LCHF-frukost med Eggs Benedicte

På semestern läste jag en bok där tjejen lagade Eggs Benedicte, och blev sååå sugen på det. Har varken ätit eller lagat det förut men det var ju hur enkelt som helst. Och GOTT!! Nu ska det ju egentligen vara en English muffin eller rostad brödskiva underst men eftersom jag försöker hålla nere kolhydraterna just nu så skippade jag det.

bene1

1 port:
1 ägg
1 liter vatten + 1 msk ättika

bacon
hollandaisessås

Stek bacon. Koka upp vattnet och ättikan. Sänk värmen så vattnet sjuder. Knäck ägget i en kopp och låt det försiiiiiktigt glida ner i det sjudande vattnet. Låt stå ca 5 min och fiska upp ägget med en hålslev. Lägg bacon på en tallrik, toppa med ägget och klicka på hollandaisesås.

bene3

Till frukosten blev det även en stor latte (på standardmjölk) och en skål kesella (ca 1 dl, 10%) med lite vispgrädde (ca 1 msk) och halvtinade hallon/blåbär. MUMMA!!

bene2

Det många tycker är svårt med LCHF är just frukosten, men jag som äääälskar ägg älskar dessa frukostar. Ska visa er min standardfrukost i morgon. 🙂

Mätt och belåten så nu ska jag laga i ordning ett par maträtter som fotografen kommer och fotar till nästa nummer av Nollnitton i dag. Ha en bra dag!!

 1. Det där såg riktigt smarrigt ut. Älskar också ägg så jag kanske skulle prova en egg benedicte någon gång? Ha en härlig dag. Kram Lotta

 2. Ser riktigt gott ut. Jag brukar göra omelett på morgonen och ha god skinka, avokado, ost, kiwi, grönsaker och annat plock jag har hemma till. Supergott och man blir otroligt mätt av det. Ser fram emot fler smarriga recept!!

 3. Jag tycker att frukostarna är svårast enligt LCHF, då jag tröttnar snabbt på ägg, men detta ser kanon gott ut.

  /A-L

 4. Jag har ätit LCHF i ett års tid. Det började med att jag skulle stödja maken att bli av med sockersug och ölmagen. Det som har hänt är att jag är så bra i magen, blivit av med både gallstensbesvär och IBS. Jag har följt din blogg länge just på grund av att man kan ta bort kolhydraterna bara så har man min mat. 😉
  Min frukost består av:
  *omelett gjord på en skvätt grädde & toppas med skinka, riven ost och lite fetaost.
  *Turkisk yoghurt blandat med en skvätt grädde & hallon
  *Kokt ägg med lite bregott (japp, låter konstigt men det är jättegott).
  *Kaffe med en skvätt grädde
  Jag började som normalviktig & vikten hoppade ner några kilo utav bara farten. Inga problem att hålla vikten när man jämt är mätt och belåten. 😉

  1. Hej Mojjan!
   Läste din kommentar om att du bl.a. blivit av med gallstensbesvär efter det att du börjat äta enligt LCHF. Det låter ju jättebra, skönt för dig! Jag lider också av gallstensbesvär, hade ett anfall nu i helgen senast. Jag har dock blivit avråd från att äta enligt LCHF eftersom det innehåller alldeles för mycket fett, något som min mage inte skulle klara av. Jag känner av det själv också, äter jag för mycket grädde och smör (och även andra saker, såsom ägg och äpplen exempelvis) så börjar magontet direkt. Jag får därför inte ihop det, men vill väldigt gärna veta :-), hur kan fet mat minska gallstensbesvär?

 5. Jag har testat LCHF i tre veckor – funkade bra i början men nu står det still. Din egg bernadotte verkar kunglig 😉

 6. mitt andra tips till er som har svårt med LCHF frukost är: tänk inte frukost, lunch , middag på en dag utan tänk jag ska äta 3 mål idag. jag klarar mig på 3 mål behöver inga mellanmål men detta är givetvis olika.
  jag har också svårt med frukosten men det jag då gör är att äta som jag gör vid lunchen och middagen. tex: kyckling, sallad, vitlökssmör, el, köttfärsbiffar med gräddsås och paparika, el, lax med creme fraice röra och lite tomater. jag är en mer ”Mat människa” jag gillar inte youghurt och bär, ägg och bacon jag vill ha den maten jag äter till lunch eller middag. det kan tyckas konstigt att äta luch och middagsmat till frukost men för mig funkar det!

  mina tips på LCHF mellanmål är:
  *osaltade och orostade nötter tex: mandlar, cashewnötter, paranötter, mandlar mm.
  *ägg med lite smör
  *en skiva fet ost tex brie
  *ta några skivor fet ost och bre smör på rulla ihop och ät.
  tänk på att inte äta några kolhydrater till mellanmål utan bara fett och protein det är mitt tips! äter man kolhydrater blir man oftast bara mer sugen och hungrig. om du däremot bara äter protein och fett stillar det suget/hungern och du står dig till nästa måltid. men jag vill poängtera att detta är individuellt jag skriver vad jag gör och vad som passar mig!

  kram catharina

 7. Hej!

  Fick tips av en arbetskamrat om denna ”Matplatsen” på bloggfamiljen.
  Kanonbra blogg då jag älskar att läsa om allt i mat och bakväg och få en massa tips, det är inte utan att det vattnas i munnen på mig.

  Kram

 8. ser onekligen gott ut det där men något avancerat för mig en vardag. jag brukar blanda tonfisk med en klick majonnäs, en klick creme fraiche, fint hackad selleri, kokt hackat ägg, salt och peppar, gärna en skvätt citronsaft. till detta kan man ha lite gurka, sallad etc. gott och mättande. brukar förbereda allt utom tonfisken kvällen innan, det blir så blaskigt annars.
  annars blir det mest naturell yoghurt med nötter, frön, bär, äggröra, skinrullar med philadelphia…

  du victoria, det e ju snart påsk. Har du några bra tips på påskmat??? Särskilt intresserad av tips på fräsch buffémat.

  Kram!

 9. Mmm så jättegott ut. Något jag brukar äta till frukost på helgerna är keso blandat med vaniljkesella och bär, ex jordgubbar, hallon/blåbär eller björnbär. Det är också supergott,nästan som ditt.

 10. Hur gör du hollandaisesåsen? Finns det färdig kall att köpa eller är det från påse? Kanske blir att testa i helgen när man har lite mer tid på morgonen…

 11. Gillar att du kommer med lite LCHF-recept 🙂 funderat på att testa den dieten. Inte lyckats hitta någon som funkar än… och har 5 överflödiga kilon att bli av med!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..