Nästan ost & skinkpaj :)

Jag älskar ost & skinkpaj!!! Och tycker det är nästan lika gott att göra den utan pajdeg, som man så enkelt kan göra. Gott oavsett om man är ute efter att skära ner på kolhydrater eller inte. Går så snabbt och smidigt när man slipper momentet med pajdeg också 🙂

4-6 portioner
1 pkt strimlad skinka (hackas i lite mindre bitar)
ca 200 g riven ost, gärna Västerbotten eller ennan smakrik ost
5 ägg
4 dl grädde
salt & peppar
körsbärstomater (kan uteslutas, men jag gillar varma tomater)

Lägg skinkan i en pajform. Strö över osten. Blanda ägg och grädde ordentligt och salta & peppra. Häll äggsmeten i pajformen. Halvera några körsbärstomater och lägg ner. In i ugnen, 225 C ca 25 min. Servera en god sallad till.

pa1

pa2

Detta måste ni testa!!! Lovar ni?? 😉

 1. Det är jättegott att göra ”paj” på det viset. Jag som glutenintollerant brukar göra så, snabbt, enkelt och gott 😀

 2. Promise! Satt just och funderade på vad jag kan bjuda på imorrn när jag får besök och det där får det bli! 🙂

 3. Jag försöker också undvika kolhydrater några veckor för att bli av med ett par kilon men mitt problem är att jag inte gillar ägg.. Är inte allergisk så kan ha det i mat och så men gillar inte smaken/konsistensen.
  Älskar dock paj (med eller utan deg) men tycker det är svårt att hitta recept utan äggstanningen. Tips??!

 4. Måste tipsa om ett recept på pannbiffar som jag älskar. Grundrecept på pannbiff som vanligt, brukar inte alltid ha i lök dock. Smula i feta ost, par matskedar mango chutney, kapris efter tycke och smak, ca 2-3 tsk. Min man ska laga det till mig ikväll. Jag känner redan att snålvattnet rinner i munnen. Mums.

 5. Har testat dina recept nu flera gånger och ALLT har varit supersmarrigt!!!! Även familjen har älskat maten!! Så givetvis testar jag denna ikväll unviker också kolhydrater nu.
  Tusen tack för superbra recept!!!!

 6. Mmmums så gott ! Det där blir det nog till middag imorrn. Tack för tipset!
  jag som just nu håller på att skära ner på kolhydrater är det ju perfekt för ! har gått ner 3,1 kg min första vecka:D happy happy!!
  Är det ok om jag lägger in receptet på min blogg?
  Kramar

 7. Lovar! Ska hem till Sverige (fran UK) over pasken, sa da ska jag fa ata vad jag vill, men efterat blir det LCHF for min del med, sa perfekt att fa tips av dig!

 8. Testade pajen nu ikväll. Blev en hit här hemma.
  Gjorde den visserligen med pajskal, men det var så enkelt men ack så gott.
  Tackar för tipset.

 9. Gjorde detta recept igår och det gick hem både hos mig & barnen!!!! Dock glömde jag tomaterna till min äldsta dotters glädje… hon gillar inte varma tomater….
  Hoppas på fler goda LCHF recept, testar detta nu och är aldrig hungrig sugen osv…. å vågen visar neråt!!!!:=)

 10. Det har jag aldrig tänkt på, att man kan göra paj utan pajskalet. Så bra, jag är nämligen inte helt förtjust i just skalet utan jag äter oftast bara fyllningen. Nästa paj blir utan skal, bättre att ta en bit bröd till då, TACK för tipset!

 11. Paj är ju sååå gott i alla former..Har du provat att byta ut mjölk/grädde mot gräddfil någongång?..i? om inte så prova..jättegott till ost och skinkpaj! Ha bara 3 dl gräddfil och 3 ägg som vanligt..Ha så gott!

 12. Härlig blogg du har. Har blivit en av mina favoriter här hos Bloggfamiljen. Gärna mycket LCHF – det gillas.

 13. Glömde förresten att tacka för receptet på Vitlökslaxen. Den var super god! Har även testat att utöka gräddmängden och vips hade jag en underbart god soppa (tillagade även den i ugnen). Mycket gott! Många på jobbet har fått receptet och även de är mycket nöjda. Tack!

 14. Jag testade den och hela familjen älskade den !!
  🙂
  Å jag har lagt till min bloggadress nu i min profil 😛

  1. Jag brukar köpa färdigstrimlad skinka i paket, finns lite olika märken men brukar vara ungefär samma mängd i. Det är inte sååå noga. ta så mycket ni gillar! kokt eller rökt är en smaksak.

   kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..