Regn regn regn..

Jag & Olivia tog en lite shoppingrunda i går och införskaffade oss nya stövlar. Och det var visst tur för dem fick vi användning av redan i morse! 🙂 Både nya stövlarna och nya regnstället åkte på (vilket inte alls var poppis i dag så hon lät som en siren hela vägen till dagis..). Det där med påklädning om mornarna är inte alltid så lätt 😉

regn1

Måste slå ett slag (till) för Kronfågels Örtkryddade Gårdskyckling. Den är såååå god. Blir otrooooligt saftig och mör och påminner mer om en god kalkon än kyckling. Testa den om ni inte gjort det!!! Vi åt den till middag i går och jag längtar redan efter resterna.

regn2

regn4

Godaste såsen till kyckling kan ni väl vid det här laget, annars hittar ni receptet här.

Och ni har väl inte heller missat att Hannah & Peter envisas med att läska med marängswiss så i går kunde jag inte låta bli längre utan svängde i hop en swiss till efterrätt. Barnsligt gott och sååå enkelt. Detta behöver du:

banan, skivad
vaniljglass av god sort
lättvispad grädde
maränger
chokladsås på tub

Varva efter behag i portionsskålar eller en stor serveringsskål. Ät och njuuuut!

regn3

Det finns säkert andra recept och sätt att göra en marängswiss på och andra goda tillbehör att ha i. Har ni någon annan variant att tipsa om??

 1. Menåh var har du hittat Olivias gummistövlar? Hur fina som helst!

  Jag är inget stort bananfan, så här hemma kör vi med burkmandariner istället när vi gör marängswiss (vilket iof är typ en gång var 5:e år, trots att det är så sjuuukt gott!). Supergott!!

  1. Båda kommer från DinSko och Olivias är fodrade så de inte blir så kalla i snöblasket. De hade även Kitty-stövlar (ofodrade) som Olivia fick syn på och natuuurligtvis kom i håg i morse och grät stooora krokodiltårar över : jag vill ha kiiiiitttyyystövlarna, jag äääääälskar kittystövlarna”. Så jag kanske får investera i ett par såna med 😉 (hennes ofodrade ÄR faktiskt lite för små så det är väl lika bra)

   Mandariner i lät ju oxå jättegott!!!

   KRAM

 2. Snygga! När hon blir lite större kommer hon att tacka sin mor för stövel-valet 🙂 I Karlstad SNÖAR det tamejtusan. Stooora, tuuunga snöflingor. Enough, i say! Enough! Som tur är har jag utelunch m kollega att se fram emot. Ha en bra dag!

 3. Åh! När vi upptäckte att lillebror, nu tre månader, var mjölkproteinallergiker så sörjde jag att jag inte kunde äta marängswiss på ett tag.. (Haha, snacka löjligt!) Tills jag upptäckte att Oatlys vaniljglass FAKTISKT är helt okej! Särskilt om man har en massa annat till! Vispgrädde har jag aldrig i alla fall, men däremot hemmagjorda sega maränger. Tycker det blir ännu smarrigare! 🙂

  Supersnygga stövlar till er båda två!! Vad är dina för märke..? 🙂

  Kram och glad påsk!

  1. Båda stövlarna kommer från DinDko. är jättenöjd med mina, hittar aldrig några jag gillar så jag har inte haft gummistövlar sen jag var liten!! men dessa älskade jag, söta och snygga både till jeans, tights eller sommarklänning!

   KRAM

 4. Glömde: på sommaren gör vi ibland jordgubss-swiss i stället – byt ut bananen mor tärska skivade jordgubbar. Och ibland även ”Gino-swiss” (banan, jordgubbar, kiwi, glass, maränger och hyvlad vit choklad). DET är lyx på en tallrik! 😉

  1. Men gud vad jag glömmer saker hela tiden, skyller på amningen! 🙂

   Till båda dessa sorter har vi hemmagjord VIT chokladsås, men tycker man det blir för sliskigt kan man ju ta mörk eller klicka i lite turkisk yoghurt som smakbalans.

   NU är jag klar! =)

 5. Tasck tack tack för Baoffeepaj receptet. Det var nog en av de godaste desertrna jag ätit. Det blir nog en stående favvo i vår familj!

  Jag har ätit två varianter utöver den klassiska marängswissen

  Den ena är med krossad annanas i stället för banan. Man lägger annanasen i botten, smular marängerna över och lägger vispad grädde som ett lock över allt sen låter man det stå så att marängerna smälter in i grädden och äter med chokladsås och om man vill även ringlar över cointreau. Mums!

  Den andra varianten är att man byter ut bananen mot jordgubbar.

  Ha en bra dag

 6. Härliga gummistövlar till er!! Själv har jag inte heller haft sen jag var barn o gillade det inte då heller..Mina barn är inte så förtjusta i det, men Nellie hade nog gärna tagit på sig dessa eller Hello Kitty!!
  Man kan ha små biskvier, minimarschmallows, kolasås, färska bär, godis, hemgjord lemoncurd..fast kanske inte allt på samma gång:D
  Idag har jag putsat fönster och satt upp nya gardiner i sovrummet..sen ikväll ska det grillas kycklingspett..fast vädret är halvdant här nere!! Tänkte baka en rulltårta att göra påskbakelser av också idag:D
  Vad ska ni hitta på i påsk??
  Vi ska ha gäster på tacokväll imorgon och påskafton firar vi hos Mickes föräldrar med hans familj.
  Stor påskkram från Birgitta i Hörby, Skåne

 7. Jag köpte nya regnbyxor förra helgen och de har jag använt flitigt denna veckan, dock inte idag. Funkar jättebra!! Gummistövlar är ett måste i detta landet och helt klart ett plus om de är snygga…;)

  Du har det klassiska receptet på swizz tycker jag. Men går ju alltid att variera med mer och annan frukt eller smaksatt glass. Annars ska det vara banan, grädde, glass, chokladsås!!:)

  Glad påsk!!!

 8. Vilka vackra stövlar! Med dom i garderoben hoppas man väl nästan på regn. 😉
  Tack för bra tips på sås!
  Kram!

 9. Hi hi vad konstigt.. jag hade precis ringt till min sambo och bett honom köpa hem grejer till marängsviss… har varit sjuk och det är det enda jag var sugen på.
  1 minut efter så går jag in här.. och vad har du gjort! Jo marängsviss! Och jag kan tillägga att jag har inte ätit det på flera år 🙂

  Ha en trevlig Påsk!

 10. Åååhhh, har gårdskycklingen i kylen nu 🙂 ska tillagas snart! Med din sås, har höga förväntningar, den ser sååååååå god ut 🙂

 11. Ooo, igår blev det gårdskyckling och din sås. Såsen var ju heeeelt gudomlig. Vi trodde faktiskt inte så mycket på den när vi läste receptet – det verkade ju så simpelt liksom. Men, oj, vad gott det var och så enkelt! Vi bytte gelén mot lingonsylt och det funkade hur bra som helst! Tack för inspirationen!

 12. Hej Victoria! Jag har följt din blogg ett tag och bara älskar den =) Jättefin! Idag gjorde jag din sås till kycklingen och både jag och min sambo älskade den, jag hoppas att det inte gör något att jag lägger upp receptet i min egen matblogg (www.annatestarmat.blogg.se)?? säg till då, så tar jag bort det! Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..