Mickes våfflor :)

Det slutade med att Micke, med viss assistans av Olivia, fick göra sina våfflor själv :) Här kommer hans recept (som jag misstänker är svärmors för jag hörde honom mumla i telefonen i köket samtidigt… )

2 ägg
1/2 dl socker
5 dl mjölk
ca 2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
50 g smält smör

Vispa allt till en klumpfri smet och grädda våfflorna i ett våffeljärn. Vi har ett dubbeljärn och det måste jag säga är en bra investering!! Dessa serverades sen med vaniljglass och hjortronsylt.

mvaff1

mvaff2

Micke lagar aldrig mat så jag är lite impad faktiskt 🙂 Han kan om han vill! Eller om han får kanske man ska säga.. jag paxar ju oftast köket 😉

Vem är det som lagar maten hemma hos er?? Vore jättekul att få veta!!

 1. Hej nu blir jag nog först att svara, denna blogg värld är ju som sagt helt ny för mig, emn det är ju så kul, och vill bara säga att du har en så bra blogg, älskar lätta och goda recept, och det är skönt att se att allt behöver inte vara så avancerat. Jobbar hårt på dieten, har verkligen upptäckt hur mycket pasta och bröd jag äter. Hos oss är det nog ganska lika, eftersom jag jobbar kvällar och helger ibland. Men om vi har vänner över och sånt så är det mest jag, om det inte är sommar, då grillar Niklas och ja jag får ta hand om alla tillbehör.
  Kram kram

  1. Tack vad gullig du är!! 🙂 Ja på sommaren grillar Micke faktiskt, det verakr vara nån killgrej.. Men annars är det jag som står för matlagningen. Men å andra sidan så är det ju min hobby och avkoppling så jag har ju valt det själv. 🙂

   kram!

 2. Vi har ju inga barn än så det blir faktiskt så att vi lagar tillsammans 90 % av alla gånger tror jag… Min sambo brukar stå för kött/fisk/kycklingen och jag gör tillbehör och dukar.

 3. Tyvärr är det nästan alltid jag som lagar middag här. Jag gillar det så det är inte det men jag är mer för bakning 😉 Martin (min sambo) kan minsann om han vill (och det blir mkt gott) men det är ju detta med viljan då’ra hehe. Den ska ju infinna sig oxå. Helst. 🙂

 4. Det är nästan alltid jag som lagar mat, men viss assistans från min sambo om han inte underhåller lillkillen på 1 år. Innan vi fick barn lagade vi alltid maten tillsammans, det är ett intresse hos båda.

 5. Hej!
  Vi lagar nog lika mycket mat båda två faktiskt. Det är nog jag som planerar den mest och letar recept, men när det kommer till själva tillagningen så gör vi båda lika mycket.
  Vi har inget våffeljärn så igår kväll efter att vi hade handlat på Maxi tog vi varsin våffla med glass och sylt i deras café. Jag blev faktiskt förvånad över hur god den var! Guldstjärna till dem!!
  Trevlig helg på er!
  Kram V

 6. Ja som du vet så har vi båda stort matintresse och delar ungefär lika på matlagningen här hemma. Eller 60-40 kanske (till mig). Kul tycker jag! Och det var nog inte sista gången Micke fick laga mat va? 😀 KRAM!

  1. Vi får väl se 😉 Innan vi fick Olivia så lagade Micke faktiskt mat på torsdagarna, det var hans dag 🙂 oftast blev det dock hämtmat…. 😉

   kram

 7. Hos oss är det väldigt ofta Mathias faktiskt, som är utbildad/gammal kock innan han sadlade om:-)

  Ha en bra fredag!!

  //Kram grannen som ska dricka vin ikväll efter en vecka utan kolhydrater, hihi…

  1. Vin innehåler nästan inga kolhydrater så det kan man dricka med gott samvete 😉 Ha det så mysigt i kväll!!

   kram grannen som minsann oxå tänker dricka vin till fredagsmyset och let´s dance finalen 🙂

 8. Det är jag! En kombination av att jag tycker att det är så roligt och att min sambo pendlar en bit till sitt jobb och kommer hem sent. Men när det gäller korv och tacopaj är det sambon som brassar vid spisen:)

 9. Haha, det är typ alltid jag som lagar mat! Mest för att jag är bättre på att laga, men framförallt pga att det hade tagit evigheter om pojkvännen skulle laga! 😛 Hade aldrig fått mat då!

 10. Här hemma är det jag som lagar maten men ibland kan mannen min komma in och hjälpa mig om det är han som har hittat något nytt recept som vi ska testa.Sommaren är det han som grillar men jag som gör alla tillbehören 😀 till grillat vill vi ha många olika såser och sallader 😀

 11. Mest jag. Men min man lagar mat minst 2 gånger i veckan – de dagar han hämtar barnen från fritids. På helgen hjälps vi ofta åt, även om jag har det största ansvaret, och gör mest även då. Men det gör inte så mycket, jag slipper gärna disken och potatiskskalandet 😀

 12. Hemma hos oss (två vuxna, ett barn och en tonåring) är det oftast jag som lagar maten. Men precis som du är det min hobby. Tycker det är såå kul att prova nya saker och experimentera i köket. Men visst kan min sambo om han vill (eller får)

 13. Det är oftast jag som lagar mat hemma. Jag gnäller lite på mannen för att han inte hjälper till, men egentligen så vill jag inte släppa ifrån mig det heller eftersom jag (oftast) tycker att det är roligt att laga mat och dessutom så är jag lite kinkig med vad jag vill äta så jag brukar komma med många kommentarer när han ska försöka sig på middagen 🙂

 14. Vi båda tycker det är kul att laga mat. Men jag jobbar senare så mest blir det sambon som gör det. Dessutom är han grym på att laga mat =) så jag är bortskämd. Men bakningen står jag mest för. Trevlig helg!

 15. Det blev hemgjorda! Vi har en hel våffelbok hemma! 😛 Den är säkert 20-30 år gammal men våfflor är ju fortfarande våfflor 😀

 16. Hos oss är det mest jag som lagar mat men jag tycker det är roligt också så det gör inget egentligen.
  Men ibland är det ju skönt stt slippa också så det händer ibland att Joakim lagar mat..
  Men det är ytterst sällan.
  Han brukar säga- Idag kan jag göra middag, hämta pizzalappen 🙂

  Det blir nog våfflor här i helgen istället.
  Min sambo har varit bortrest och det är ju inte så roligt att äta sån mat själv.
  Det blir sylt och grädde till.
  Men glass till, som ni hade lät också gott.

  Soliga hälsningar Anette..

 17. Jag lagar så ofta jag kan och har tid, tycker att det är stimulerande och skönt att stå i köket.
  //Mattias

 18. Det är jag! Det är alltid jag som bakar och det är oftast jag som lagar mat, förutom när det vankas ugnspannkaka, plättar eller våfflor, då är det alltid min man som står för det vilket innebär att barnen tycker att pappa är den som lagar godast mat i familjen 😉
  Dessutom är det alltid han som grillar på somrarna, och det gör han så j-la bra så jag är mer än nöjd. (då fixar jag ju ”bara” det övriga, som dukning, tillbehör, sallader, såser, efterrätter, ja ni vet ju..) I övrigt så är ju matlagning även för mig lite av terapi så jag gör det så gärna så!
  Kram!

 19. Jag tillbringar nog mest tid i köket. Min man jobbar skift. Em, ledig, fm, ledig…så på hans jobbveckor lagar jag alltid mat. På ledigveckorna delar vi nog ändå ganska lika eller vi gör nog det oftast tillsammans.

 20. Det är jag som lagar maten till 98%.
  Det händer att vi hjälps åt på helgerna, vilket jag tycker är jätteskoj..men som sagt, det blir för sällan! På somrarna sköter han grillen med bravur och precis som de allra flesta karlar tror han då att det är han som lagat maten..fast jag servat med allt annat som t.ex marinerat köttet, fixat alla tillbehör, dukat bordet! 😉

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..