Pepprig biff med pepprig sås

Lagade såååå god mat häromkvällen!! Det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig, köttet började nästan brinna (utan flambering!) och brandlarmet tjöt för full hals men gott blev det tillslut 🙂 Köpte färdig pepparbiff och stekte på och gjorde gooooda tillbehör till. Nyskördade minimorötter som stektes hastigt i het panna, färsk sparris som blev perfekt! Ugnsgrillade små plommontomater (in i ugnen 220 C med olja och flingsalt på ca 10 min). Blandade salladsblad. Och sist men INTE minst goda såser. Jag är en riktig såsmännsika!!!!

Testade nya Kelda Bearnaise som var överraskande god!! Låg fetthalt, men smakade krämigt och hemlagat och samtidigt färscht. Bra betyg!!

Oväntat god!!

Oväntat god!!

Och sedan gjorde jag en såååååååååååååå god pepparsås. Kan vara den godaste såsen jag nånsin gjort faktiskt 🙂 Kunde inte sluta skrapa ur kastrullen!!! Eller så var jag braaaa hungirig 😉

2 msk kalvfond
1 dl rödvin
1 msk grönpeppar i lag
2 dl grädde
2 dl creme fraiche
en skvätt soya
salt & massor med peppar
redning (mjöl + vatten)

Häll fond, vin och grönpepparkorn i en kastrull. Låt koka så bara hälften återstår. Tillsätt grädde och creme friache. Smaka av med en skvätt soya, lite salt och rikligt med peppar. Låt koka i hop något och red sedan av såsen till önskad konsistens. Steker ni kött samtidigt så häll gärna ner stekskyn i såsen!

Inte så avancerat men smaken blev verkligen sjukt god!!!!!!!!!!!!

Bästa kalvfonden!!

Bästa kalvfonden!!

peppar1

peppar2

Är ni såsmänniskor eller icke-såsmänniskor?? Det verkar vara antingen eller som gäller.. Här hemma skulle vi kunna leva på sås!!! 🙂

 1. God morgon!
  Så smarrigt det såg ut, ska verkligen testa att ugnsgrilla plommontomaterna nästa gång vi har det här.
  Verkar som många av livsmedelesfrabrikanterna kommer ut med kalla Bearnaise nu, eller så är det bara så här års???
  Vi er ena riktigt såsmänniskor här med. Speciellt jag och dottern och sonen verkar vara det med har vi märkt nu.
  Igår när vi grillade så smaskade han i sig Lohmanders Bea för glatta livet…..

 2. Sås som gäller här med – och helst i överflöd!!Men barnen är lite mer kinkiga, de verkar gilla när det är torrt och trist…sås går an om den håller sig på sin kant och inte blandar sig med övrig mat, som en krämig bea eller liknande!

  Och tack för ostboken förresten!! Den kom i fredags och var full av inspiration för en ostgalen kvinna 😉

 3. Sås !!! Men ska man äta den nya kelda kall eller varm ??? Måste också testa det där med tomaterna .. låter jätte mumsigt !!

 4. Ser urgott ut! Har oxå testat keldas nya bearnaaise, och kan hålla m dig att den är helt ok, men ganska ”barnvänlig” ändå…lite lite syra enl. min smak…

 5. Åh, jag är en riktig såsmänniska! Älskar riktigt god barbequesås, hitta nån förra somnaren, den ska vara riktigt Amerikansk! Sen gillar alla såser med creme fraishe, hade dille förra sommaren och blandade creme fraishe med färdig kryddmix, den som säljs i tre-pack.

  Idag bär det äntligen av till jakobssons Möbler, man brukar alltid hitta nått fint där! Sen har vi bjudit in oss på Lunch hos svärföräldrarna 🙂

  Trevlig Söndag

  Kram

 6. Jag är definitivt en riktig såsmänniska, klarar mig inte utan det!

  Gjorde förresten en variant av din krämiga vitlökslax igår (den med cantadou vitlök & örter). Helt fantastisk! Tack för inspirationen 🙂

 7. Självklart sås! Jag är ju skåning! Då måste man ha lite sås att ”kasa pärorna i”:)

 8. Det ser urgott ut! Mm…

  Är också en sås-människa! Det första jag frågar när min H börjar prata om vad vi ska äta till middag är ”ska vi inte ha någon sås till?” =)

  Din Smögencheesecake i inlägget här nedan ser helt underbart god och sommarfräsch ut. Finns receptet någonstans i arkivet tro? Vi brukar spendera semestern i Kungshamn/Smögen så en Smögencheesecake måste jag bara testa!

  Ha en fin kväll! Kraam K

 9. Sås, absolut! Har du provat Jensens Böfhus whiskysås, den gillar vi här hemma när vi ska ha en snabb färdig sås. Annars är ju t.ex gorgonzolasås en ev favoriterna, serveras helst med sked:)

 10. Jag älskar sås! Jag brukar göra en enkel om jag inte har nån sås hemma. Funkar till kött, kyckling och som pastasås. Koka cream fraiche, köttbuljong, soja, sambal oelek och vitlök. Det blir jätte gott! 🙂

 11. Jag är såklart SÅS-människa!! Ingen måltid utan sås 😉 Förresten så ska jag prova din pepparsås idag. Dock så har jag ingen grönpeppar i lag… provar med vanliga torra istället hihi och hoppas det blir lika bra. Skriver här sen va jag tyckte 🙂 Men jag tror inte jag kommer bli besviken 😛

 12. Hej! är ”såsmänniska” också! (Brukar ha i tomatpuré och charlottenlök annars…men…denna blev ju jättegod ändå?1?) Prova denna om ni inte gjort det…:))Mmm…

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..