Skithumör :(

Jag är så trött så trött så TRÖTT! Operation lära-dottern-sova-i-sin-egna-säng pågår här hemma (eftersom hon gått upp och lagt sig hos oss varenda natt sen vi bytte ut hennes spjälsäng och väl i vår säng snurrar hon runt i timmar innan hon kommer till ro och rör sig som en akrobat natten igenom så ingen kan sova).

Det går som ni kanske förstår inte så bra! Det är ett evigt springade och stoppa tillbaka henne i sin säng. I natt var hon uppe och sprang 00-04.30 (!!). In till oss, jag tillbaka med henne och stoppar ner henne i sängen, hinner knappt tillbaka till min innan hon är uppe igen, tillbaka med henne till sin säng, hinner knappt tillbaka till min… osv. I över 4 timmar höll jag på i natt!!! Och när hon väl somnat fråmåt halv 5 snåret så sov hon knappt 3 timmar innan hon tyckte det var dags att gå upp = alldeles för lite sömn för alla!

Så nu sitter jag här med påsar under ögonen och svullet aniskte, huvudvärk som strålar och humöret i botten och försöker lista ut hur tusan jag ska få fredagskänslan att infinna sig. Jag ska ju på melodifestivalgenrepet i kväll!!!! Jag borde hoppa och studsa av och poppa schlagerlåtar för fullt nu.. Istället känner jag mest för att dra något gammalt över mig. 🙁

Uppiggande tips mottages tacksamt. Och framför allt tips på hur man får sin 2 1/2 åring att sova hela natten i sin säng!!!?

Tillsvidare tipsar jag om att nya numret av Nollnitton finns ute. Självklart med mattips och recept från mig. Fiska upp ett ex på stan eller läs den på nätet!

nollnitton2

 1. Gå ut i solen en stund, hem och välj ut ett enkelt favoritrecept och njut det innan kvällens happening:)

  Och kom ihåg att snart ger ”nattspringandet” utdelning och eran lilla tjej kommer sussa sött hela nätterna:)

  Ha en bra dag! Kram

 2. Hej!
  Fy vilken natt ni måste haft! Kan förstå att ni är helt utpumpade idag. Mitt tips är att (om tiden tillåter) gosa ned i soffan med filtar och slå på nån av Olivias favoritfilmer. Gärna något sövande.. hehe så får ni kanske med himla massa tur en härlig powernap! Sen är de dusch och sockerintag som gäller. Tur det är fredag 😀
  Tror tröttheten försvinner samma sekund du anländer till genrepet. 😛

  Ha en härlig fredag
  Totten

 3. Ojojoj vilken ”marathonlöpningsnatt” du verkar haft…
  Jag har faktiskt inget större minne av det där, tror att det beror på att jag sällan vaknade eller hade svårt att sova med barnen i sängen…jag var inte lika duktig som du! Men det gav sig självt ändå! En vacker natt så sov de i sina sängar helt av sig självt..tror inte man behöver göra så stor grej av att de kommer om nätterna..om man nu inte absolut inte kan sova med dem i sängen. Hon är väl i en ålder full av drömmar om nätterna nu..
  Hoppas du får en härlig kväll! Tror du piggar på dig när det är dax! =)
  Kram

 4. Hej! Ett tips för att ni alla ska få sova är att du eller din kille lägger er på en madrass på golvet inne hos lilltjejen. Förhoppningsvis stannar hon kvar i sängen när hon ser en av er ligga på golvet. Så småningom, det kan ta ett tag, har hon vant sig vid att sova i sin säng. Så här gjorde vi och det fungerade men jag kan ju inte garantera att det fungerar för er men det kan vara värt ett försök. Att inte få sova är hemskt.

 5. Hej, vi gjorde också som Amfreja tipsade om och det funkade efter en kort tid. Våra barn bytte i och för sig inte säng förän dom växte ur spjälsängen och dom klättrade heller aldrig ur den, då var dom ca 3,5 år. Lycka till och ge er INTE.

 6. Hejsan!

  Usch vilken natt, försåtr att du känner dig helt slut *kramar om*. Tipset med madrass på golvet i Olivias rum tyckte jag var bra.

  För oss gick det förhållandevis smärtfritt när vi bytte från spjälis till vanlig till Alida, hon var då strax över 2 år.
  Det var några nätter som hon frågade efter spjälsängen, men då sa vi att ”stora tjejer sover bättre i riktiga sängar” 🙂 ,efter några nätter hade hon glömt spjälsängen och nu älskar hon verkligen sin säng.

  Hoppas du får en riktig trevlig kväll på schlagergenrepet & att du får chans att pusta ut lite innan…
  Stor kram & trevlig helg

 7. Näe usch vad trist. Gurkskivor eller tepåsar på ögonen för att få bort påsarna och en kall handduk ovanpå hela ansiktet för att få bort svullnaden. Mycket concealer innan det är dags att gå. Du är ju som jag känslig för koffein så en stor latte under dagen och lite påfyllning innan du ska gå så borde du klara dig och ha skitkul :)Rödvin bör undvikas, om jag är trött från början och tar ett glas rött då sover jag i soffan inom en timme. Rena rama sömnmedlet. Olivia där har jag tyvärr inget tips, vi var i liknande situvation i somras. Vi gick fram och tillbaka sen gav Benjamin upp och somnade bara. Kämpa på ser fram emot ett inlägg då det fungerar med sängen. Ha så jättekul och storkram 🙂

 8. Men hu vilken jobbig natt! Jag tror du hinner återfå lite energi och blir på gott humör så snart du får piffa till dig lite efter uppfriskande dusch och komma ut ur huset UTAN lilla Olivia. Se till att få en sovmorgon i morgon, bara tanken på det kan ju få vilken småbarnsmamma som helst att bli piggare…

  När det gäller tips så vet jag inte.. vi bytte till Elvis innan han var 1,5 år. Dessvärre så måste vi alltid ligga brevid honom när han ska somna, nuförtiden går det snabbt men det var ett helvete att ligga i två timmar och känna kvällen susa förbi.

  Kram och lycka till. Du får kul ikväll!!

 9. Pust….låter som ni har det lika jobbigt som vi och våra barn är 3 och 5 MEN så här har vi gjort. In med CD-spelare i barnens rum och en mysig barnskiva (antingen musik eller saga) när de kommer in går man tillbaks med barnet till deras säng sätter på skivan och säger till barnet att lyssna på skivan och om du inte har somnat när skivan är slut så får du komma in till mamma och pappa igen- man känner sig liiite taskig i början, men det här har funkat jättebra hemma hos oss och vi börjar att känna oss som vanliga människor nu förtiden (alltså vanliga som i UTSÖVDA 😉 )
  Kram och lycka till

 10. Har samma problem med min 8-åring. Har försäkt ALLT, men hon kommer till oss ändå på natten, oftast märker man inte förrän på morgonen. Det är först nu han har börjat sova hela nätter i sin säng!! (men kommer till oss ibland ändå)Det lät väl uppmuntrande!! 🙂 Jag tror att en del barn måste ”mogna” av sig själv och det är bara att gilla läget, fast 8 år är nog lite väl extremt!! 😉

 11. Förstår precis. Har själv en liten väderkvarn hemma, hur mysigt det än är så går det inte att sova med honom i samma säng. Vi har gjort en deal att han får somna inne hos oss och sedan lyfter vi in honom när vi lägger oss. Det funkar nu men det har varit en hel del springande fram och tillbaka. Men fortsätt att vara envis så lönar det sig. Om ni inte orkar så lägg en madrass inne hos er, så får hon ändå närhet till er men ni slipper störas.

 12. Hej!

  Har levt ensam med tvillingar sen starten – bytte till växasängar vid två års ålder. När det börjades springa (eller ja, vakna) på nätterna, bar jag tillbaka och la mig brevid dom tills de somnade – och tassade sedan tillbaka till min egen säng. Det funkade bra för oss! 😉 Tvillingar = varsin säng = dubbla springvändor. 😉 Jag var envis som synden, och tänkte att det kommer bli äckelpäckeltufft men att det skulle bli mindre och mindre spring. Min filosofi var att jag ville bygga upp tryggheten i deras egen säng – släpte jag in dom till min säng skulle det bli tuffare att få dom att vända tillbaka till egen säng. 🙂 Lycka till!

 13. Ja..jag kan absolut inte sova med barnen i sängen…har svårt att sova ändå. Men ett tips är att ngn av er kanske sover på en madrass inne hos henne..kanske ligger en stund tills hon somnat på kvällen och sedan ha kvar madrassen att lägga sig på om hon springer upp. Ha en liten nattlampa tänd antingen på rummet eller i hallen så det lyser in i hennes rum. Kanske ha henne uppe lite längre på kvällen och om hon sover på dagen, så skippa det. Jag har varit ganska hård och ingen av mina 2 barn har fått ligga hos oss, så var ihärdig och ge inte upp, de griper varje halmstrå att få som de vill…det kommer gå över även om det är jobbigt!!
  I helgen blir det kalas här för mig och Nellie..hon fyller 7 år imorgon..så då kommer släkten..på söndag kommer 12 flickor från hennes klass på pyjamasparty på em. Imorgon blir det kantarelltoast till förrätt, medelhavsbiffar(med veg alternativ), potatisgratäng, vinsås, tzaziki och sallad. Till kaffet blir det dina kladdkaksmuffins och två sorters tårta..på söndag får de nöja sig med glass och fika. Ikväll blir det fredagsmys med fläskfile´, hasselbackspotatis, vinsås och sen ngt gott till tvn..vi har tagit efter er och ätit pizzaslizar några kvällar nu till Halv 8! Trevlig helg o ha det så kul trots trötthet!! kram kram

 14. Det där verkar ju riktigt jobbigt. Vet precis hur det känns när man inte sovit riktigt på hela natten. Min lilla flicka sover fortfarande i spjälsäng, skall bli intressant att se hur det går för henne. Hoppas det snart vänder. Ha en trevlig melodifestivalkväll!

 15. Åh vad jag känner igen det där. När vi bytte från spjälsäng till vanlig säng funkade det kanon. Men ett halvår senare kom lillebror och då började natt-kampen. Jag grät många tårar av utmattning och frustation.
  Det var ett evigt springande och bärande fram och tillbaka. Men vi höll fast vid att hon skulle somna i sin egen säng. Hon gick upp, vi bar tillbaka, upp och tillbaka. Så kunde det hålla på i timmar. De första gångerna sa vi bara att ” nu är det läggdags” Sen sa vi ingenting utan bara bar in och stoppade om och gick ut. Fruktansvärt jobbigt var det men en dag bara gav det sig. Tror de flesta barn har den fasen. Det är bara att vara mer envis än barnet och absolut inte ge med sig. Sen funkar ju olika knep mer eller mindre bra på vissa barn. Man får pröva sig fram….

  Här hemma har minstingen magsjuka så vi stålsätter oss och bara väntar ungefär. Jag hatar magsjuka och har såå svårt att släppa tanken på det. Men vi ska väl försöka laga till ngt fredagsgott ändå. Får väl se det som att om det är sista måltiden på ett par dagar så ska det banne mig vara gott 😉 Funderar iallafall på rotsaksgratängen som Assa gjorde i halv åtta hos mig i måndags. Den verkar mums!

  Trevlig helg!
  Kram Ida

 16. Som ensamstående på heltid känner man igen den där tröttheten… men min fråga är- varför ska hon sova i sin egen säng redan?
  Min son är 5år och han sover hos mig..(då säger andra-men han kommer aldrig lära sig sova själv) fast jag tror inte han är så intresserad av att sova med sin mamma som 10åring-än mindre tonåring.. Jag tänkte också att han skulle sova själv men det sluta med att jag insåg att de inte är värt en ledsen liten o en dödstrött mamma.. så nu sover han med mig 🙂
  Din dotter kanske behöver tryggheten med föräldrarna nära? ..det händer ju så mycket i utvecklingen så är det verklgien värt att vara så trött som man blir av att 25ggr/natt springa tillbaka med barnet som inte vill sova själv.. Det är ju varken bra för mamma eller barnet.. Köp en större säng är mitt tips 🙂 jag tycker personligen de bästa som finns är att vakna upp breve sin lilla älskling på morgonen..
  Kram Nikki..

  1. Nikki. Mysigt att det funkar för er att samsova. det gör det INTE för oss. Olivia har aldrig sovit hos oss och sov bra i spjälsängen förut (till och från iallafall). När hon kommer in i vår säng så lägger hon sig inte och sover utan hon hoppar runt och gör akrobatiska övningar och snackar och donar i timmar, hon kommer inte till ro. Och när hon väl somnar så slänger hon sig över mig (gärna över halsen eller revbenen) i sömnen och sover tvärs över mig så jag kan omöjligt sova. Vi har försökt detta i några veckor nu sen vi bytte säng men det är ohållbart. Därav försöker vi lära henne att sova själv i sin säng igen, så sover vi alla 3 bättre.

   Kram

 17. Hej,
  Idag när jag hämtade posten låg ett trevligt brev från dig med en presentcheck på Keldasoppor. Tusen tack, det förgyllde min dag. Hoppas du får trevligt på Melodifestivalrepet och att du få snutta ordentligt med kudde sen. Trevlig helg.

 18. Hej!
  Vad är det för kamera du använder till dina foton? De blir verkligen riktigt bra, det måste vara en systemkamera va? 🙂
  Kramar och ha så trevligt på genrepet ikväll!

 19. Kan det vara så att hon i spjälsängen sov i ert rum och nu sover i eget rum i sin stora säng? Det är ett vanligt problem, att de både måste byta säng och rum samtidigt och de saknar tryggheten i att ha mamma och pappa sovande i samma rum. Om det inte fungerar med att ha henne sovande i er säng, så är en madrass på golvet bredvid er säng ett bra tips, som jag ser att flera redan tipsat om. Jag skulle ändå fortsätta att låta henne somna i sin egen säng (som jag förstått att ni gör?) men att hon om hon kommer upp får sova på madrassen. Lycka till!

 20. Hej Victoria,
  När jag lagar din mat, gäller ugnstemperaturen för ”vanlig” över och undervärme eller varmluft?
  Vet du vad det är som gäller över lag nu för tiden om man läser recept på nätet så som tasteline, recept.nu etc?
  Mvh
  Ginger

 21. Hej Victoria! Jag förstår att det är superjobbigt att springa upp så många gånger på natten, hoppas att det löser sig snart.
  Ha det så kul på genrepet!!
  Kram Jessica

 22. Nej fy vad jobbigt! Jag kan inte heller sova med barn i sängen (karl´n sover som en stock). En madrass på golvet, vi köpte en sån där själv uppblåsbar madrass på Jysk det högre varianten. Den sover man faktiskt hyfsat på en hel natt. Då hon kommer upp första gången på natten så kan ni sova kvar på madrassen bredvid henne. Kör varannan natt så en av er är utvilad i alla fall. När det det känns lägligt flytta madrassen en bit från hennes säng, men att hon fortfarande ser er.
  Lycka till!

 23. Inte avundsjuk. Hoppas det löser sig snart. Vårt tips – som redan sagts av bl a Sara – är att ligga kvar tills hon somnat, dvs i hennes säng. Och sen när det fungerar börja ligga kvar en stund men sen gå och låta henne somna själv. Vi kör med ”stora killar somnar själva”. 🙂 Funkar över förväntan, 9 fall av 10, 10:e gången är han hungrig.

  Lycka till o hoppas du har en underbar kväll!

 24. Usch vilken natt ni haft 🙁 Våran dotter är 3½ år idag och det är inte många månader sedan hon slutade komma till oss på natten, det som hjälpte henne var en nattlampa (med väldigt svag belysning) Hoppas det löser sig för er!!!

 25. Här kommer ett bra tips.
  Låt hon sova i din säng.
  Lägg dig på soffan eller i en annan säng.

  Lycka till =0))

 26. Såhär gjorde vi när vi skulle lära barnen sova i egen säng, i eget rum och i växa säng: Föst sittar man brevid sängen, inte titta på barnen. Pratar barnet så är man bara tyst, ev kan man säga något som dax att sova gonatt. Sen om barnet stiger upp tar man bara barnet och lyfter tillbaka till sängen och säger igen nu är det dax att sova. Sen för varje kväll flyttar man längre bort. Tillslut sitter man i hallen. Har funkat ypperligt för oss, men alla barn är ju olika. Det var en tuff period ett par dagar då man satt i timmar ibland och förde tillbaka, men, men sen har det funkat.

 27. Usch gumman. ALDRIG roligt med barn som kommer rännande halva natten 🙁
  Vi började med ‘stor’ säng när Elias var ett, han rörde sig för mycket i sin spjälsäng.
  Men för ett tag sedan hade vi en liten kille som kom rännandes VARJE natt och jag gjorde som du – tillbaka in i säng igen, vilket såklart även här resulterade i rent för lite sömn och gnäll från både barn och föräldrar.
  Det enda tipset jag kan ge – FORTSÄTT! Barn lär sig ganska snabbt, och passa på att vila middag (om hon fortfarande gör det vill säga).
  Snart har ni en liten prinsessa som sover sött i sin egen säng skall du se!
  Styrkekramar 🙂

 28. .. måste bara hålla med föregående talare (JennyK) att vi gjorde också så – började sitta på sängkanten, sedan efter några dagar på golvet, efter ytterligare några dagar i andra änden av rummet (där e vi nu!)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..