Våffeldagen

Ni har väl inte missat att det är våffeldagen i dag!!?? Någon som ätit eller ska äta våfflor?

Micke har önskat sig hemlagade våfflor till middag. Jag brukar alltid fuska och göra på mix, tycker de blir så frasiga och goda. Men det duger visst inte i dag 🙂 så nu är jag på jakt efter ett gott hemlagat recept på våfflor, har ni något??

Och vad äter ni helst till våfflorna????!!!

 1. Jag brukar oxå göra på mix. Smidigt. I dag hade jag helt missat att det var Våffeldagen, brukar ha det till middag annars den dagen (man måste få lyxa i bland).. Men Ängla hade fått det på dagis så hon var nöjd i dag. Dessutom har vi tårta kvar från gårdagens kalas. Så vi kör våfflor på lördag ist! Då ska Ängla få killbesök, våfflor brukar alltid uppskattas 🙂

  Kram & hoppas du hittar ett gott recept!

 2. Simpelt!

  3 dl Vetemjöl
  2 dl Kallt vatten
  3 dl Visp / mellan grädde

  Vispa mjöl + vatten till jämn smet, vispa grädden tjock, blanda ner med mjöl & vatten. Hätta upp våffeljärn och fetta in, grädda etc. =)

  Servera med hjortronsylt & grädde, beluga kaviar & sour cream eller 京式甜酱 & 北京烤鸭!

 3. Först & främst vill jag tacka för en superbra blogg. Har hittat hit ganska nyligen men har redan blivit smått beroende & ser fram emot varje nytt inlägg.:-) Älskar att baka & laga mat & har fått massor av inspiration av dej. Tack!
  Så, nu till mitt bästa våffelrecept:

  4 dl mjöl
  2 dl vatten
  2 dl mjölk
  2 ägg
  150 g smält smör
  2 tsk bakpulver

  Blanda mjöl, vatten & mjölk. Vispa ner ett ägg i tagen & blanda sedan ner smör & bakpulver.

  Här blir det absolut våfflor idag. Vi kör på klassisk variant med olika sorters sylt & grädde.

 4. Vi åt våfflor igår, tidsmässigt passade det inte idag. Jag vill helst ha grädde och jordgubbssylt på mina. Eller grädde och färska blåbär och jordgubbar. Jag kan inte receptet i huvudet, men för att få frasiga våfflor ska man använda naturellt mineralvatten. Kanske någon annan som har recept på det? 🙂

 5. Jag har ett kanonrecept på våfflor som min farmor alltid gjorde. Riktigt frasiga våfflor. Farmor Gertruds våfflor
  2,5 dl mjölk
  2,5 dl mineralvatten (naturell)
  4 dl mjöl
  1,5 tsk bakpulver
  150g smält smör
  lite salt och socker
  Mums! Dessa ska vi äta i kväll.

 6. Jag vill ha massor med jordgubbssylt och grädde på mina våfflor. Mannen och barnen föredrar socker på. Tack för en toppen blogg, jag får så mycket inspiration av dina recept och bilder. Tack, tack, tack!! Tur att du flyttade till Bloggfamiljen så jag hittade din blogg :-).

 7. Någon våffelsmet har ag inte, jag kör med eksötrms från affären och sen tillsätter jag lite kolsyrat vatten så det blir frasigare. till våfflorna serveras jag till barnen sylt och glass men till oss vuxna så får det bli topping 1= gräddfil,rödlök,handskaladeräkor,stenbitsrom.
  Topping2= gräddfil,strimlad skinka,ost och curry krydda.
  mums så gott det blir.
  hoppas du hittar något bra recept på våffelsmet så micke blir nöjd 😀

 8. Nej Vickan..inte kan du köra med våffelmix, det håller jag helt med om! 🙂

  På skolan där jag jobbar har vi idag gräddat nyttiga våfflor till 135 peroner!!
  Våfflorna serverades med keso och krossad ananas och de var riktigt goda!

  8-10 Nyttiga våfflor

  2 ägg
  4 dl mjölk
  1 dl vatten
  2 dl vetemjöl
  1 dl fiberberikat havregryn
  1 dl grahamsmjöl
  1 msk socker
  2 msk margarin
  ___________

  Mitt eget favoritrecept är detta!

  12 Frasvåfflor:

  150 g smält smör
  6 dl mjölk
  5 dl vetemjöl
  2 msk kokbar marsánpulver
  1 tsk bakpulver
  1 tsk salt

  Kram Camilla i Motala

 9. Hej Victoria!
  Vilken toppenblogg du har 🙂
  Jag har ätit hemlagade våfflor idag, tycker det är godast med jordgubbssylt och lite grädde på.

  Kram/Karin

 10. Mitt bästa recept kommer här:
  Till 15 laggar:
  # 3 ¼ dl sur tjock grädde eller crème fraîche
  # 6 ½ dl vatten
  # 1 ¾ dl smält smör
  # 2 ägg
  # ca 5 dl vetemjöl
  Lycka till och tack för fina recept!
  Tjingeling från Tina!

 11. Hemlagade våfflor skall det vara använder aldrig mix…jag äter med smörgås margarin och ost…en norsk väninna lärde mig det coh så blir det alltid…gott prova..

 12. Ååååååhh våfflor 🙂 favorittoppingen är antingen klassikern med vispgrädde och hallonsylt eller en med krossad hasselnöt, vispgrädde, nougatsås, pekannötsglass och chokladdoppade jordgubbar. 🙂 mmmmmmm

 13. Har oxå bara gjort på mix, men det är ju faktiskt godare med hemgjord smet. Åt våfflor på jobbet eftersom vi hade påskfest på förskolan där jag jobbar. De åts med grädde och sylt och smakade mer…

 14. ICA bjöd på frasvåfflor med grädde och sylt +att dom hade även Odense nougat sås till och det var en höjdare!

 15. Här va de tänkt att de skulle bli våfflor till kvällen men åkte på en sån huvudvärk så får ta de imon ist 🙂 Grädde och jordgubbssylt är det som gäller här hemma 😀 El bara vanligt strösocker 🙂 mumms!

 16. Jag äter helst våfflor på ”norskt vis”, med brunost! Kanongott, testa om du inte redan gjort det- =)

 17. Ja jag såg Micke komma farandes hem från jobbet (antar jag) förut och han såg ut att ha väldigt bråttom så det var nog våfflorna som lockade:-))
  //Kramkram Brita…

 18. Åh, det blev inga våfflor idag, jobbade hela dagen, och sen var det ju tjejkväll. Men här kommer ett jättegott recept på våfflor från Niklas farmor, som är 93 år. Desssa fick vi varje sommar när hon hade sin kolonilott. Jag har faktiskt användt en rktig gammal hederlig kaffekopp när jag gjort detta, för så har hon skrivit.

  2 ägg
  1 kaffekopp socker ( vispa ihop detta)

  2 kaffekoppar vetemjöl
  1 tsk bakpulver
  100 gram smält margarin
  3 dl kokande vatten.

  Dessa våfflor blir ganska söta, så man behöver inte massa tillbehör, och vill man ha det kan man ha mindre söta, som tex syrliga bär.
  Dessa våfflor är helt mjuka i början men efter man lag upp dem på galler så blir de helt frasiga. Lite omvänd effekt!
  Prova gärna!
  Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..