Nu får det vara slut på skräp!

Jag älskar skräpmat. Tyvärr 🙂 Men det blir lätt för mycket av det goda och nu mår jag pyyyyton efter flera dagar med pizzor och hamburgare i stora lass! Fr.o.m i dag ska jag försöka hålla mig från skräpmat hela juni ut. Nån mer som är med?! 🙂

I söndags passade vi på att äta pizza på gamla favoritstället Monte Bello som ligger i krokarna där vår lägenhet i Stockholm låg. Och vet ni vad, det var inte gott längre!!! Vet inte vad de hade gjort för något som var annorlunda men det smakade helt enkelt inte som förr. Så nu slipper jag längta efter de pizzorna nåt mer 🙂

ap1

Ser kanske god ut, men skenet bedrar.

Nu blir det alltså ingen pizza, hamburgare & pommes, korvkioskmat eller kebab på hela juni!! Rivstartar med LCHF för att få bort kolhydratberoendet nu. Några tips på goda LCHF-rätter?? I kväll tänkte jag göra något på grillad kyckling, återkommer med resultatet. Önska mig lycka till nu!!! 🙂

 1. Lycka till! :)Jag hejar på dig. Jag försöker och försöker men så kommer helgen och det är alltid något som händer. Middagsbjudning, god brunsch, glass i solen… Att det ska vara så svårt!

 2. Jag har ätit GI-kost 2 år nu, ingen pizza på den tiden alls. Mår så bra, har aldrig mått bättre. Tror inte på LCHF, jobbar i vården och allt det fettet är inte bra i längden. Däremot GI-kosten är helt rätt om man vill att kroppen ska må optimalt. Där finns massor av gott att frossa i!

  1. Jag brukar bara äta LCHF en kort period för att ”avgifta” mig från kolhydratsträsket och få bort sötsuget. Äter jag inte en massa fett då så blir jag inte mätt.. Men sen nöjer jag mig med att skära ner/slopa bröd/pasta/potatis/ris och äta som vanligt i övrigt. Funkar för mig!

   Kram V

 3. Jag är gärna med på att hålla mig från skräpmat, du kommer antagligen lyckas mycket bättre än mig men jag ska försöka 🙂
  LCHF recept överlåter jag till dig, så räknar jag med att jag bara kan hoppa in här när jag ska göra matsedel för veckan 😉

  Ha en bra dag i solen!
  Kram Jessica

 4. Måste tips om ett blomkålsmos som e jättebra alternativ till potatismos! http://airamsmat.webblogg.se/2008/september/pa-g.html Första gången hade vi i vnalig riven hårdost, men det blev lite mäktigt, andra gången hade vi i Philadelphiaost, det blev supergott!

  Kan även tipsa om stekt vitkål som tillbehör till tex grytor, krispigt o gott!
  Har gjort en egen variant på den här: http://www.lchfrecept.com/ShowRecepy.aspx?ID=237 (utan jerken)

  Färsbiffar med svampsås, stekt vitkål, lingon och inlagdgurka.

  Grillade starka korvar, cevapcici, grillad zucchini med fetaoströra eller majssalsa (stek lök, majs på burk, mixa med grädde o värm upp.

 5. Hej Victoria!

  Jag har faktiskt ett tips på substitut för pizza – det är bara att experimentera vidare för att få önskad fettmängd och pizzasmak. Lycka till! 🙂

 6. Jag hänger på, fast inte LCHF-metoden då jag är ”viktväktare”:-)
  Har inte ätit pizzeriapizza sen i höstas inna jag började vv:a….
  Däremot blev det pommes på Burger king häromdagen och fy, va illa jag mådde efter satt i mig dom, så nu är det BIG no,no med allt vad pommes frites heter….
  Men jag hålelr helt med om atr helgerna verkligen ställer till det 😉

 7. bra att du börjar med lchf, det är det bästa för vår kropp och hjärna enligt mig och min läkare. men tyvärr är det fortfarande många som är ”fettskrämda” och tror att det är farligt för kroppen med rätt sorts fett. det spelar ingen roll om man säger att man gått ner 50 kg, varit hos läkaren och fått sina prover testade och dom ser bra ut efter att man ätit lchf i flera år, så är det alltid någon som säger att det är farligt, vänta du bara. tycker det är såå trååkigt…är det nåt som är farligt för kroppen så är det alla lightprodukter med e-ämnen och annat skit, och för att inte tala om margarin i alla dess former. nej, mer smör, grädde, cremefraiche, kallpressade oljor, nötter, avokado åt folket!!!
  jag ska äta kycklinggratäng idag, det blev kylskåpsrensning!
  jag stekte på 800g kycklingfile och la det sedan i en ugnsform, fräste på lök och vitlök hällde över det i formen, skivade i en gul paprika, 2 dl riven ost, sedan smulade jag i en buljongtärning i en bunke hällde på c:a 2,5 del grädde och 2 dl creme fraiche, salt, peppar, citronsaft,soja,honung och torkad dragon efter smak. ska sedan gratineras i 175-200g i c:a 20-30 min. går självklart att ha ris eller potatis till om man så önskar, och grädden och cremefraichen kan bytas ut mot light varianter om man vill. men jag tar en sallad gjord på ruccola, fetaost, avokado, riven morot,tomat, gurka, lite nötter och frön, supergott!
  catharina

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..