Mera nästan paj..

Jag har fått dille på paj utan pajdeg. Det är ju såååå gott!! Nån som testat skink & ost-varianten?? Nu har jag gjort en bacon & broccolipaj och den blev supergod den med!

1 bukett färsk broccoli
1 pkt bacon
4 dl vispgrädde
5 ägg
200 g riven västerbottenost eller annan smakrik ost
salt & peppar

Klipp bacon i bitar och stek i stekpanna. Dela broccolin i bitar. Lägg bacon och broccoli i en pajform och strö över osten.

bpaj1

Blanda samman ägg & grädde. Smaksätt med salt & peppar. Häll äggsmeten i pajformen. In i ugnen 225 C ca 25 min. Ät med en god sallad till och gärna en skvätt balsamvinäger.

bpaj2

Sååå enkelt och sååå gott. 🙂 vad kan man mer göra för paj som blir god utan pajskal tror ni? Några förslag på fyllningar?

 1. Hej!
  Finns nog inga begränsningar när det kommer till paj, kanske vid paj utan paj =)
  Favoriten här hemma är, Tacopaj, Tacofärs, tomatskivr och sedan en ”smet” på Vitlök, creme fraiche och majonnäs ovanpå o sen ost såklart. smeten gör att pajjen inte blir så torr som den kan bli annars. Men frågan om de går o göra utan pajskal. Värt ett försök! kanske äta med såna taco chips till.

  Seen har jag en fråga eller snarare fråga om råd tips.
  Jag har en färdig tomatsoppa stående i skafferiet, bara tomatsoppa tycker inte jag är någon hit. Har du något förslag vad jag ska göra med den? Gärna flera förslag.

  Glad påsk på dig och familjen!
  Totten

 2. Pajen ser jätte god ut! Den ska jag absolut prova! Andra goda fyllningar kan vara : fetaost,oliver och soltorkadtomat eller spenat, parmaskinka och parmesan. Glad påska ;D

 3. Hej:)!
  Mums vad den ser god ut! Trots att jag precis ätit 4 pannkakor så blir jag sugen på pajen…humpf!Matglad? Jo tack, det kan man säga!!;)!
  Jag har provat att göra en paj utan pajskal som innehöll: 1 st grillad kyckling(delad i smådelar), champinjoner, 1 gul lök, vitlök,(paprika om man så önskar). Detta skall sedan röras samman med philadelphiaost, creme fraiche o tacosås. Smakrik ost ovanpå och choofffs in i ugnen:)! En god brödbit till och lite olivolja att doppa i och flingsalt på det. Ett glas kallt vitt vin alt rumstemperat mustigt rött vin sen är kvällen räddad:)! Avsluta med en god chokladpralin(blir alltid sugen på choklad när jag ätit vitlök)så är även pricken över i:et på sin plats!! Önskar digen GLAD PÅSK!! Kramar Sofia. Ps, Det går givetvis bra med annan dricka också Ds…..

 4. De gånger jag gjort bacon och brocoli paj så har äggstanningen blivit ”grynig” vad har jag gjort för fel? Någon som vet? Älskar verkligen paj och man blir besviken på sig själv när man inte lyckas. Paj borde va bland det enklaste eller hur?!
  Trevlig helg alla!

  1. Vad använder du för grädde? i bland när jag gjort paj på mjölk + grädde eller lättare grädde har den blivit lite grynig, kanske kan vara det? Numera gör jag oftast på vispgrädde, tycker det blir klart bäst OCH godast!

   kram
   victoria

 5. Klart att vi har testat din ost och skinkpaj.Den var jättegod. Ser framemot att göra även denna.
  Glad Påsk

 6. Skinkpajen jättegod! Men hur mycket LCHF följer du? Tänkte på maräng swiss och påskgodis? Blir jätteglad om du inspirerar lite till det osv. Ätit enl det några veckor, man mår ju så bra! Men det är kul att få tips och idéer!

  1. Hej!! Just nu äter jag det jag vill, även om jag gärna drar ner på kolhydraterna ändå. Men efter påskhelgen tänkte jag gå tillbaka och äta LCHF till vardags igen.
   Men de flesta av mina rätter är det ju bara att ta bort potatis/pasta/ris/bröd till så är det en LCHF-rätt. Lagar ju tex alltid något sådant tillbehör till maten eftersom Micke och Olivia äter det även om jag inte alltid gör det.

   kram
   Victoria

 7. Jag gjorde först ost och skinkpajen. Sen bytte jag skinkan mot bacon och det blev ännu godare. Nu måste jag kanske prova denna 🙂 Spenat och fetaost kan nog vara gott också. Eller champinjoner.

 8. Hej igen…
  glömde ju skriva med i mitt tidigare inlägg på mitt pajrecept att det är äggstanning med också…men det förstod ni säkert:O)!!! Annars blir det ju bara en röra av allt;)

 9. Jajemän! Vi gjorde ost & skinkpajen häromden o den blev suuupergod!!! Vi gjorde en sallad till med bla rostade solrosfrön i , min nya favorti, då får man något knaprigt till oxå :-)Så den här ”paj”varianten ska jag garanterat testa!

 10. Hej,i min paj utan pajdeg har jag i purjolök, fryst laxfile i skivor, fryst broccoli, en burk majs, skivade morötter och äggstanning med grädde och dill, salt, peppar och en liten gnutta vitlökspulver. Supergott med rena smaker.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..