Sjokade

Godmorgon lördag!! En hääärlig dag framför fötterna. Först ska vi åka ut till Jacobssons möbler och kika på vårnyheterna. Är bla ute efter några färgglada glas/koppar att ha på uteplatsen i vår 🙂 I kväll väntar middag på stan på tu man hand och The Queenshow på Conventum. Weeeeeeeeeeeeee!!!

Här kommer ett litet frukosttips från Micke. Dock lite svårt att få tag på om man inte bor i Norge tror jag 😉 Micke är nämligen uppväxt på det här pålägget (svärmor kommer från Norge) och brukar numera beställa det när någon är på besök hos släkten i Norge. Gissa om han blev barnsligt glad när han såg att de sålde detta pålägg i minilivs på hotellet på Kanarieöarna!! Två burkar köpte han med sig hem men ångrar nog att han inte tog fler.. Strykande åtgång och ena burken är redan slut 🙂

Jag vet inte riktigt hur jag ska beskriva smaken, det är inte som Nutella utan mer som en seg söt chokladsås/kräm som man brer på mackorna. Sött och galet gott!! Springer ni på detta nån gång så KÖP!! 🙂 Ni råkar inte veta om dessa finns att få tag i i Sverige någonstans??

sjokade

Gillar ni chokladpålägg i någon form på mackor??! 😀

 1. Herregud, Shokade vilka minnen, jag är från Kiruna (bor nu i Södertälje) och min bästa vän var från Narvik Norge och jag har ätit så mycket Shokade i mitt liv att jag vet inte vad jag skall säga men jag ÄLSKAR det..Om det finns i sverige så vill jag veta verkligen var….Nu skall jag börja forska.

 2. Älskar också choklad, normalt sett. Men inte på macka. Gillar inget sött på smörgås, inte marmeald, inte sylt, inte nutella. När jag bodde i Schweiz vågade jag först inget säga till min dåvarande pojkvän… Åt croissanter med sylt och pain au chocolat till frukost de första gångerna jag sov hos honom. Sedan tog jag med honom till IKEA och köpte en osthyvel, haha 🙂

 3. Har ätit nåt liknande på kanariörna när vi var där på semester när jag var barn att det var otroligt gott….Annars gillar vi Nutella här!

 4. Jag gillar inte choklad på mackorna, men jag har faktiskt provat Sjokade. Min dotter var med hennes bästa kompis i Norge förra vintern och hade då en sådan förpackning med sig hem. Alla i Norge verkar äta detta!!
  Ha en bra lördag kväll!

 5. Min gammelmormor var från Narvik i Norge. Hon gödde min mamma med sockermackor. Mamma fick tillslut hål i varje tand. Gammelmormor försökte med mig oxå men jag har aldrig tyckt om sötsaker på macka.
  Det verkar vara ngt speciellt att ha söta saker på mackor i Norge?!
  Kram

 6. Är född i Norge men flyttade som 3-åring. Bodde några mil utanför Narvik i Harstad. Det blev en hel del choklad på mackorna hos farmor, idag är jag dock inte så förtjust i det. Farmor bakade en del matbröd och när det var helt nybakad fick vi sirap på mackorna – det var mumma det…. Såg att din sambo gillade det oxå ;D

 7. Farmor min e dansk, när hon passa oss när vi var små fick vi chokladplattor till pålägg. ooooo nostalgi:) Pappa lärde oss ha socker på rostade mackor, sirap på blodkorven o jordgubbssylt till fläskpannkakan:) Konstigt man e sockerberoende.. Hahaha äter d inte så ofta nu för tiden, men ibland e d minsann gott!! Kram

 8. Nej, choklad på macka är inte min grej heller…men krämen funkar säkert till någon efterrätt, kladdkaka kanske?

  Hoppas att du hittade några fina glas/koppar och att ni fick en lyckad kväll!

  Kram

 9. Hahaha, lite kul att jag i natt drömde om din blogg och detta inlägget. Drömde att någon hade skrivit något dumt om ditt choklad-som-pålägg-inlägg och kritiserat dina frukostvanor. Jag blev då så arg och försvarade dig ordentligt – som en trogen läsare bör göra! 😀

 10. Hej, jag och en kompis var på Fuerteventura tidigare i mars och då fick vi tips om att prova Nutella, salami och ost på mackorna. Det låter inte som någon höjdare men döm om min förvåning. Det var gott! Vi åt det varje morgon och hade tom med oss på mackorna ut på golfbanan…

 11. Ja älskar choklad typ Nutella och sånt på macka bara det inte blir för ofta. Har aldrig smakat Sojkade men kan tänka mej att det är gott.
  Det är nog ända gången ja äter choklad så är det på macka för annars tycker ja inte om det.

 12. De är ju galna i søtpålegg i Norge. 🙂 När ni är där någon gång måste ni testa de andra på marknaden: Banos (bananpålägg), HaPå (kola), Nøtte eller Nugatti (hasselnötspålägg) osv. 🙂 Just Sjokade gillar jag inte, föredrar Nutella (som inte fanns att få tag på i Norge när jag bodde där i början av 2000-talet!). Ingen av de norska påläggen finns här vad jag vet.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..