Påväg mot varmare breddgrader och ICA-dessert

Godmorgon! Sitter redan på tåget och gick upp okristligt tidigt!! Gjorde dock misstaget att sätta mig så jag åker baklänges så snart blir jag väl åksjuk.. Är på väg ner till Malmö för utbildning på jobbet och åker hem först på torsdag. Kommer sakna lilla familjen like crazy men jag ska inte sticka under stol med att det ska bli ganska skönt att få sova lite ostört på hotell ;) Särskilt efter i natt då jag garanterat varit mer vaken än sovit..

Nog om det. I går laddade jag upp med favoritmaten 🙂 Gjorde oxfilén med palsternackspuré, rotsakspytt och kantarellsås ni vet? Det är bara såååååå gott så testa det om ni inte redan gjort det. Och till dessert blev det faktiskt en köpevariant, ICA Maxis egen pannacotta som vi har blivit helt galna i 🙂

pannamax

Godsaker. Ny tidning för er som gillar att baka! Kan dock tyvärr inte påstå att jag blev såld på den..

pannacott

Snodde med mig Mickes dator (som är mkt mindre och lättare) så vintipsen mm från mässan får vänta tills jag kommer hem eftersom bilderna därifrån ligger i min dator. Men den som väntar på nåt gott.. 😉

Nu ska jag hugga in på min lilla frukostpåse innehållandes en croissant med brie & skinka, Pago juice, ny Ramlösa (rabarber, nån som testat??) och ett par chokladkakor 😀

Någon som har lite Malmö-tips?? Allt från mat till shopping! TACK!

 1. Du har en helt underbar blogg..läser den flera gånger varje dag,man blir glad plus att du alltid har ursnyggkläder på bilderna:)
  Ett litet malmötips är butiken ;Miloii,kläd och inredningsbutik,mkt marlene birger men även andra udda men roliga märken,kanonaffär!ligger på Friisgatan 12,en tvärgata till triangeln:)Ha det härligt,kram

 2. Jag tycker jättemycket om att läsa din blogg, har tidigare haft svårt att logga in mig och därför inte heller haft möjlighet att kommentera, vilket ju är kul att få göra då man tycker något är bra. Jag bor i Halmstad sedan 10 år men bodde tidigare i Ö-o (på Tennisgatan) det är extrakul att läsa om då tycker jag, när man vet hur det ser ut där du bor. Tack för tipset om ICA MAXIs pannacotta, bra att veta om man vill göra det ännu enklare för sig (pannacotta är ju i och för sig lätt att göra)jag skall testa att göra din oxfile med palsternackpure (älskar palsternacka). Fortsätt att skriva så bra som du redan gör, det förgyller min dag, och ha så trevligt i Malmö.

 3. Hallo där! Och välkommen ned till malmö! Jag bor själv här, nyinflyttad sen i sommras. Och mitt tips till dig som direkt slog mig är american store. Den ligger ungefär vid gustav adolfs torg, längs kanalen.
  Dom importerar härliga saker från USA, bland annat grymt många roliga kak mixer som man blandar hemma a la shake and bake style. Jag kan garantera att du kommer inte gå tomhänt från den affären!
  Hoppas du trivs i malmö och om du vill ha mer tips är det bara att höra av sig!

 4. Men jag blev lite bsviken på den där där Baka med! Men det var fina bilder…
  Hoppas du får en fin vecka på nya jobbet! Kram

 5. Hej! Ha det så härligt i Malmö, skönt med lite egentid. Undrar om du kommer att ha lite frågor och svar? Är intresserad av vad ni har för husmodell/leverantör om du vill berätta såklart ;)Må gott!!!

 6. Hej!

  Maste verkligen testa din favoritmiddag, har inte hunnit med det annu.

  Lite Malmo-tips kommer har:
  Luncha pa Spot pa Lilla Nygatan och Njutbar pa Stora Nygatan. Spot har goda pizzor och sallader och Njutbar ar ett kombinerat deli/lunchstalle med fantastiska sallader.

  Till middag foreslar jag La Roche Vin & Tapas nara Lilla Torg, sitt ute, jattehog mysfaktor och god mat. Maten PA lilla torg ar oftast ingen hojdare, men Izakaya Koi ar bra. Och det finns TGI Friday’s i gamla saluhallen pa Lilla Torg, sa jag antar att du styr stegen dit? 😉

  Lycka till med nya jobbet!

 7. Tyvärr är jag inte så bra på Malmö! Men jag håller med dig om tidningen, ingen jättefavorit precis!
  Hoppas att du får härliga och roliga dagar i Malmö och att du tankar ordentligt med sömn 😉 Kram Lotta

 8. Grattis till nya jobbet! Kul med en liten avstickare sådär med kurs och hotellövernattning. Frukostarna brukar ju stå rätt högt i kurs 😉

 9. En restaurang du bara måste besöka är Mando på Lilla torg! Deras mat är helt gudomlig! Speciellt planksteken! Jag och min familj besöker allt Mando när vi är i Malmö 😀

 10. Hej hej!

  Härligt med lite egen tid. även om man saknar familjen, jag har en liten sjukling här hemma, så då ska jag passa på att baka lite…synd att tidningen inte var så bra, har inte köpt den än. Lycka till på utbildningen!
  Kram kram

 11. Har följt din blogg ett tag nu och jag blir otroligt inspirerad av maten du lagar och sötsakerna du bakar! Jag har testat att göra Jack Daniels glazen till exempel och den blev super bra.
  Som en föregående talare tipsade om så kan även jag säga att La Roche Vin & Tapas vid Lilla Torg är väldigt bra.
  Ett annat ställe som ligger på Lilla Torg är det lilla caféet Pronto. Ett väldigt litet, men charmigt ställe. De har bästa cheesecaken någonsin!! I deras utbud finns även lite matigare saker som pastasallader och varma mackor, men det är cheesecaken som man går dit för;) Förvisso är den som en hel måltid bara den!
  Hoppas du får en trevlig vistelse i Malmö! Det är en mysig och trevlig stad!

 12. Vad kul att du ska åka till Malmö!
  Jag tänkte också tipsa om den amerikanska affären ”Grays”. Skitcool butik med enbart importerade amerikanska varor.
  Sen får du ju inte missa Turning Torso…….
  Ha det så trevligt!/Åsa.

 13. Om du har tid över och det är fint väder så får du bara inte missa Västra Hamnen för AW…utsikten mot Bron till Danmark och folklivet där ute på trädäcken är helt underbart!! Lycka till på kursen!

 14. Åh så du är här nere?? 🙂 Va kul!! Fina vädret idag eller vad säger du? 😉 Hmm lite tips på Malmö… ja du… jag bor ute i Limhamn och har ganska nära Västra Hamnen och Bo01 så dit bara måste du ta dig innan du åker hem! Det kanske inte är nåt märkvärdigt direkt men det är allt bra gött att ta sig en latte vid Espresso House (eller nåt annat café där) och sätta sig på bryggan vid havet! Sen har dom ju din favvorestauran T.G.I.F. 😉 Lilla Torg har mysigt utbud t.ex. Shopping har du på Gågatan och Entré (ligger vid Värnhem) Fast nu ska du ju ändå åka hem imorgon så – jag är som vanligt sent ute haha. Men bra att veta till en annan gång ju. Hoppas du trivts här iaf! 🙂 Kram!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..