Kalas och smarrig cheesecake

Svärmor fyllde år i helgen och bjöd på supergod cheesecake med hallon:

Botten
250 g Digestivekex
100 g Smör

Fyllning 1
450 g Philadelphia ost
200 g osockrade hallon
3 ägg
1 1/4 dl Strösocker

Fyllning 2
3 dl creme fraiche
3 msk strösocker
1 msk vaniljsocker

Sätt ugnen på 180 C. Smula kexen och blanda med smält smör. Tryck ut smuldegen i formen Grädda 5-10 min. Kör ingredienserna till fyllning 1 i matberedaren till en jämn smet. Häll i formen. Grädda i nedersta delen av ugnen 25-30 min.

Blanda ihop fyllning 2 och bred på kakan. Grädda ytterligare 5 min. Servera med rårörda hallon.

an2

an3

Cheesecake är en av mina absoluta fika-favoriter!!! Och jag är ständigt på jakt efter det perfekta receptet, som ni kanske vet 😉 Har fiskat efter såna förut men gör det igen. Snälla om ni sitter på ett fantastiskt gott cheesecakerecept så tipsa gärna!!! TACK 😀

 1. Jag har en variant på fusk cheesecake, den är så himla härligt god, en sommar favorit!

  Annorlunda jordgubbspaj

  1 burk kondenserad mjölk
  1 pkt digestivekex (400 gram)
  150 gram smör
  1 paket färska jordgubbar
  2 dl vispgrädde
  1 dubbeldaim

  Lägg ner burken med kondenserad mjölk i en rymlig kastrull. Slå på vatten så det täcker. Koka upp och låt småkoka 2 timmar.

  Förbered botten. Krossa digestivekexen i mixer. Smält smöret och blanda ihop med digestive. Tryck ut smulorna i botten på en rund form med löstagbara kanter. Tryck till rejält över hela så den blir riktigt kompakt så smular den inte sönder när man skär i den sen. Täck med folié och ställ i kylen så länge.

  När burken kokat i 2 timmar, spola kallt vatten i kastrullen och låt den stå så och svalna ordentligt.

  Öppna burken som nu innehåller kolasås och täck digestivebottnen med detta. Skiva jordgubbarna och fördela ovanpå. Täck med ett lager grädde och toppa med ytterligare skivade jordgubbar och krossad daim

  Super enkelt och supergott!

  http://www.hemtillcecilia.blogg.se

 2. Helt seriöst, detta måste vara telepati, jag schemalägger ju mina inlägg ofta och nästa inlägg handlar just om min drottningcheesecake som jag gjorde på valborg (med hallon på)!!:-) Komiskt så säg….
  Din/din svärmors ser också supersmarig ut, mums!!
  Var är vi imorgon???;-)
  //Kramkram grannen som älskar cheesecake:-)

  1. Tack för tipset! Tycker precis som du att det inte är så gott med philadelphiaost i cheescake.

 3. Men åh vad gott det ser ut. Riktig sommarkänsla. Jag är en stor diggare av din frusna cheesecake. Den brukar jag göra och variera med björnbär, physalis, jordgubar, hjorton – beroende på vem jag bjuder. Jättegott- alltid!
  Ha en lovely dag!!!

 4. Hej, har du inte testat Leilas blåbärscheesecake så gör det. Det är ABSOLUT min favorit. Cheesecake är med en av mina favoriter så jag har testat ett par ; )

  Ha en skön dag, A-L

 5. Oj så smarrigt! Det här receptet ska sparas och o testas i sommar när alla våra hallonbuskar e fulla med hallon och jag ”måste” göra något gott av dem!

 6. Guuud vad gott med halloncheesecake! Jag älskar också cheesecakes och helst de med citrus i…för att inte tala om den de har på Espresso House!! Fick en god variant med vanilj och chokladsmak hos kompisar på valborg..ska be om receptet..återkommer när jag fått det! Ikväll ska jag göra en variant av dina färsfyllda franskbröd!!
  Ha en bra dag!
  KRAM
  Birgitta i Hörby Skåne
  http://www.enmammasmatochbakblogg.blogspot.com

 7. Jag håller med, finns få bakverk som är så goda som cheesecake. Den här lät som en i min smak och nu vet jag vad jag ska bjuda på i helgen. Jag måste göra den glutenfri, men då är det ju bara att ta glutenfria digestivekex – perfekt!
  Min favvo hittills är ju Leilas Blueberry Cheesecake, men har för mig att du har skrivit om den förr.
  Kram!

 8. Hej!!!
  Har inget bra recept på cheesecake tyvärr… Har däremot oxå en receptefterlysning. Jag bakade kanelbullar här om dagen och kom då på att jag skulle vilja testa att baka bullängder med någon smarrig fyllning. Skulle vara kul att hitta ett recept där det inte bara är smör, socker och kanel i fyllningen. Är det någon som har ett bra recept????

 9. Åh vad god den ser ut! Äääälskar också cheesecake. Ikväll blev det dock din banankaka med chokladfrosting.Herregud vad gott det blev :-)hela familjen åt som bara den 😉

  Kram//Linda

 10. Den här cheesecaken gjorde väldig succé på vår släktmiddag i helgen. Tack för inspirationen!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..