Fikastund har guld i mun :)

Olivia ville fika, och jag ville testa mina nya tallrikar så jag var inte svårövertalad :) Köpte med fikabröd från Vasa konditoriet (i Marieberg galleria).

fika1

Nya fina Mateus-tallrikar i knallturkost :)

fika2 fika5 fika4

Den där krisp-puff-kakan eller vad man ska kalla den väckte såna smakminnen, har inte ätit sådana sen jag var liten! Gud så gooooott!! Det råkar inte vara någon som sitter inne på ett recept på sådana??

Har hunnit med en sväng till IKEA i dag och impulsköpte nya gardiner till vardagsrummet. Nu är de på plats men alldeles för långa så i morgon ska jag försöka lägga upp dem. Sy är inte min grej (tyvärr) men det hörde sådana där uppstrykningsklisterband till så det borde väl t.o.m jag klara. Återkommer med bild om jag får till det ;) Lite osäker på om de passade in så bra men i bland bara måste man ha lite förändring.

Mamman satt och knepade och knåpade..

Mamman satt och knepade och knåpade..

 

... medan dottern skötte storstädningen. :)

... medan dottern skötte storstädningen. :)

Har nyss kommit hem från föräldramöte på dagis så nu ska jag pusta ut isoffan och njuta av ett glas vin till Grey´s Anatomy som börjar strax. Ha en skön kväll!!!

0

0 reaktioner på “Fikastund har guld i mun :)”

 • Nena skriver:

  Hej Victoria!
  Tack för en jätte trevlig blogg! Även jag har testat flera av dina recept och de är super goda/bra. Skall fortsätta med din ”nästan paj” nu i veckan. Vill också fråga om din snygga tunika/blus som du har på dig på en bild från bloggen 24/3, i jeansaktigt tyg? Är den ny och i så fall var har du köpt den? Kram Helena ”Nena”

 • Adirf skriver:

  Kikade runt på lite andra bloggar nu och hittade det här receptet – http://tiiinky.blogspot.com/2010/02/chokladcrisp.html Det kanske kan vara något liknande den rispuffkakan? :-)
  Trevlig helg!

 • tristanmika skriver:

  Den där krisp puff kakan är väl från delicato om jag inte helt e ute och cyklar nu, med chokladbollssmet inuti. Eller är detta nån annan variant? :-)

  Kram Linda

 • Kaffe skriver:

  Ja, rinniga är bara gott! Men inte när det blir typ smet över stora delar av tallriken…men tror du har rätt, kan vara ugnen, blir några minuter till nästa gång!
  Tack för att du svarade :)).
  Tänkte bara tipsa dig om att det är tjejkväll i stan (det vet du säkert) & du är jättevälkommen in till oss på krämaren ”Mischief” 20% på allt i hela butiken. Vi har Thomas Sabo, Pilgrim Dyrberg/kern mm. Om du skulle vara i närheten :)

 • Cissile skriver:

  Såg smarrigt ut!
  Om du skulle få ett recept på kakan så dela gärna med dig av den då ;P
  Jag kan inte heller sy men jag har bytt garrdiner 2 gånger nu dom senaste 2 veckorna, strycka klarar jag av, perfekt :)

 • Maja77 skriver:

  Måste bara tipsa om en grymt god ananaspaj för dig som gillar fika;)och för er andra som läser förstårs.
  Pajskal- 3 1/2 dl krossade digestivekex
  1 dl smält smör
  1msk strösocker.
  Blanda och tryck uti form med löstagbar botten. Grädda ca 5-8 min i 175 grader.
  Fyllning- 1 burk krossad ananas ca 227-280 g.
  1dl socker
  1 tsk vaniljsocker
  5 dl creme fraiche
  Låt ananas rinna av ca 1 timme innan. Blanda ihop allt, häll i form och grädda ca 25-30 min. Håll koll och skaka ibland för att se att den är fast annars grädda lite längre och lägg på lite folie.
  Grymt god och lätt att göra och få bakprodukter.

 • Kaffe skriver:

  Hej!
  Jag frågade dig ang. chokladfoundanterna för ett tag sedan, men du har inte svarat :(. Fast det var när ni var på väg till Spanien. Och jag förstår att du inte hinner med att svara alla. Men jag testar igen :). Cho.foundanterna blev så rinniga, ska de svalna innan man vänder dem?
  och måste man vispa hela tiden?. Så trist..brukar ju ofta lyckas med bakning..
  Dessa ricecrispieskakor..hmm..tror du inte man kan göra en slags mousse som får hårdna lite, sen karamellisera ricecri. och strö dem på & sen doppa i choklad? De är iallafall hur som helst jättegoda!
  Sen vill jag ge dig ett stort TACK för att du har denna blogg! Är så glad över dina recept & fantastiskt fina bilder! Kram till dej & ha en fin helg!

  • Victoria skriver:

   Hej!! förlåt har inte hunnit svara på alla kommentarer som kom under semester än, haft fullt upp att beta av mailen! jag vet faktiskt inte varför dina blev rinniga, värme och tillagningstid kan ju variera från ugn till ugn så kanske måste dina vara inne lite längre. Ju större formar ju längre tid oxå.. Testa att ha inne dem några minuter längre nästa gång så hoppas jag de blir bättre. Och lite rinniga SKA de vara :)

   kramar
   victoria

 • pinkladyw595 skriver:

  Haha kul detta om gardiner har precis ställt fram strykbrädan framför gardinerna,stryker på banden fast gardinerna hänger på plats gör alltid så, men ganska kul att vi är på olika platser och gör samma saker, färgen på dina var helt gudomliga… gjorde ost och nästan skinkpajen igår det blev för LITE trodde ungarna skulle äta ihjäl sig…..Kollar din blogg varje dag, alltid nåt gott och din dotter hjälpsam liten dam…jag har två tonårsgrabbar och dammsugaren springer de ifrån…hahaha….

 • al68 skriver:

  Hej Victoria.
  Vad lustigt att du skriver om att lägga upp gardiner. Jag gjorde det igår kväll och för första använde jag uppstrykningsklisterband. KANON smidigt, det kommer till och med du klara av ; )

  Ha en skön dag, själv blir det lite jobb sen skall jag fixa inför min pappas begravning imorgon, jobbigt hoppas att det går bra.

  Kram A-L

 • juliaisac skriver:

  hej victoria!
  måste du läskas nu när allt sånt där är ett big no-no för mig;-) älskar ju fikabröd!!:-)

  vaaa?? missade jag en massa skvaller??:-)) ja, det är ju typiskt, kan knappt bärga mig till nästa tisdag, fniss…för vi ska väl ses fast det inte är nåt DH?

  ha en fin dag!

  //kram grannen som fann sonens bob under all snö, som vi har tokletat efter hela vintern;-))

 • snigelknott skriver:

  Hej! Ingen dålig fikastund, bara smaskiga saker :D Läser din blogg varje dag och har testat måååånga av recepten och nog aldrig blivit missnöjd :) Men jag har ett litet problem, är så sugen på något nytt, en smakupplevelse men jag kan inte komma på vilka ingredienser som skulle ge mig detta och så vill jag inte ha det för komplicerat och inte för starkt….gravid och konstiga ideér, jag vet….men har du något tips på något av dina recept som är kanoooon och kanske kan ge mig denna smakupplevelse jag är ute efter? Virrigt blev det också…Förlåt för det :) och tack!

 • Mirva skriver:

  Hej Victoria!

  Varifrån kommer din finfina jeans-tunika?

  Hälsn, Mirva

 • Kryddburken skriver:

  Hej Vickan!!
  Kul å se dig tillbaka på banan! Ni ser verkligen ut att ha haft det störtskönt på er semester! Härliga tider! :)

  BS. Kolsyremaskinen i svart tycker jag är snyggast, jo, jag får en jag också! Det blev en poppis utlottning på över 500 tävlande, jätteroligt! Och visst ä det kul med lite färgklickar, men svart är ju dock tidlöst!

  Nästa år får du dra på stort med andra år och fira 5-års-jubileum med dunder å brak om du nu missade 4års-kalaset! ;-) Kram på er! Otroligt flitig liten piga du har där hemma dessutom!

 • zarak skriver:

  Emil hälsar & tackar!!
  Vad roligt att du höll på honom i FF! Ja han fick sjunga skjortärmslåt många ggr.. Men det ju bra ;) Å lite tårar.. hi Hi..
  Blev så glad häromdagen eftersom du verkar ha ett bra recept på Chicken Korma.. Emil älskar den rätten & vi har ingen Indisk här i K-stad. När vi är i Sthlm äter jan på Indira varje dag ;). Nu tänkte jag prova ditt recept & hoppas jag ska lyckas!? Ska bara köpa hem alla kryddor ;)
  Kram

  • Victoria skriver:

   Det receptet är kanoooooooooon, nästan det jag är mest stolt över :) Tycker det bli sååå gott, och vi älskar oxå Chicken Korma och brukade köpa det jämt när vi bodde i sthlm, men här i Örebro har jag inte hittat nån god så då får man göra egen :) Lycka till och hoppas ni kommer gilla den!!! Hör gärna av er och säg vad ni tyckte!

   kram
   Victoria

 • s029ja skriver:

  Sådana crispchoklad-kakor har jag inte gjort men liknande så jag tror att ingredienserna är något liknande dvs:
  Ljus Sirap
  Rice Crispies
  Smör
  Mörk fin Choklad minst 70% att doppa i.

 • rouzparast skriver:

  DU ÄR HEEEEMSK! Haha :) Har precis tränat och det första jag gör när jag sätter mig vid datorn är att kolla din sida. Vad ser jag då? MASSA UNDERBARA BAKELSER. Min mage VRÅLAR, haha :) Mums mums mums!!

 • Halo skriver:

  Hej på dig!!
  Ville bara passa på att denna onsdagskväll skriva några rader. Brukar inte kommentera men kan inte låta bli idag. Jag vill bara att du ska veta att jag har fastnat totalt för din blogg. Jag älskar att laga mat, baka och pyssla så ingen blogg kan passa mig bättre:)! Jag har testat flera av dina goda recept och kommer framöver testa fler!! Du har även fått mig att fullkommligt älska RICE formerna. De är så fina. Men detta önskar jag dig en fortsatt härlig kväll men allt vad det innebär. Solig vårhälsning från Halmstad

  • Victoria skriver:

   Hej på dig med!! :) Tack vad KUL att höra att du gillar min blogg, det är sådant som gör det så kul att fortsätta :) och kul att du testat och gillat recepten!!

   Stor kram
   Victoria

 • asl skriver:

  Hej! Undrar om du har tips på något bra bestickset, skulle behöva något nytt till vardags men som är fräscht och inte så tunga???
  Ska också kolla Grey´s nu!!! Hej svejs

 • maxiander skriver:

  Trevligt.
  Vilken Lungo har du som favorit?

  Ha en trevlig vinkväll!
  http://www.maxiander.se

  • Victoria skriver:

   Detta var Mickes espresso, jag drack en latte på koffeinfri espreso (kan tyvärr inte dricka koffein längre :( ) Nespresso har faktiskt tre goda sorters koffeinfria espresso!

 • Dragonfly skriver:

  Hej Victoria
  Har oxå precis kommit hem från dagis-föräldramöte så nu blir det soffan med ett glas rött.
  Trevlig kväll

Lämna gärna några rader efter er! ♥

Instagram - @matplatsen