Matlåda eller inte?

Har ni med er matlåda i dag till jobb eller skola, köper ni hämtmat eller äter ute, eller lagar ni något till lunch hemma? Vad blir/blev det till lunch?

I min blev det detta:

Tacogratäng med nachobotten
1 påse nachochips ( ca 150 g)
500 g köttfärs
1 påse tacokrydda
½ purjolök
1 dl gröna oliver
400 g krossade tomater
½ burk chunky salsa
2 dl creme fraiche
2 mks majonnäs
2 dl riven ost
2 vitlöksklyftor

Lägg nachochipsen i botten på en ugnstålig form.

tpaj1

Stek köttfärsen och tillsätt tacokryddan. Häll köttfärsen över nachochipsen. Strimla purjolöken och stek den lätt så den mjuknar. Skiva oliverna. Strö över purjo och oliver i formen.

tpaj2

Blanda krossade tomater och salsa och häll över.

tpaj3

Blanda creme fraichen med majonnäs, riven och pressad vitlök, och bred ut det överst.

tpaj4

In i ugnen, 200 C, ca 30 min. Servera med en god sallad och feferoni.

tpaj6

 1. Brukar försöka ha med mig matlåda, idag blev det ”falsk fläskfilé med kantarellsås och ris”, MUMS…………

  Kram A-L

 2. Jag försöker få med mig en matlåda som fixats av min härliga sambo som är kock.. haha!
  Måste säga att Tacogratängen ser supersmarrig ut. Skall testa den på lördag! 🙂

 3. Ser smaksigt ut!

  Jag har oftast matlåda med mig, dels för att vi oftast lagar mat varje kväll och får rester ver, dels för att min mat oftast e godare än den på jobbet, dels för att det blir biligare och els för att jag inte orkar gå ut o äta på stan 🙂

 4. Lagar mat varje kväll så sambon och jag gör alltid så vi får till varsin matlåda åxå 🙂 Mycket billigare och mycket godare tycker vi 🙂

 5. Har börjat tröttna på maten i vår matsal på jobbet… så jag har med mig matlåda ibland…men skulle aldrig laga mat ”bara” för att ha i matlådan tycker att det mesta är godast när det är nylagat och inte uppvärmt!

  Ha en fortsatt bra vecka!

  / Alexandra

 6. Jag äter oftast matlåda eller lagar något hemma, på lunchen.
  Den här tacogratängen verkar riktigt god, den får vi nog äta på fredagkväll! 🙂
  /fridaskok.wordpress.com

 7. Mm tacopaj (men med pajdeg) är ju bara MUMS! 🙂 Jag äter allt som oftast matlåda, billigare och så får jag ju precis den mat jag gillar 😛 Men ibland får man festa till det och spara disk och äta ute 😛 Roligare nu när solen tittar fram oxå då man kan sitta på uteserveringar! 😉

 8. Nästan alltid matlåda. Det vi äter till middag agerar oftast som låda till dagen efter. Fast idag blev det inget över till mig så jag har precis lagat din ”Hummer & krabbsoppa” såå god.. Tacogratängen verkade riktigt god. Kanske senare i veckan.. Ha en underbar måndagkväll..

 9. Har till 99% med mig matlåda till jobbet. Vi lagar dubbel mängd mat och tar med dagen efter. Köper ibland frysta färdiglådor om maten inte räcker eller om det är mats om inte blir god i matlåda, men det är endast i nödfall för de är inte goda.
  Jag ska testa tacogratängen, den verkar god.
  Kram Erika B

 10. Eftersom jag jobbar på förskola så blir det att jag käkar på jobbet för det mesta. Maken har matlåda med 2 dagar i vecka då han jobbar till sent på kvällen, annars blir det något lättare typ yoggi med musli och sen middag hemma. I dag kockade vi pasta med köttfärssås så det blir vad han får med i matlådan i morgon!
  Gott med tacopaj och roligt med olika recept på det. Gör en själv med vanlig pajdeg som påminner om denna.

 11. Blev låda med lammfärsfyllda paprikor från gårdagen idag men blir oftast någon köpt sallad vid skrivbordet. Tack för en frestande och jätteinspirerande blogg.

 12. Nu är jag ju mammaledig så det blir tillagad lunch varje dag. Tycker det är svårt att hitta på lunch, brukar bli rester från igår. Men när jag jobbar så får jag mat på jobbet. Jobbar inom förskola.Som inte är gott alls 🙁

 13. ibland blir det matlåda, men vi äter pedagogiska måltider på jobbet så ibland äter jag maten som bjuds på jobbet.
  tacogratängen såg himla god ut! ev göra den på lördag…. ska ha en liten tjejmiddag men vet inte riktigt vad vi ska äta…. något snabbt, enkelt, gott…tips??
  kram

 14. Nästan alltid matlåda. Mest pga urusel p-matsal med en kock utan fantasi. I matlådan finns rester, hopplock och annat ätbart!

 15. Jag har den stora turen att bo nära jobbet, så jag åker alltid hem och äter gårdagsmiddagens rester. Ser alltid till att göra två portioner extra så det räcker åt mej och maken. Det är helt toppen att få komma hem en sväng och äta i lugn och ro. 😉

 16. Matlåda så blir en lunch ute ngt man kan göra för att lyxa till vardagen med ibland.

  P.S. Prova att byta ut majonnäsen mot philadelfiaost… Mmm!

 17. Gud så gott med tacopaj!! Men blir inte nacho-chipsen mjuka eller håller de sig krispiga?
  Jag har nästan alltid matlåda till jobbet, det tjänar man en massa pengar på 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..