Kalas och smarrig cheesecake

Svärmor fyllde år i helgen och bjöd på supergod cheesecake med hallon:

Botten
250 g Digestivekex
100 g Smör

Fyllning 1
450 g Philadelphia ost
200 g osockrade hallon
3 ägg
1 1/4 dl Strösocker

Fyllning 2
3 dl creme fraiche
3 msk strösocker
1 msk vaniljsocker

Sätt ugnen på 180 C. Smula kexen och blanda med smält smör. Tryck ut smuldegen i formen Grädda 5-10 min. Kör ingredienserna till fyllning 1 i matberedaren till en jämn smet. Häll i formen. Grädda i nedersta delen av ugnen 25-30 min.

Blanda ihop fyllning 2 och bred på kakan. Grädda ytterligare 5 min. Servera med rårörda hallon.

an2 an3

Cheesecake är en av mina absoluta fika-favoriter!!! Och jag är ständigt på jakt efter det perfekta receptet, som ni kanske vet ;) Har fiskat efter såna förut men gör det igen. Snälla om ni sitter på ett fantastiskt gott cheesecakerecept så tipsa gärna!!! TACK :D

0

0 reaktioner på “Kalas och smarrig cheesecake”

 • Cobrakarin skriver:

  Den här cheesecaken gjorde väldig succé på vår släktmiddag i helgen. Tack för inspirationen!

 • Nika skriver:

  Din såg supermumsig ut! Jag provade för ett tag sen ett nytt recept på cheescake med oreocookies. Jag lade till ett lager med hallongele ovanpå men tror att ett lager med vit chokladpanacotta sant bär skulle göra sig lika bra :)
  http://www.squidoo.com/cheesecake-factory-restaurant-recipes

 • tristanmika skriver:

  Åh vad god den ser ut! Äääälskar också cheesecake. Ikväll blev det dock din banankaka med chokladfrosting.Herregud vad gott det blev :-)hela familjen åt som bara den ;)

  Kram//Linda

 • jk skriver:

  Hej!!!
  Har inget bra recept på cheesecake tyvärr… Har däremot oxå en receptefterlysning. Jag bakade kanelbullar här om dagen och kom då på att jag skulle vilja testa att baka bullängder med någon smarrig fyllning. Skulle vara kul att hitta ett recept där det inte bara är smör, socker och kanel i fyllningen. Är det någon som har ett bra recept????

 • Yasemin skriver:

  Jag sitter på ett recept som inte behöver gräddas i ugn. Enkelt och så gott.
  http://yaseminskok.blogspot.com/2010/04/somrig-cheesecake-med-farska-bar.html

 • Cobrakarin skriver:

  Jag håller med, finns få bakverk som är så goda som cheesecake. Den här lät som en i min smak och nu vet jag vad jag ska bjuda på i helgen. Jag måste göra den glutenfri, men då är det ju bara att ta glutenfria digestivekex – perfekt!
  Min favvo hittills är ju Leilas Blueberry Cheesecake, men har för mig att du har skrivit om den förr.
  Kram!

 • birran32 skriver:

  Guuud vad gott med halloncheesecake! Jag älskar också cheesecakes och helst de med citrus i…för att inte tala om den de har på Espresso House!! Fick en god variant med vanilj och chokladsmak hos kompisar på valborg..ska be om receptet..återkommer när jag fått det! Ikväll ska jag göra en variant av dina färsfyllda franskbröd!!
  Ha en bra dag!
  KRAM
  Birgitta i Hörby Skåne
  http://www.enmammasmatochbakblogg.blogspot.com

 • kurreburre skriver:

  Oj så smarrigt! Det här receptet ska sparas och o testas i sommar när alla våra hallonbuskar e fulla med hallon och jag ”måste” göra något gott av dem!

 • al68 skriver:

  Hej, har du inte testat Leilas blåbärscheesecake så gör det. Det är ABSOLUT min favorit. Cheesecake är med en av mina favoriter så jag har testat ett par ; )

  Ha en skön dag, A-L

 • Erika Skogly skriver:

  Hej,
  En av mina favoriter är den här;
  http://smaskelismaskens.blogspot.com/2010/03/lemon-curd-cheesecake.html

  Den är frusen, men jag älskar kombinationen jordgubbar och lemon curd.
  Kramen!

 • mysmarie skriver:

  Men åh vad gott det ser ut. Riktig sommarkänsla. Jag är en stor diggare av din frusna cheesecake. Den brukar jag göra och variera med björnbär, physalis, jordgubar, hjorton – beroende på vem jag bjuder. Jättegott- alltid!
  Ha en lovely dag!!!

 • Meleiah skriver:

  Jag brukar göra en ”fejk” Cheesecake då jag ogillar Philadelphia ost.
  Men man kan ju ha i det i denna också, bara byta ut kesellan mot Philadelphia. Det blir nog jätte gott för ”Philadelphia lovers” ;)

  http://matmalin.blogg.se/2009/september/malins-egna-hemliga-recept-pa-cheesecake.html#comment

  • Ankim skriver:

   Tack för tipset! Tycker precis som du att det inte är så gott med philadelphiaost i cheescake.

 • maxiander skriver:

  Nog för att vi lagar god mat, men bakning, det är vi urkass på. Inte det att vi är dåliga på att baka. Mer att vi gör det för sällan. Ser fantastiskt gott ut!

  Ha en fin kväll
  /A
  http://www.maxiander.se

 • juliaisac skriver:

  Helt seriöst, detta måste vara telepati, jag schemalägger ju mina inlägg ofta och nästa inlägg handlar just om min drottningcheesecake som jag gjorde på valborg (med hallon på)!!:-) Komiskt så säg….
  Din/din svärmors ser också supersmarig ut, mums!!
  Var är vi imorgon???;-)
  //Kramkram grannen som älskar cheesecake:-)

 • zarak skriver:

  Jag tycker bäst om fryst cheesecake! Finns inget godare en det!!
  Kram

 • Fru Matglad skriver:

  Din svärmors såg ju inte fel ut…

  Har ett recept här:

  http://www.frumatglad.com/2010/01/kias-cheesecake-med-hallon.html

  Kram

 • axman skriver:

  Jag har en variant på fusk cheesecake, den är så himla härligt god, en sommar favorit!

  Annorlunda jordgubbspaj

  1 burk kondenserad mjölk
  1 pkt digestivekex (400 gram)
  150 gram smör
  1 paket färska jordgubbar
  2 dl vispgrädde
  1 dubbeldaim

  Lägg ner burken med kondenserad mjölk i en rymlig kastrull. Slå på vatten så det täcker. Koka upp och låt småkoka 2 timmar.

  Förbered botten. Krossa digestivekexen i mixer. Smält smöret och blanda ihop med digestive. Tryck ut smulorna i botten på en rund form med löstagbara kanter. Tryck till rejält över hela så den blir riktigt kompakt så smular den inte sönder när man skär i den sen. Täck med folié och ställ i kylen så länge.

  När burken kokat i 2 timmar, spola kallt vatten i kastrullen och låt den stå så och svalna ordentligt.

  Öppna burken som nu innehåller kolasås och täck digestivebottnen med detta. Skiva jordgubbarna och fördela ovanpå. Täck med ett lager grädde och toppa med ytterligare skivade jordgubbar och krossad daim

  Super enkelt och supergott!

  http://www.hemtillcecilia.blogg.se

Lämna gärna några rader efter er! ♥

Instagram - @matplatsen