Fikabröd och en bulle i ugnen

Vi var hem till Annica & Johan på fika häromhelgen. Annica som dessutom har en bulle i ugnen som snart är färdig hade bakat och stått i 🙂 Meningen var att Leilas morotsmuffins skulle se ut så här:

an1

Men det gjorde de inte riktigt…. HA HA HA HA!!! Hjälp vad jag skrattade!!!!  De hade liksom sjunkigt i hop – minst sagt- i mitten:

an3

och sen vet jag inte riktigt vad som hände.. HA HA! Men de smakade jättegott ändå 🙂

an2

Bagaren var lika glad för det 🙂

Fina Ankan med fina magen!

Fina Ankan med fina magen!

Det bjöds på en massa godsaker och jag satte i mig ungefär hela kannan med saft så gissa om jag fick en sockerchock!!

an8

an6

an5

Annicas mamma hade gjort en god ananaspaj, en av mina favoriter!! Tydligen även väldigt god med persikor på burk i istället, har ni testat det? Det måste jag göra nästa gång. Vad kan man mer byta ut ananasen mot tro?

 Här kommer orginalreceptet som jag brukar använda:

Pajdeg:
150 g smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Fyllning:
1 ägg
2 dl crème fraiche
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 liten burk krossad ananas

Blanda samman smör, socker, vetemjöl och bakpulver till en deg och tryck ut i en pajform. Blanda ägg, crème fraiche, socker och vaniljsocker. Låt ananasen rinna av ordentligt och blanda ner den i smeten. Häll sedan fyllningen i pajskalet (ingen förgräddning alltså) och grädda pajen i mitten av ugnen, 175 C, ca 40 minuter. servera med lättvispad grädde eller vaniljglass. Mums!!!!

 1. Haha va härligt att se att man inte är den enda 😛 Fast huvudsaken e att dom är goda och dom såg ju smarriga ut sen med det vita över 🙂 Håller med ovan skribent om att pajen är underbart god med jordgubbar!! Jag brukar mixa jordgubbarna i creme fraichesmeten och sen spara några och hacka i. Supergott!!! Mums!!

 2. Tror det är ngt som inte stämmer med dem där morotskakreceptet i leilas bok. Jag lyckades heller inte med dem.
  Byt ut ananas mot hallon. Blir mycket fräschare o godare. Tycker ananas blir för sött.

 3. Hej!
  Nu undrar jag en sak som inte har med mat att göra…:=)))

  Jo, Jag undrar om du vet någon bra frisör i Örebro som du kan rekommendera! Någon som verkligen ser vad man passar i!

  Typ som han på Förkväll, han är ju jätteduktig!

  Vor väldigt tacksam för svar!

  Kram

 4. Hej!
  Tro det eller ej, jag har alltid kört på mosade bananer i denna paj och den är superuppskattad! Mums! Med kall vaniljglass till…

 5. Hej!
  Sofia tipsade mig om din fina blogg! Vad roligt, jag som älskar att laga mat. Jag lagade denna paj imors fast med hallon o blåbär. Supergott! Ses vi på tisdag?
  Kram Emma-grannen

  1. Hej Emma!!! Kul att du hittat hit 🙂 Såklart ses vi på tisdag!! vet inte var vi ska vara bara? men det visar sig väl 🙂

   kram Vickan-grannen

 6. Ananaspajen är otroligt god! Jag lade upp den på min matblogg väldigt nyligen faktiskt 🙂 kan tänka mig att päron kan vara väldigt gott i, kanske med lite kardemumma i pajdegen.
  Jag gillar din blogg väldigt mycket, den är inspirerande och mysig!
  Ha det bra! /Rebecka

  http://halv8hosmig.blogspot.com/
  (Kika gärna in på min om du har nån minut över!)

 7. Mums den pajen hade vi i lördags!! men du gumman, du veeeet att du kan länka till dina recept på sajten va i stället för att skriva ner dem gång på gång? Haha, söker man på ett recept så hittar man ofta flera olika inlägg med exakt samma recept *S* Puss!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..