Italienskt bjudbröd

Goddagens. Tisdag i dag vilket betyder Desperate Housewiveskväll hos en granne! Och i morgon är det onsdag och då bär det av på halv 8 hos mig middag. Jag har en hel lista med spännande mat som väntar på att provlagas men jag vet inte när jag ska hinna 🙂 Ska försöka få till något gott på torsdagkväll!! I går blev det en gammal klassiker men inte mindre god för det, tvärt om. En av absoluta favoriterna! Och vad gäller Micke så tror jag det är DEN absoluta favoriten.. Inte så dåligt betyg 🙂

Till ett bröd (ca 4 port) behövs:
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
10 soltorkade tomater
500 köttfärs
smör att steka i
1 burk krossade tomater
2 msk torkad basilika alt. en kruka färsk
1-2 tsk salt
peppar
en nypa socker
1 dl blandade oliver utan kärnor
125 g mozzarella
150 g riven ost (gärna med mycket smak)
1 lantbröd el liknande (runt eller avlångt)

Hacka lök, vitlök och tomaterna. Stek färsen med löken och tillsätt sedan krossade tomater, soltorkade tomater och basilika. Låt sjuda 10 min. Smaka av med salt, peppar och socker. Ställ åt sidan och låt svalna något.

Skär av ett lock på brödet och gröp ur det till sdet återstår en kant på ca 2 cm runtom. Hacka oliverna och skär mozzarellan i bitar. Blanda ner riven ost, mozzarella och oliver i köttfärsblandningen och fyll brödet med detta. Lägg på locket och slå in brödet i aluminiumfolie. Grädda i 175 C ca 30 min tills det är genomvarmt.

Servera med en god blandad sallad, gärna med avokado och mango i. Mums!!

bjud1

bjud2

bjud3

bjud4

bjud5

bjud6

bjud7

bjudsallad

bjud8

På fredag är det VALBORG!! Vad har ni planerat för något gott att äta då???! Nyfiken! 😀

 1. Vad smaskigt detta verkar,ska jag testa snarast!
  Vi åt ofta detta på fredagskvällar när jag var liten, eller ja, en variant, men fyllde limpa då med köttfärssås och toppade med bacon, mumma det med!
  På valborg blir det lite plockmat och grillkorv till barna, och säker de stora pojkarna med ;-)/ Mia

 2. Gud så gott det såg ut! 🙂
  På Valborg ska vi äta nåt gott med fläskfile´, tips emottages tacksamt vad jag ska göra med den.
  Sedan blir det god eftterätt ochså såklart och lite goá drinkar i soffan när barnen somnat, har köpt hem Baccardi breezer Orange som ska testas 🙂
  Ha de fint!

 3. Ser gott ut!! Är det inte en riktig 80-talsklassiker? Kommer ihåg att att min mamma gjorde något liknanade med jordnötter på toppen. Exotiskt kommer jag ihåg att jag tyckte….:)

 4. på fredag ska vi rensa frysen och äta de sista kräftorna som vi fiskade förra sommaren! härligt! har du några tips på vad vi kan äta till, något lite mer matigt? gärna något annat än paj – det gillar inte karln. hur var det med dina pajer utan paj-deg? DESSUTOM ska vi vara i svärpäronens torp, utan el eller vatten – så det måste vara kall mat.. 🙂

 5. Hej!

  Fin frilla! Så fin man känner sig när man är nyklippt, vill också hitta på nått, men har inte kommit på hur jag vill ha det! Har precis kommit hem efter en fin helg i London, med god mat och SHOPPING! Jag var nyss på 80-talsshowen på GH, vi åt samma mat 🙂

  Kram kram

 6. Ja antingen blir det grillat men jag blev också sugen på att testa ditt Bjudbröd. Tur att helgen har fler en 1 dag…
  Snygg i håret du blev! Ska klippa mig om ett par veckor men har sån beslutsångest över HUR!!!
  ha det så bra!
  kram

 7. Hej…
  Jag måste bara fråga… -hur kan du äta så mycket ”fin mat” o ändå va så fin o smal? Jag själv måste hålla mig till ”inte ris,pasta,potatis,bröd” annars rullar jag fram… sen jag fick barn…. de e så jag håller vikten. Me dina fina bilder vill jag äta detta goda varje dag hahaha 🙂

 8. Visst e det smaskigt! Det va längesen jag gjorde min variant på det här. Men det får nog dröja ett tag till innan jag testar din variant, nu har ju du inspirerat mig till att köra LCHF 🙂 Och då blir det ju inget bröd. Men man skulle kunna göra bara färsen o sallad 😀

 9. Mums vad gott det ser ut!! Jag brukar också göra färsfyllt franskbröd och ibland med räkröra i. Gott att bre hela insidan med vitlökssmör! Idag ska jag göra en variant av din laxfilé med vitlöksost i såsen…ser framemot den. Ska även ha på räkor och grön sparris:)
  Ha en trevlig lill-lördag!
  KRAM
  Birgitta i Hörby
  http://www.enmammasmatochbakblogg.blogspot.com

 10. Det här var otroligt gott! Färsröran var galet god och jag håller som bäst på att fundera ut vad mer jag kan använda den till! Jag tog minimlat med bröd och körde mycket sallad istället – yummi! Och maken som normalt inte gillar oliver spred sina lovord 😀

 11. Hej!

  Inspirerad som vanligt av din blogg!
  Gjorde detta brödet igår kväll och det blev sååå superduper gott.
  Serverade med vitlöksås och grönsallad till.
  Blir nästan sugen igen nu när jag tänker på det!

  Kram
  Alexandra

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..