Fikapaus med Napoleon

Åkte i väg till Fröken Brogrens Veranda och tänkte fika med Olivia men hittade ingen parkeringsplats!! Usch så irriterande.. Vände och åkte hemåt igen men stannade till på Coops café och köpte med oss fikabröd. Bulle till Olivia och Napoleonbakelse till mig. Var lite skeptisk till att handla på Coop först men det tänker jag göra om, bakelsen var helt purfärsk och jättegod!! Bullen slank ner med blixtens hastighet så den var nog god den med ;)

fik1

Laddar inför bikinipremiären ;)

fik2
Koffeinfri latte, mums!!

Koffeinfri latte, mums!!

Napoleonbakelse är nr 2 på min favoritbakelselista. Absoluta favoriten är bananbakelse!! Vilka är era favoriter???!

Uppdaterat: kom igen nu!!! Det är 6500 besök här dagligen, nåååågra fler har väl en favoritbakelse??! Eller så gillar ni inte bakelser alls? Dela med er!!
;)

0

45 reaktioner på “Fikapaus med Napoleon”

 • jolla99 skriver:

  Princessbakelse!

 • Mischyeva skriver:

  Napoleon är ju himmelskt god. Allra bäst smakade denna http://mischy.wordpress.com/2008/03/27/bocker-vark-tartan/ som grabben gjorde mums för mamma. :)

 • Carla skriver:

  Lite sent, men min är tjillevipp eller hur det nu stavas. Åt hur många som helst när jag vänta Filip, jag älskar brogrens veranda, vi bodde ju på Karlslundsgatan förut, så många bakelser blev det. Kanske kan ta en fika där med småtjejerna, lite mer städat än strömpis? Kram ha det så mysigt på semestern.

 • linds skriver:

  Pariservåffla! :D Om du ser något ställe i Örebro som har dessa godsaker får du gärna låta mig veta för jag har bara hittat dem på ett ställe, och där finns de inte alltid (ett av fiken på Marieberg).

 • hannisen skriver:

  Som liten var jag inte sa fortjust i bakelser, tror all gradde avskrackte mig. Men numera gar jag ibland till nagot trevligt franskt cafe har i London och da blir det oftast en Gateau, dvs graddtarta med diverse bar. Ligger baren uppe pa i gele blir jag extra glad.

  Harligt att du ater bakelse precis innan semestern! Ha det underbart!

 • MalinSt skriver:

  Det är faktiskt det tråkigaste med att ha blivit diagnostiserad glutenintolerant… Alltid när man går på caféer/konditorier (åtminstone de i min närhet) så finns det oftast bara chokladboll och biskvier och välja mellan.. Då blir det att man fikar hemmabakt hemma istället och då är det inte bakelser man gör/blir bjuden på..

  • MalinSt skriver:

   Jag menar inte att klaga för att jag inte kan äta bakelser – det finns otroligt mycket gott att göra hemma.. Har använt massor av dina recept och favoriterna är dumlemoussen och pollykladdkakan…

   Ha en trevlig resa!!
   Kram

 • Sputte197 skriver:

  Kan inga namn så där men allt utan grädde, grädde gillar inte, inte vispad, det växer i munnen. Men gärna kladdiga chokladiga saker!

 • camsan-9 skriver:

  Semlor!! Bara synd att dom inte säljs året runt, eller kanske tur om man ska tänka på hälsan :)

 • Frida skriver:

  Semla! :-D Helt klart min favorit!

 • snigelknott skriver:

  Förlåt, läser här inne varje dag men måste erkänna att jag är dååålig på att kommentera. Ska skärpa mig! Favoritbakelse har jag nog inte, jobbar på café (INTE bra ;) så man kommer i kontakt med dom alldeles för ofta. Lyckas som tur är äta dom med väldig måtta, men det är alltid olika vilka man kan känna sig sugen på. Och man blir bortskämd med hur dom ska smaka ;)

 • MarieM skriver:

  Prinsessbakelse :)

 • AnetteJ skriver:

  Jag äter sällan bakelser men om jag gör det tar jag oftast princess-bakelse faktiskt.
  Och om det finns en bakelse eller liknande med hallon på,då tar jag det.

 • s029ja skriver:

  Bakelser är inte riktigt min grej och om jag köper ngt till kaffet så är det i denna turordning :)
  1. Morotskaka (om den ser saftig ut)
  2. Kanelbulle (älskar stora och bakade i muffinsform)
  3. Kärleksmums (om den ser saftig ut)
  MUMS :)))

 • Marie A skriver:

  Bakelser är gott. Själv tycker jag nr 1 är kolabakelsen som de har på Älvsereds konditori(ligger på vägen till stugan) FARLIGT GOTT!!

 • Madeleine skriver:

  JAg är varken fantast av bakelse eller tårta, gillar inte grädde:(
  Men måste jag välja ngt blir det Prinsessbakelse för god marsipan…speciellt rosen:)

  kram Kram

 • amandanton skriver:

  BUDAPEST är absolut nr 1, sen Napoleon, Semla, Morotskaka mm Älskar nog alla bakelser utom med äpplemos i eller mocka bakelse…ryys.

  Mvh Jessica

 • jenco skriver:

  JAPP!! Det kunde jag visst! :) No more excuses!

 • jenco skriver:

  Nr 1 är Princess
  Nr 2 är Budapest
  smaskens!!

  På tal om att du får många besök men mindre kommentarer så har säkert det med att det nu krävs inloggning och det lösenordet jag blivit tilldelad kan jag inte för mitt liv komma ihåg utan måste besöka min mejl varje gång…. Kan ju vara så för de andra också?! Förresten, man kan kanske ändra sitt lösen till nåt man kommer ihåg??!!

 • Ankim skriver:

  Nej, jag är ingen gillare av bakelser, har aldrig tyckt om grädde. Men en bakelse med fromage kan ju slinka ner, men om jag får välja tar jag hellre en mazarin (alldeles nygjord med massor av glasyr på) eller en karlsbaderbulle.

 • JennyK skriver:

  Alltså jag är ju ingen bakelse eller tårttjej direkt. På fik tar jag bananwienerbröd, en choklad/nöt mjukkaka (tror det är chokladbotten med chokladbitar och nötter i och chokladröra på) eller typ paj.
  Napoleonbakelse har jag aldrig testat faktiskt.
  Jag älskar pajer, är nog mitt favvofika!

 • annabelle skriver:

  Budapestbakelse är ju gött!!!! Annars gillar jag något med smak av äpple, hallon eller choklad :D

 • Sofie Mumsfillibaba skriver:

  Buddaperst eller prinsess…eller semla….svårt val!!!!

 • Dragonfly skriver:

  Oj, vad svårt. Jag är en riktig fika tjej o är inte rädd för att trycka i mig bakelser. Tyvärr är det inte så ofta det händer och har därför rätt svårt att komma på nån favorit. Men jag gillar princess, bananbakelse o sån äpplevariant med marräng på toppen. Ska nog prova en sån Napoleon nästa gång. Får väl köpa hem en sån till melodifestivalen.

 • Sofia i Arboga skriver:

  åh, jag gillar inte bakelser alls – kladdkaka ska det vara!! ;)

  funderar förresten på att prova din dumle-kladdkaka här någon dag, hur hittar jag receptet igen? kram!

 • rouzparast skriver:

  Åh vad god napoleonbakelsen såg ut! Har aldrig smakat napoleon faktiskt, lite skämmigt faktiskt. Min favorit är semla, budapest, prinsess… lite tråkigt kanske, men ÄLSKAR grädde ;) Kan vispa grädde (gärna med vaniljsocker) och bara sleva i mig. Mmmmmmmmmmmmm!

 • Nazima skriver:

  Min favorit är morotskaka, semla på andraplats,.
  Annars är jag inte så mycket för bakelser,faktiskt, tycker oftast det är för mycket grädde och jox på…Är mer för bullar och mjuka kakor :)

 • Stina79 skriver:

  Vet inte riktigt men den du köpte ser god ut annars låter Morotskaka gott om det räkans…

 • Bittan skriver:

  Hej hej hej ….. en TJILLEVIPP är aldrig fel
  :-)
  kram

 • Jozephine skriver:

  Annars är det budapest som gäller:)

 • idamo skriver:

  budapest helt klart!

 • Jozephine skriver:

  Morotskaka och cheesecake om det nu räknas som bakelser :)

 • Biia skriver:

  Prinssess och budapest för mig :)

 • hallon skriver:

  Är inte sså mycket för bakelser, men om jag skulle ändå skulle bli sugen är det nog på budapestbakelse.
  Var har du köpt de rosa-blommiga sugrör som är i latten??

 • Mattias skriver:

  Är inte mycket för bakelser, faktiskt. Äter hellre en färsk bulle eller stor kaka med choklad på.

 • Adirf skriver:

  Oj, går knappt att välja EN bakelse. :smile: Jag äter inte bakelser ofta men jag gillar verkligen Napoleon, prinsess, bananbakelse och bananstubbe, mariabulle, budapest och semla! :smile: Vilket läskande inlägg, blev sugen på bakelse i helgen nu. :razz:

 • UllenK skriver:

  helt ärligt är jag ingen bakelsemänniska, gillar inte för mycket grädda och jox på. Så om jag får välja nått så tar jag hellre en krämbulle, en arraksboll eller mazarin. Men det är jag det.

  kramkram

 • Kryddburken skriver:

  Oj, till o med jag blev himla sötsugen nu!! :) Jo, bakelser är gott IBLAND och om dom hade varit häflten så stora. Napoleon kommer och som 2:a hos mig och på första plats en budapest! Sååå gott! Så ni är i farten att resa, va härligt!

 • SaraR skriver:

  Min favorit var Pariservaffla…..men det var innan jag blev gluten intolerant. Nufortiden blir det mest glutenfri motorskaka…det gar bra det ocksa men det slar inte en frasig Pariservaffla med kramig mitten!

 • Alexandra1978 skriver:

  Nej nej nej… inte snällt att lägga ut en bild på en av mina favoritbakelser när jag börjat viktväktarna för en vecka sen :)
  Hi hi

  Alexandra

 • Kaffe skriver:

  Brogrens! Mums! Roligt jag var där idag & hälsade på och rekommenderade din sida för en av ägarna =D. Favoritbakelse..Eftersom jag jobbat där (på karlslundsgatan) så har man ju mumsat några bakelser..hmm..Får nog säga budapestbakelse! Men allt där är GOTT! =D

 • birran32 skriver:

  Jaa..Napoleonbakelse är klart nr1..sen kommer budapestbakelse eller en stor god biskvi:)
  Barnen föredrar också kanelsnäcka eller en chokladboll.
  Ha en trevlig torsdag på er!!
  kram kram

 • lommo skriver:

  Åh,mums mums, Napoleonbakelse är lätt nr 1 på min lista :D var så länge sen jag smakade en sån men nu blev jag påmind.

  Kram Lommo

Lämna gärna några rader efter er! ♥

Instagram - @matplatsen