Frågor & svar och tävlingar

fikan1

Njöt av kondisfika i helgen, mmmmm!

Jag försöker svara på era frågor i kommentarerna så gott det går, men hinner inte alltid med och kanska missar jag någon. Så nu tänkte jag att ni kan passa på att ösa på med frågor och funderingar, om mat eller annat, vad ni vill! Så fråga på så svarar jag! :)

Tjilivipp!!

Tjilivipp!!

Bästa kondisbiten om Olivia får välja :)

Bästa kondisbiten om Olivia får välja :)

Jag lottar ut ett hemligt pris till er som deltar i frågestunden :)

Sen passar jag på att tipsa om att Bloggfamiljen.se har tävlingar med fina priser just nu så kika in på startsidan för mer info!

0

0 reaktioner på “Frågor & svar och tävlingar”

 • MariahG skriver:

  Hej!
  Har du varit med i någon matstafett någon gång? :)
  Jag tänkte att du som har provat Halv åtta hos mig och lite sånt där kanske även deltagit i den biten.
  Vi ska iväg i slutet av maj och jag har fått veta att det är jag och min sambo som står för efterrätten.
  Något snabbt och gott som passar för 6stycken vuxna.
  Har du något tips?
  Kram från Mariah.

 • Kaksmulan skriver:

  Kanske lite sent att komma med en fråga men… Vad hände med era ”Halv åtta hos mig” middagar? Det var en jättekul idé och roligt att läsa om och vi är ju nyfikna på vad du ska bjuda på.. Trevlig helg!

 • Hea skriver:

  Har era matvanor förändrats hemma sedan ni fick barn? Lagar ni mer mat som Olivia gillar (typ falukorv, fiskpinnar, köttbullar) eller har hon lärt sig att äta det ni äter. Eller gör ni kanske som vi gör att det ibland blir en vuxenrätt och en lite mer barnanpassad rätt?

 • lihasa skriver:

  Hej! Tack för en bra blogg.
  Jag har en kompis som säger att han inte gillar lax. Men jag skulle vilja försöka motbevisa detta eller kanske lära honom tycka om detta som är så gott. Så jag undrar om du har något recept på typ laxfile som inte smakar så mycket fisk?? :) /Lisa

 • 73anette skriver:

  Du har en underbar blogg!!Jag undrar vilken maträtt som är din favorit? Själv älskar jag grillat kött med en massa olika tillbehör.

 • Linda80 skriver:

  Hej igen =)
  Vad heter kondiset du hitta `grodan` på?
  Vill verkligen inte missa den om vi har vägarna förbi örebro vid tillfälle, alltid trevligt med lite nostalgi=)!
  Ha det! Linda

 • Misa skriver:

  Ditt halsband, som du har på dig i inlägget från 12/4 – varifrån kommer det? /Maria

 • Marie A skriver:

  Hej!
  Har en fråga hur du gör när du bakar chokladkakan med kokostäcke? Har försökt ett antal gånger med ”täcket hamnar alltid i kakan: Ser inte så aptitligt ut som din.Är också sugen på mer LCH recept om du har. Ha en bra helg!

  • Nazima skriver:

   Egentligen kanske Victoria ska svara, men i mitt recept på den kakan så ska man grädda kakan i10 minuter innan kokosglasyren smetas på :-) då sjunker glasyren in ner i kakan….
   Lycka till!

 • Cobrakarin skriver:

  När ska du släppa din första receptbok och hur ska jag göra för att få ett signerat ex…? :-) Kram!

 • Ante skriver:

  Undrar om du är utbildad inom ngt m mat, eller halkat in på bananskal? Tänkte på recept i tidning osv?

 • Malan skriver:

  Har du något ”motto” som passar bra in på dej?
  Ha en härlig onsdag!

 • Linda80 skriver:

  Hej! Nu funkar det, tack för hjälpen!=)
  Kram Linda

 • Madeleine skriver:

  Kul med lite frågestund:)

  Har du alltid haft ett stort intresse för mat? Vad är din topp-tre vad det gäller favoriträtter? (skaldjur och plocktallrik kanske..haha)
  Vilken är din favorit restaurang resp fik i Örebro?

  Kram

 • susannelotus skriver:

  tack för alla goda recept!!
  har oxfilé i frysen men vill ha tips på hur jag steker den på bästa sätt. köpte en halv oxe o hittills har alla köttbitar blivit sega som skosulor :(
  vi gillar köttet medium eller välstekt.
  ha det bäst
  susanne

 • juliaisac skriver:

  hej vännen!
  det kanske var tur att det inte blev nån dh-kväll ikväll med tanke på att du har lite frågor att svara på så du hade nog inte haft tid;-)

  hoppas inte olivia har saknat sina nalle puh-kort allt för mycket, de ligger ialla fall i säkert förvar här!!

  kram på dig!

  //grannen

 • thethriftystylist skriver:

  Vilka bloggar läser du förutom de på bloggfamiljen?

  Anna

 • DianaR skriver:

  Hej! Har undrat länge nu vad det är du jobbar med egentligen? Får inget riktigt grepp om det ;) Och vad har du jobbat med tidigare?

 • Stellas mamma skriver:

  Hej! jag undrar om du har något kul recept på efterrättspaj med bär. tycker det blir mest smulpaj – men skulle vilja prova något nytt!
  Tack för en superbra blogg, har provat flera recept som blivit favoriter :)

 • axman skriver:

  Hej Victoria! Jag är ett stort fan av din blogg, jag får alltid en massa bra tips och idéer!
  Jag tränar och tävlar i motocross, och inför en hel dag på banan så går det åt att ha med sig matsäck fylld med energi så att man orkar och inte kör slut på sig och kan prestera max. Tänkte höra om du har några tips på någon energifylld matsäck att ta med, då det ibland kan bli trisst med mina äggmackor!=)Tack på förhand.

  http://www.hemtillcecilia.blogg.se

 • Erika B skriver:

  Hur lagar du helst till potatis? Jag känner att kokt potatis kan bli lite tråkigt i längden och skulle vilja piffa upp potatisen lite. Några tips?

 • Karin77 skriver:

  Hej hallå!

  Vi ska ha dop för vår lille (store!!) kille i juni och tänkte bjuda på älgkött (kärlknöl) med någon god potatissallad. Vill gärna ha ditt bästa potatissalladrecept :)? Helst ett utan majonäs, det gillar jag inte!

  Kram och tack för en inspirerande blogg!!!

  Karin

 • maxiander skriver:

  Vad tycker dom om Rawfood idéen?
  /A
  http://www.maxiander.se

 • olsforslisa skriver:

  Hej
  Tack för en bra blogg, läser den varje dag och har provat många av dina recept.
  En fråga, du har ofta soya i dina rätter, vad använder du för soya?
  Mvh Lisa

 • saris skriver:

  Rödvinssås! Snälla hjälp!

  Jag älskar att laga mat. Är inte alls någon novis i köket. Klarar det mesta. Utom just rödvinssås… Hur får man det att smaka som på restaurang? Jag får det bara att smaka som det luktar i vasken när man tömt slattar efter en middag…

  Har du något bra recept?

  Tack för en bra blogg!

 • annaelelel skriver:

  Hej

  Jag instämmer med alla föregående, din blogg är jättebra :-)
  Jag har lite frågor gällande frysning av diverse saker. Kan man frysa deg? Deg med jäst eller deg med bakpulver. Det vore så smidigt att alltid ha bröd/deg färdigformat i frysen och bara grädda det på morgonen. Har också hört att man inte kan tina fryst spenat och ha det i tex en paj och sedan frysa in resterna då spenaten blir dålig av det. Stämmer det?

  Ha en bra långhelg!

  Anna E

 • vickan skriver:

  Hej Victoria,
  Jag är allergisk mot lax och tonfisk och undrar om du kan du tipsa om vilken typ av fisk jag kan använda istället för lax/tonfisk i dina recept?
  Jobbar du som kock eller är matlagning en hobby för dig?

  Tack för en superbra, beroendeframkallande blogg. har lagat flera av dina recept som blivit jättegoda. kram

 • marota skriver:

  Hej!
  Jag undrar om du har något annorlunda tips på hemmagjord glass? Har nämligen en glassmaskin som sällan används.. Nåt spännande somrigt :)

 • ulrika78 skriver:

  Hej fina Victoria!
  Jag ska ha dop snart och vill bjuda på plock mat som ska vara lätt och laga och förbereda, har du några smarriga tips på kalla/ljumna rätter?

  Du har en underbar blogg som är rolig att följa.

  Jag önskade att du ville skriva en veckomatsedel med en handlingslista en gång i veckan som har goda lite nyttigare matförslag. Är usel när man ska gå och handla och komma på så finns det en färdig lista så vore det ju kanon :) STOR kram

 • Invidia skriver:

  Hej!
  Jag är hemskt nyfiken på hur du lyckas hålla dig i så oförskämt bra form med tanke på alla godsaker du lagar och äter! Tack för världens bästa blogg i övrigt!

  Kram Emma

  • jenco skriver:

   Preciiis den frågan som jag tänkte på! ;))
   Hur gör du?? Har du alltid varit smal (vet att du hade en viktblogg men du skrev aldrig din vikt vad jag minns)?!
   kramar!!
   Återgien TACK för alla dina recept! Har sagt det förut men du vet att jag inte klarar mig utan dom… =)

 • Newbiecooking skriver:

  Kul med frågestund!
  Jag tänkte bara höra om du inte kan berätta lite mer om porslinet du har? Du har så fina vardagstallrikar och uppläggningsfat.

 • Nazima skriver:

  Glömde att tillägga att anledningen till att jag vill ha lite tips är för att jag ska ha 30-års mingelfest med vin och plockmat i augusti när jag fyller år…

 • Nazima skriver:

  Hejsan!

  Jag älskar verkligen din blogg och allt jag lagat här hemma har gott hem hos familjen.
  Undrar ochså om du alltid gillat att laga mat?

  Sedan undrar jag om du kan hjälpa mig att sätta ihop förslag på plockmat”fingerfood” alltså sånt man kan äta på stående fot. Har hittills kommit på grillade kycklinvingar, pizzaslices men där tog fantasin slut…..

  Jag deltar ochså liksom Birgittas mat i årets tapas kreatör som Concelade wines anordnar, gå gärna in och rösta på min rätt, det är en räkcrostini med heta smaker.
  Blev toppengod enligt både mig och maken…
  Ha en fin dag kram

 • Birgittas Mat skriver:

  Hej Victoria. Jag tittar in här då och då, du har en fin blogg med läckra bilder.
  En fråga har jag angående Mojiton du drack häromdagen. Var den god den som fanns färdig på flaska? Tyvärr kan ju limesmaken bli lite konstig på färdiga drycker.

  Ska kolla in tävlingarna, är lite i tävlingstagen just nu. Deltar i en Tapastävling som Concealed Wines ordnat. Titta gärna in hos mig och se om du gillar mitt bidrag, Dragonmarinerade Kastanjechampignoner. Där har jag länk till tävlingen.Röstningen pågår till den 21 maj, vore kul att vinna ;)

 • jloow skriver:

  Hej Vickan! tack för en fantastiskt fin blogg! Love it!

  Jag undrar hur det kommer sig att ni valde att flytta till Örebro? är någon av er därifrån eller är det jag som missuppfattat allt och att ni alltid bott där?

  Sen undrar jag om du har någon bra indiskrätt som passar en som är allergisk mot all typ av curry? konstig allergi jag vet men det är inte mycket och göra åt.. ;)

 • moniq skriver:

  Älskar din smaskiga Fläskfilé rätt med tANDORI, FAST utan tANDORI, HI HI…. SÅ GOTT OCH SMIDIGT!

 • SaraL skriver:

  Hej igen Victoria!

  Jag kom på en till fråga :)

  Vilket konditori köpte ni de fina bakelserna från? De såg extra goda och fina ut!!!

  /Sara L

 • SaraL skriver:

  Jag bor själv i Örebro och undrar i vilket område du bor i? Ekeby-Almby?

 • Olelsi skriver:

  Jag tackar så jätte mycket för tipset om Taccos lådan, jätte god. Barnen älskade den och sa det luktade så gott och smakade underbart.
  Kul och göra något nytt.
  Men jag undrar om du har någon god glass som man kan göra själv….det e ju snart sommar, skulle vara mysigt och göra glassen själv. Njuta av den i sommarvärmen, på uteplatsen!!

  Kram Olelsi / Nettan i Hälsingland.
  [email protected]

 • elmida skriver:

  Hej!
  Jag undrar vilka favoriter du har som förrätt, varmrätt & dessert?

  Kom på en till:
  Vad är det ”konstigaste” du har ätit?

 • MillyMilly skriver:

  Hej!
  Tack för en super bra blogg.Jag undrar om du har någon bra mattips till oss som har små barn. Mina är 4år och 7mån.

  Jag håller med Olivia VASA är bäst i stan ( är också från Örebro) Om du inte har någon annan stans du brukar gå? Är öppen för förslag :-)

 • matte skriver:

  hej! om du skulle göra en ägg o räkpaj, vad skulle du välja för sorts vin till? ska ha en liten tjejmiddag i helgen, men kommer ej på vad man ska bjuda på, tips på någor snabbt enkelt o gott? brukar ibland göra pajen jag nämde men denna gång gillar alla ej räkor….
  tack för en härlig o intressant blogg!
  ha en skön dag! kram

 • Pillan10 skriver:

  Hej!
  Jag tycker verkligen jättemycket om din blogg! Jag slukar alla inlägg och du har tom fått mig att börja kommentera. :)Om du blir bjuden på en 3-rättersmiddag, vad är dina favoriter som du skulle bli glad av att hitta på menyn? Ha en fantastisk dag! Kram

 • Totten skriver:

  Hej!
  Vill också tacka för en helt fantastisk blogg!
  Min fråga är, om du har något tips om vad jag kan göra av min färdiga tomatsoppa som står och väntar i skafferiet. Fick den av en kompis så jag var sjuk (men jag gillar inte tomtasoppa – alls! ) och du brukar ha kluriga idéer och lösningar. Så jag såg min chans att fråga idag =) Gärna fler förslag.

  Må så gott!!
  Totten(Lina)

  • Newbiecooking skriver:

   Hoppas det är ok att jag svarar här även om frågan är riktad till dig Victoria. Jag läste nämligen nyligen om en kaka jag inte kan släppa, den har tomatsoppa i sig. Den ligger (som så mycket annat!) på min att prova lista. Det var i alla fall The Pioneer Woman som gjorde den och det låter kanske lite knäppt men det är de som gör det intressant också! Här är en länk till receptet om det skulle vara intressant: http://thepioneerwoman.com/tasty-kitchen-blog/2010/04/a-tasty-recipe-tomato-soup-cake/

 • getiton skriver:

  Först och främst: älskar din blogg, den är helt underbar och blir alltid lika glad när jag ser att du skrivit ett nytt inlägg!

  Så till min fråga: Jag och min mamma har planerat en riktig myshelg med god mat. Har du något förslag på vad vi skulle kunna laga för nåt? :)

 • Bullmamman skriver:

  Hej! Denna fråga har inget med mat att göra… men jag undrar var Micke har köpt de där pilotbrillorna, som du hade på dig på den där bilden då du även hade en rosa trenchcoat? Tack för en super bra blogg.

 • MalinSt skriver:

  Har du alltid varit intresserad av matlagning/bakning? Vad är roligast att tillaga/baka tycker du?

  Kram från Malin

 • Pilla skriver:

  Hej Victoria.
  Först villa jagg passa på att tacka för en helt underbar sida, besöker den flera gånger om dagen :) och har provat många av dina recept ( i dag blir det ett av dina goda laxrecept) Jag undrar bara om du har fler recept på LCHF-kost? Har ätit enligt det sedan jag läste om det i ett av dina inlägg och tycker att det passar mig jättebra.
  Tack på förhand.( Har vanligtvis massor av frågor och funderingar men just nu kom jag bara på den här :) Ha en bra dag.

  Pernilla

Lämna gärna några rader efter er! ♥

Instagram - @matplatsen