Scones

Längtar redan till helgen, och hoppas hoppas det blir sol och varmt då!!! I såfall ska jag ladda upp med lyxfrulle på altanen. Beställde utemöbler i helgen men de kommer först om en vecka eller två så man får väl sitta på en filt och leka picknick :)

I lördags bakade vi scones och med vi menar jag Olivia och jag :) Hon är en hejare på att nagga bröd!! och hjälper mer än gärna till när det ska bakas något.

Bästa naggaren, naggande god ;)

Bästa naggaren, naggande god ;)

scone2

5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
75 g rumstempererat smör
2 dl mjölk eller filmölk
(russin om man vill)

Blanda de torra ingredienserna först. I med smöret och blanda till en grynig massa. Häll i mjölk alt filmjölk och arbeta till en smidig deg (tillsätt ev russin). Platta till 2 stora kakor och nagga med gaffel. Skär dem i fyra bitar, utan att skära rakt igenom. Alt klicka i smeten i muffinsformar (och ställ dem helst i en muffinsplåt). Grädda 10-12 min i 275 C. Ät och njuuut! :)

Scones smakar allra godast nygräddade med bregott, marmelad och en god ost tycker jag. Vad har ni för favorittillbehör??

0

0 reaktioner på “Scones”

 • matte skriver:

  mums va gott med scones! blir nog det i helgen, med någon god ost o blåbärsmarmelad. ha en skön o trevlig helg!

 • Nazima skriver:

  Mysigt med döttrar som gillar att hjälpa till i köket , Olivia är ju för söt och verkar duktig på att nagga scones.
  Min Alida kommer alltid släpandes med kökspallen så fort jag börjar med middagen eller bakar :-)
  Här avnjuter vi gärna scones i sällskap med björnbärsmarmelad och cream cheese,mmmm, säger jag bara.
  Annars är det gudagott med ”vanlig” Goudaost och massa smör eller smör & apelsinmamnelad!
  Ha en fin helg!

 • Cissile skriver:

  Vad söt hon är din lilla bagare ;)

 • gbganna skriver:

  Jag brukar festa till det ibland och ha Cinnamon chips (kanel flagor, amerikanska givetvis) i smeten, eller chocolate chips. Mumsigt värre!

 • Halo skriver:

  God eftermiddag!! Vaknade(13:30 efter att jobbat natten) lagom tills snö/hagel och regn försvunnit och solen hittat fram igen:)! Härligt!!!!!
  Jag brukar göra havrescones: 3½ dl havredryck alt mjölk,100 gr smör, 2½ dl havregryn,6 dl vetemjöl, 4 tsk bakpulver, 1 msk socker(om man vill)samt 1 tsk salt. Tillbehör är givetvis Bregott, samt hemmagjord Lemon Curd eller annan egengjord marmelad/sylt och en god ost. Sen älskar jag att göra mig en stor smoothie till detta alt en STOR kopp te:)! Så härligt! Ha en underbar osdag em och kväll!! Nu blir det träning för mig efter det foliepaket med lax och vårprimörer! Perfekt efter träning:)! Kramar Sofia fr Halmstad

 • lizie skriver:

  Jag brukar äta med rökt skinka och philadephiaost, mycket gott!
  Och så förstås, hallon & Chokladmarmelad, ett Leila-recept, fantastiskt gott! :)

 • Hemma hos Katta skriver:

  Skön stil Olivia har på bilden! ;)

  Scones är supergott, speciellt som helgfrukost eller framför tv:n! Någon god marmelad och en god ost är måsten!

  Ha en fortsatt bra onsdag! Kraam kraam

 • Farmor skriver:

  Hon är otroligt söt lilla Olivia, och så roligt att få hjälp med baket.
  Vill bara säga att jag bara älskar stolen the goast som ni köpt, vet du att den även finns i barnmstorlek? jag funderar på att köpa en så barnbarnen kan sitta fint då de är på besök.
  Jag gillar din blogg jättemycket, kommentarerna kommer oftast bara i mina tankar men då jag såg att ni köpt den coola stolen blev jag påminnd om att jag bara MÅSTE köpa den nu (och inte bara fundera på det)
  Hälsn från en farmor i Halmstad

  • Victoria skriver:

   Jag veeeeet, den är superfin den lilla stolen. Funderade på att köpa den men sen tänkte jag att Olivia växer väl ur den innan jag hinner blinka så det blev ingen tillslut.

   :)

   kram Victoria

 • birran32 skriver:

  Mums..älskar scones..nybakade med mkt smör och apelsinmarmelad!! Hemgjord lemon curd är också supergott!!
  Ja..här snöade det igår kväll..blev så deppig!! Hoppas också på sol och grillväder i helgen! Ikväll ska jag göra en stor härlig lasagne till kvällsmat!
  Ha en fin dag!
  KRAM
  Birgitta i Hörby, Skåne
  http://www.enmammasmatochbakblogg.blogspot.com

 • Fru Matglad skriver:

  Härligt med hjälpreda i köket! =)
  Scones var länge sedan…får väl se om vi kan få till det till helgen kanske!?
  Ja, vi håller tummarna för sol och värme till helgen!!!
  Kram

 • al68 skriver:

  Självklart skall det ätas med bregott, ost och marmelad. Jag brukar göra andra scones med bl. a yoggi, ingefära, kanel, brun farin mm.
  Jag skall maila dig receptet när jag kommer hem,

  Kram A-L

 • jojjan skriver:

  Vi har söndagsscones som tradition! Varje söndagsmorgon går min sambo upp och bakar scones och så kommer han in och väcker mig lagom till de är klara! Perfekt! :-) Han brukar byta ut hälften (tror jag) av vätskan till lättfil med blåbär/hallonsmak. Då får sconesen en perfekt liten eftersmak av bär! Mums! Äts självklart med smör och ost.

Lämna gärna några rader efter er! ♥

Instagram - @matplatsen