Fikabröd och en bulle i ugnen

Vi var hem till Annica & Johan på fika häromhelgen. Annica som dessutom har en bulle i ugnen som snart är färdig hade bakat och stått i :) Meningen var att Leilas morotsmuffins skulle se ut så här:

an1

Men det gjorde de inte riktigt…. HA HA HA HA!!! Hjälp vad jag skrattade!!!!  De hade liksom sjunkigt i hop – minst sagt- i mitten:

an3

och sen vet jag inte riktigt vad som hände.. HA HA! Men de smakade jättegott ändå 🙂

an2

Bagaren var lika glad för det 🙂

Fina Ankan med fina magen!

Fina Ankan med fina magen!

Det bjöds på en massa godsaker och jag satte i mig ungefär hela kannan med saft så gissa om jag fick en sockerchock!!

an8

an6

an5

Annicas mamma hade gjort en god ananaspaj, en av mina favoriter!! Tydligen även väldigt god med persikor på burk i istället, har ni testat det? Det måste jag göra nästa gång. Vad kan man mer byta ut ananasen mot tro?

 Här kommer orginalreceptet som jag brukar använda:

Pajdeg:
150 g smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Fyllning:
1 ägg
2 dl crème fraiche
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 liten burk krossad ananas

Blanda samman smör, socker, vetemjöl och bakpulver till en deg och tryck ut i en pajform. Blanda ägg, crème fraiche, socker och vaniljsocker. Låt ananasen rinna av ordentligt och blanda ner den i smeten. Häll sedan fyllningen i pajskalet (ingen förgräddning alltså) och grädda pajen i mitten av ugnen, 175 C, ca 40 minuter. servera med lättvispad grädde eller vaniljglass. Mums!!!!

LOADING..