Grattis till MIG :) och favvokakan med chokladfrosting

Jag har fått nytt jobb!!! Och börjar redan på måndag, så nu blir det fullt ös och långa dagar här. Härligt!!  MATPLATSEN kommer självklart finnas kvar och uppdateras som vanligt så ni behöver inte vara oroliga :)

I går var det tisdag och Desperate Housewives och då har vi som ni vet tjejkväll med grannarna. Ännu en granntjej anslöt till gänget i går så nu är vi 10 st! I går var vi hemma hos Stina och jag bakade min favoritbanankaka och tog med mig. Och efter tips från Linda så gjorde jag en chokladfrosting ovanpå, blev såååå gott!! Om jag får säga det själv 🙂

ban1

Nån tyckte frostingen var vääääääldigt god :)

Här kommer receptet på kakan för er som missat det:

75 g smör
2 1/2 dl socker
2 msk mjölk
1/4 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 mogna bananer
100 g choklad  ta en GOD sort, tex Fazers mjölkchoklad)
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat

Smält smöret och låt svalna. Blanda det med socker, mjölk, salt, vaniljsocker. Dela äggen och blanda i gulorna.

Mosa bananerna och blanda ner detta i smeten. Hacka chokladen. Blanda ihop mjöl, choklad och bikarbonat och vänd ner i smeten. Vispa till sist vitorna till hårt skum och vänd ner dem.

banan1

Häll blandningen i bröad form med löstagbar botten. Grädda i 30-40 minuter, 175°C. Den ska vara knappt klar i mitten för att bli extra saftig.

banan3

Chocolate frosting:
30 g mjukt smör
2 1/2 dl florsocker
1/2 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
50 g phiadelphiaost
silverpärlor och florsocker – till garnering

Rör smör, florsocker, vaniljsocker, kakao och phiadelphiaost krämigt. Bred smeten på kakan när den svalnat. garnera med lite florsocker och silverkulor. Servera gärna lättvispad grädde till kakan. MUUUUUUUUMS!!!

ban2

ban3

Har ni någon favoritkaka som ni bakar ofta när ni får fikabesök och gäster, eller bara vill ha något gott till kaffet?? 😀

I kväll kommer Marcus hem och lagar surprisemiddag åt oss. Är såååå nyfiken på vad det blir 🙂

 1. Grattis grattis!
  Vad god banankakan ser ut. Det får vi prova att göra en dag. Här blir det mest kladdkakor när det kommer lite oväntat besök.
  Men faktiskt brukar jag ibland göra banankaka oxå när bananerna ser för fula ut för att någon här i familjen ska vilja äta dom så åker dom ner och blir smarrigt fikabröd. Får prova med chokladfrosting nästa gång!
  Kram och hej

 2. GRATTIS till nytt jobb, vad roligt!
  Jadu, jag har inget speciellt jag brukar baka. Det är snarare så att jag kikar in här och kollar vad du hittat på i köket som verkar bra att bjuda på. Och här finns ju lite att välja på också 😉 Kram Lotta

 3. Grattis till det nya jobbet, vad roligt! Vad ska du jobba med, något matrelaterat? Banankaka är verkligen gott, ska prova att göra med chokladfrostingen någon gång, så blir det extra lyxigt! 😉

  Jag tycker bullar är tacksamt att bjuda på, det gillar ju alla. Annars blir det ofta kladdkaka eller chokladkaka. 🙂

 4. Grattis till jobbet!! Hoppas att du kommer trivas. Glöm inte bort oss läsare bara 😉

  Jag såg dig på Marieberg i måndags, det blev så dumt, jag hälsade aldrig för du väntade på E och då ville jag inte ”klämma mig emellan”.
  Ha en bra dag!
  Kram Jessica

 5. Ett jättegrattis till nya jobbet!
  Vilken kanonidé med chokladfrosting på banankakan, det ska göra nästa gång jag bakar banankaka.
  Jag har ingen särskild favoritbjudkaka, men det blir väldigt ofta olika varianter av kladdkaka, senast belv det en variant med kaffe i, kan jag vekrligen rekommendera, bara göra en ”vanlig” kladdkaka och tillsätta 2 msk kallt kaffe, gud så gott det blev!
  Jag dricker inte kaffe i vanliga fall,men saker som är smaksatt med kaffe gillar jag däremot.
  ha en bra dag!

 6. Som sagt, kanonskoj med nya jobbet!! Synd att du missar dejten o västerbottenpajen på tis bara;-) Snart får vi hänga på allas uteplatser och dricka drinkar istället, hihi…

  Vi höres!!

  /Kram grannen som ska powewalka lite nu…

 7. Grattis till nytt jobb, alltid lite spännande och pirrigt. Ska absolut prova banankakan, ser helt underbar ut. Favvo kakan nr 1 att bjuda på är kladdkaka, det kan man knappast misslyckas med så det är mitt säkra kort. 🙂

 8. Jag har ett par favoriter, men den jag gör allra oftast är Rosendals morotskaka som går att göra både i kak- och muffinsformat. Med Filadelphiafrosting så klart! Sen är min farmors sega bärkaka poppis också. SUPERGOD och snabb-bakad, perfekt när man får oväntat besök.

  GRATTIS till nya jobbet! Jätteroligt! 🙂

  1. Philadelfia? Philadelphia? Filadelfia? Ja du fattar ju ändå.. Ingen nyhet på morotskaka precis.. 😉

 9. Grattis till nya jobbet!! Jag brukar alltid göra mina suuupergoda chokladsnitt (får alltid kommentarer om dessa). De går snabbt att göra och blir sååå goda! Toppen att frysa in och tinar på ett par minuter. Annars är philadelphiaostfyllda hallonmuffins en favvo om man har lite mer tid på sig innan gästerna kommer…Såg dig och din söta familj på Marieberg i måndags.

 10. Grattis till jobbet! Kakan ser verkligen jättegod ut, slutar tidigt för att ha myseftermiddag med kidsen imorgon, kan nog bli en sådan kaka på programmet 🙂

 11. Hej Victoria! Nu är jag äntligen medlem hos bloggfamiljen och kan alltså äntligen kommentera alla bloggar! Jag vill för det första gratulera till nya jobbet!! Sen vill jag höja din blogg till skyarna! Herregud säger jag bara! Är inne varje dag och du inspirerar mig nåt helt otroligt! Tack snälla! Jag bakade faktiskt din banankaka igår och åt precis upp sista biten! Hade lite kompisar över på fika och de älskade verkligen kakan! Till och med min sambo som annars inte är ett fan av fikabröd och speciellt inte av choklad (!!)! Ta åt dig för det är ett bra betyg! Ser fram emot att kunna kommentera här fler gånger och kanske inspirera dig på samma sätt som du inspirerar mig! Vänliga hälsningar Alexandra

 12. Men JÄTTEGRATTIS till nya jobbet! Fasen vad kul! Men hur i hela friden ska du hinna med allt?
  Verkligen jättekul vännen! 🙂
  Stor kraaaaaaaaaaaaam

 13. Grattis till nya jobbet, undrar vad du ska göra *berätta*?! Dumlekakorna med noblesse som jag hittat här hos dig är en ny favvo att baka och bjuda på! KRAM!!

 14. Grattis och lycka till med det nya jobbet. Mina barn bakade banankaka igår,fast utan frosting. Får testa det nästa gång..

 15. Hej

  Ja grattis, grattis till nya jobbet! Skönt att höra att bloggen kommer finnas kvar nu när man hittat hit! Håller på att leta efter en god dessert, så nu ska jag kolla om du har nån. Kram kram

 16. Grattis till nya jobbet!
  Har nog ingen speciell kaka som jag brukar baka. Tycker om att variera mig. Daimformar körde jag hårt med ett tag (de är som små ”glasskakor”), men nu var det riktigt längesedan. Det får nog bli en sats sådana nu snart.

 17. Grattis till ditt nya jobb och lycka till!

  Jag brukar ofta göra kladdkaka. Lätt som en plätt att göra och såååå gott 🙂

  Kram
  Annso

 18. Hurra på dig å dig nya jobb! Stort lycka till!
  Min favoritkaka just för tillfället är en vaniljkaka typ sockerkaka som man delar på mitten och dränker in bottnarna med smältsmör som är blandat med vaniljsocker… Lovely!
  Kram Gourmetmorsan

 19. Grattis till nya jobbet, va kul.

  Min favvokaka att bjuda på e oxå Banankaka, men inte samma recpet som du har, måste ta o pröva din.
  Kram

 20. Åh, stort grattis till jobbet! Lidl´s fastighets & etableringskontor, inte illa. Hoppas du kommer trivas!

 21. Supergrattis till nya jobbet! Hoppas du kommer trivas 😀

  Jag men framförallt våra vänner har en favorti kaka som jag brukar baka. Den e speciellt bra eftersom vi har massor med egna hallonbuskar så de kommer till användning. Världensgodaste Hallonpaj som jag fått tips av i bloggen Kitchenbloom. Pajdegen e lite som en mördeg och i fyllningen har man förutom hallon creme fraiche, ägg och socker.

  http://kitchenbloom.blogg.se/2007/june/sommarkalas.html

 22. Banankaka är verkligen supergott, har aldrig provat med frosting dock.
  Om jag får oväntat besök och inte hinner förbereda nåt ”bättre” gör jag en knäckig äppelpaj. Den älskas av ALLA, är urenkel att göra och med ingredienser som alltid finns hemma.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..