Tapenadefilé

Det här er en perfekt bjudrätt som jag jort många många gånger!!! Sköter sig självt i ugnen, så man kan fixa med annat under tiden :)

ca 4 port
1 stor fläskfilé, putsad
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
2 msk soya
4-5 msk tapenade
2 vitlöksklyftor, pressade
salt & peppar

Lägg filén i en ugnsform. Rör ihop allt de andra och häll över filén. In i ugnen 175 C, ca 1 timme. Koka under tiden ris och gör en god sallad, gärna med svarta oliver i. När filén är klar så ta upp den ur såsen och skär i skivor. Rör om i såsen och lägg tilbaka den skivade filén. Klart!!

0

0 reaktioner på “Tapenadefilé”

 • camsan-9 skriver:

  Provade den här för ett tag sen, jättegott!!
  I min ICA-affär hittar jag tapenaden i världens-mat-hyllan brevid pesto, kapris, soltorkade tomater etc etc, tror att Zeta är vanligaste märket.

 • Fru Matglad skriver:

  Jag håller med Sofie! Perfekt när det sköter sig självt! Låter väldans gott!

 • SaraR skriver:

  Gott! Tapenade ar en slags olivrora for er som undrar. Den brukar innehalla hackade oliver, olivolja, kapris och ansjovis. Har i Wales dar jag bor hittar man tapenade bland oliverna i affaren..kan tanka mig att det kan finnas nara peston ocksa i vissa snabbkop. Annars kan man gora sin egen, finns massa bra recept pa internet.

 • Kaffe skriver:

  Hej! En fråga. Jag har nu gjort chokladfoundanterna två ggr. Men de blir för rinniga! Vad gör jag för fel? Brukar ju oftast bli bra när jag bakar:(..Första gången gjorde jag i minsta dricksglasen, andra gången gjorde jag i ikeas värmeljushållare som du gjorde. Måste man vispa hela tiden?

  Fick förresten ett reklamblad om att prenumerera på ”allt om mat”, men jag tänkte: det behöver jag inte, har ju Victorias blogg :):). Den är bäst om man vill ha mat & bakrecept! Kram Malin

 • Sofie Mumsfillibaba skriver:

  Gillar mat som lagar sig själv…;)

 • Iris skriver:

  Så smarrigt, måste säga att du har så otoligt fina bilder o goda recept, en verklig inspiration, hoppas ni trivs på er resa:) Kram I

 • Tinas Mat skriver:

  Ååå, så gott det låter!

 • maxiander skriver:

  Det här blir man mätt av ;)
  Hur är allt där nere i spanien?

  Hälsningar A o M

  http://www.maxiander.se

 • asl skriver:

  Hej Victoria! Har haft problem med inloggningen men nu kan jag äntligen kommentera :). Vilken kanonblogg du har, följer den varje dag och får sååå mycket inspiration!!! Har en liten fråga, undrar vilken husmodell ni har valt??? Är ute på jakt då vi ev ska bygga. Hoppas du vill hjälpa mig och beskriva vad huset heter plus tillverkare (ser ut som ett Trivselhus). Skulle verkligen bli jätteglad!!! Kram från ny stammis på sidan ;)

 • julrika skriver:

  Receptet är utskrivet, det blir det till helgen! Gott
  //U

 • Maadelene skriver:

  Undra detsamma som Carola! Vad är tapande? Och vilken soya är det du använder? :)

  Kram Madde

 • Carola skriver:

  Ser jättegott ut, men jag vet inte riktigt vad
  tapenade är, var hittar man det i en butik, bland kryddorna eller var?
  Kram

 • Helena Ljunggren skriver:

  Tapenade är svåslaget. :P Det ser fantastiskt gott ut.

Lämna gärna några rader efter er! ♥

Instagram - @matplatsen