Frukoststund har guld i mun

Detta är en typisk frukosttallrik när det gäller mig. 1/2 pkt bacon, äggröra på 1 ägg och lite vispgrädde, skinka, philadelphiaost, tomater, brieost, babybell ost och i bland någon frukt (oftast kiwi och/eller ananas) och lite grönt. Detta står jag mig lääänge på och det är sååå gott! Vad äter ni till frukost???

fruk

 1. Åh vilken härlig frukost!
  För mig brukar det bli en tallrik Verum hälso fil med vetekli och linfrö på och en macka av surdeg med skinka och paprika på. Inte så tokigt det heller…..:)

 2. Men du vilken god frulle! 😀

  Jag äter ofta en grov fralla med salami/hallonmarmelad, ett kokt ägg, några apelsinklyftor samt ett stort glas apelsinjuice (helst Tropicanas färskpressade!). Detta är dock endast på helgerna och när jag är ledig från skolan. I veckorna blir det ett stort glas mjölk/juice, en macka med ost och smör, samt müsli med yoghurt! 🙂

  Detaljerat och fint haha!

  Kram! /Sara

 3. Här blir det sen två dagar tillbaka kesella, hallon och flagad mandel. Annars är jag överförtjust i vitt rostat bröd med aprikosmarmelad och ost.

 4. Innan jag åkte på öroninflammation (som resulterade i två kurer av penicillin) så inleddes varje dag med en skål naturell laktosfri yoghurt, frysta bär och Axas osötade müsli med smak av kanel, banan och russin. Till blev det även två mackor med pålägg, ett kokt ägg och en kopp te. Det vill säga.. innan penicillinet gjorde sitt och fick allt att smaka förbannat illa.

  Numera gör jag som stamcellerna och inleder dagen med havregrynsgröt och på det kanel, hemmagjort lingonsylt samt laktosfri mellanmjölk. Tillbehören därtill är dock desamma som tidigare (thank god). Lite hopp för framtidens ungdomar finns det ändå! 🙂

 5. Jag är frukostberoende och måste äta iaf någonting så fort jag går upp, annars blir jag otrevlig. 😀 (egentligen är det inte något att skratta åt…) När jag börjar jobbet kl 7 blir det en kanna kaffe och yoghurt med hemgjord müsli men när jag är ledig eller jobbar kväll blir det te och yoghurt, eller äggröra.

 6. Gud så gott det ser ut! En sån tallrik vill jag ha till helgen 🙂
  Eftersom jag vv:ar, blir det ofta grovt bröd med mager ost el.skinka och en stoor mugg the´ett måste för mig på morgonen.

 7. Åh vad gott det ser ut!
  Eftersom jag äter frukost kl 5 på vardagar så blir det verkligen inget avancerat! Nu när jag försöker att äta enligt LCHF så blir det oftast en tallrik fil med nötmüsli och ett kokt ägg med lite majonnäs kl 5. Sedan så blir det lite turkisk yoghurt med hallon eller nya favoriten naturell yoghurt med lite grädde och kanel kl 9 på jobbet.
  På helgen kan det bli ägg & bacon eller en smoothie med hallon och några ägg.

 8. Ohhh…..vilken god frulle! Tyvärr finns det inte tid till en sådan frukost vanliga vardagar men skulle gärna äta det på en långfrukost en ledig dag eller helg. Hos mig kokar jag gröt varje dag med samma topping: kanel, linfrö, russin, valnötter, mjölk och någon frukt; kiwi eller banan. Lika gott varje dag!!!:)

 9. Oh, det ser otroligt gott ut men jag skulle aldrig hinna detta på vardagsmornar. Jag äter min Activia Blåbär med lite Müsli och Linfrön samt en skiva ”God form” med Lätta och Kokt Skinka på, till detta ser jag till att få ner minst 2 glas vatten! Sen äter jag frukt som andra frukost vid 10-tiden.
  Är ju lite för morgontrött samt har svårt att vara hungrig tidigt på morgonen, äter mest för att jag måste innan jag går. Däremot ÄLSKAR jag helgfrukosten som alltid måste innehålla förutom ovan, ägg med randig kaviar och kaffe 🙂
  http://notrecuisine.blogg.se/

 10. Ser helt fantastiskt ut! Sån frukost blir det i så fall till helgen för mig… brukar annars vara för trött för att äta något på morgonen, blir antingen t.ex. müsli, gröt, en smoothie, yoghurt med frukt m.m.

 11. GUD så ambitiöst! men gott ser det ut.
  jag är en riktig periodare när det gäller frukost. har haft en vanilj youghurt med tärnat äpple-period. kylskåps-kallt äpple. Mmm. Imrn tänkte jag göra en smoothie (vi går ju mot sommar!) med vanlij youghurt, frysta hallon, en banan o lite hasselnötter. 🙂

 12. Mina ”ljuvliga” morgnar ser ut så här: Jag går upp klockan 6 och duschar och gör mig iordning..slänger i 1 dl rågflingor, 2 dl vatten och lite salt i en tallring och skjuts in i micron 3.5 minut. Under tiden hinner jag bädda sängarna. En klick sylt och lite mjölk på gröten, alt kanel, lite fruktsocker och mjölk. Där har du min vardagliga frukost..men på helgerna äter vi både mycket och länge! 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..