Efterlängtad Jack Daniels glaze

Jaaaaaaaaaaaaaaaaaa visst är det Jack Daniels glaze på bilden!!!!!!!! Det var många olika bud. Svartsoppa?? Äter ni det?? *ryser * Smaken är olika ;) Detta är iallafall den omtalade Jack Daniels glazen som de serverar på T.G.I.Friday´s fast i hemlagad tappning. Och vet ni det blev faktiskt nästan på pricken lika gott!  Jippie!!!!!!!!!!!!!

Så nu alla ni som aldrig varit på Friday´s och testat denna underbara glaze, nu måste ni testa detta!! Den är urgod till allt från revbenspjäll, lax, hamburgare och fajitas mm. 

Jack Daniels Glaze (receptet har jag fått tips om av bella *tusen tack*)

Cirka 2,4 dl

1 hel vitlök
1 msk olivolja
1,6 dl vatten
2,35 dl ananasjuice
0,6 dl teriyakisås
1 msk soja
3,15 dl farinsocker
3 msk. citronjuice
3 msk finhackad silverlök
1 msk Jack Daniels Whiskey
1 msk krossad ananas
¼ tsk cayennepeppar

Skär av 1,25 cm av vitlökstoppen. Skär även av vitlöksroten så att vitlöken står stadigt. Skala den men lämna så pass att löken håller ihop. Ställ den i en liten ugnsfastform och häll över olivolja. Baka en timme i 160 graders ugnsvärme. Låt den sedan svalna.

Koka upp vatten, ananasjuice, teriyakisås, soja och farinsocker på medelstark värme. Sänk sedan värmen och låt det sjuda. Kläm ut den rostade vitlöken och vispa ner 2 msk av vitlöksmassan samt resterande ingredienser i kastrullen.

Låt glazen sjuda 40-50 minuter eller till dess den reducerats till hälften och påminner om sirap till konsistensen.

jd1

jd31

Nån mer än jag som är frälst i denna sås??!!!! 😀

 1. Haha nej jag äter inte svartsoppa, det va en vild gissning bara 😉
  Den där glazen däremot ska jag testa, har ätit på Fridays o det var sååå gott, tack för receptet! 🙂

 2. The Wicked Wictoria! Äntligen lite rökig rock i recepten – Jackie Dee, alla rockers bröstmjölk. Det verkar redan svänga i Örebro, tre dagar före showtime. Kom fram och hälsa på mig till höger om scenen på förtimmen. // HENRiK Bloggmate.

 3. Hahahaha, gud vilken lättnad att det inte var svartsoppa! Puh, hade nog inte ens velat se recept på hur man gör det, fyyyyyyyyy 🙂

 4. Spännande det där får provas nångång! Jag gjorde mango chutney-glaze till kycklingen idag, också gott 🙂
  En sak som jag undrar lite över är att jag får upp ett felmeddelande varenda gång jag går in på någon av dina bloggsidor, står nåt om error error och flashkoder… Är det min dator eller är det fler som har märkt det?
  //Elin

 5. Hej!! Vad duktig du är, är riktigt impad!:-) Verkar jättegott! Såg att du skulle på Andra chansen imorgon, det ska M och kidsen oxå. Själv är det bloggträff här hela natten lång!!:-) Hade du varit hemma så hade du varit välkommen på lite bubbel!!:-)

  // Kramis grannen

 6. Ha ha, ja min sambo brukar ha sina perioder. En månad endast mackor till frukost, nästa månad yoggi och just nu är det nyponsoppa som gäller 🙂

  tack för detta recept!
  Toppen att kunna göra hemma!!

  Kram

 7. Hur gör man sen?? Berätta mera!! =) Jag har för mig att min sambo åt något med JD Glaze när vi var på TGIF senast.. Och jag tror att även han tyckte det var jättegott! Men det börjar ju vara ett tag sedan…

 8. Oj, låter avancerat men den verkar vara värd att prova! Näää, jag äter inte svartsoppa, frivilligt… Jag har pluggat till kock från början och en dag i köket ropade en kille på mig: ”Kom o smaka på min jättegoda chokladsås!” Å det gjorde jag ju med glädje… Ni kan ju tänka er chocken!! 🙁 Ha en mysig helg 🙂

 9. åå vad got det lär. funkar det att använda annan whisky också? eller kan man bara använda jack daniels?
  /Jenny

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..