

 13. Gud vilken rolig blogg! Fortsätt precis som du gör, det är verkligen jättekul att läsa och se så himla många fina bilder till skillnad från andra bloggar där det mest är text och så några dåliga bilder.

  Fortsätt fortsätt fortsätt!!! 🙂

  Hoppas ni är friska!

  Kram /Sara, 19 år, Örebro

 14. Tunna revben e vår absoluta favorit grillrätt på sommaren! Då gör vi efter min svärfars egna recept. Först kokar man dem i 1 timme med lagerblad, kryddpeppar, en skvätt öl och några bitar rotfrukter om man vill. Glöm inte att skumma av under tiden! Sen marinerar vi dem i flytande honung, olja, soja, ja lite vad man känner för. Sen på grillen så att de får en knapprig yta, de e ju redan klara iom kokningen. De blir sjukt möra och saftiga, köttet trillar av! Våra vänner som vi har bjudit det här på har älskat dem 🙂

  Lycka till!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..