Lunch i det fria

Njuter sååå av vår altan. Förra året när vi flyttade in hade vi enbart leråker till tomt och kunde inte vara ute. Micke snickrade på altanen hela sensommaren och den blev äntligen klar dagen innan vi gick över till vintertid, haha. (Inte läge att sitta ute då direkt). 80 kvm blev den så vi har plats med lite av varje. Just nu drömmer jag om en Fatboy Headdamock i färgen sand, men Micke verkar inte lika sugen.. Vi får se ;)

 Hur underbart är det inte att kunna sitta ute och äta??! Vår altan går runt om ena sidan på huset så vi kan följa solen under dagen. Så i går blev det både frukost lunch och kvällsdrink i solen. Har jag sagt att jag älskar det här vädret??!! Är glad att vi har våra 4 årstider dock, framförallt så uppskattar man verkligen sommaren till max när den väl är här :) Eller vad säger ni??

I går hade vi en riktig slappar-dag och gjorde inte många knop, länge sedan jag hade en sån dag!! Låg i solsängen mest hela dan och klippte ut recept att testa ur gamla tidningar. Micke for i väg för att titta på bilar (vi har olika nöjen ;) ) och kom hem med ett litet paket till mig!!!

Älskar överraskningar och kunde verkligen inte lista ut vad som var i, vilket annars är min specialitet ;)

Älskar överraskningar och kunde verkligen inte lista ut vad som var i, vilket annars är min specialitet ;)

Tadaaa!! En liten mojäng som man kan snirkla fina mönster på tallrikar, bakverk, maträtter etc med.. Tex med en örtolja eller tjock balsamvinäger i, men man kan även lägga i choklad och stoppa in den i micron och smälta och sen kan man göra fina chokladgarneringar etc.

Tadaaa!! En liten mojäng som man kan snirkla fina mönster på tallrikar, bakverk, maträtter etc med.. Tex med en örtolja eller tjock balsamvinäger i, men man kan även lägga i choklad och stoppa in den i micron och smälta och sen kan man göra fina chokladgarneringar etc.

Tjoho vilken kul present, blev jätteglad!!!! :)

Tjoho vilken kul present, blev jätteglad!!!! :)

Sen slängde vi i hop en sen lunch/middag i form av man-tager-vad-man-haver-i-kylskåpet och det resulterade i en ugnsomelett fylld med salami, oliver, tomater och brieost!

om1 om2 om3 om4 om5 om6

Servera med en god sallad till och gärna en god balsamvinäger. En skön enkel sommarlunch eller middag!!

0

0 reaktioner på “Lunch i det fria”

 • Erika B skriver:

  Jag har sökt efter receptet på ”nästanpaj” men hittar det inte. Jag har aldrig gjort en omelett själv, men det såg så gott ut. Kan du länka eller skriva receptet?
  Kram Erika B

 • gyllenetider skriver:

  Hmm har nog aldrig sett en sån där liten rund mojängsak :) men är impad att en kille hittade en sån ;) Det hade min Martin aaaaldrig kommit på iaf haha. (Och inte ens som jag nämnt det :P) Rolig grej… :)

  Kram!

 • kurreburre skriver:

  Vilken lyx o få paket bara sådär! :-)
  O vilken kul pryl, jag gissar att du kommer göra en massa kul o snyggt med den :-)

  Jag lottar ut en lyxig present i matens täcken inne hos mig! Nämligen ett lyxig delikatesskit! Kika gärna in o va med o tävla :-)

 • annaelelel skriver:

  Vad GOD omeletten ser ut!
  Du tar superfina kort på maten, jag tycker ibland att matkort blir så ”äckliga” Vad har du för kamera och vad tänker du på när du fotar?

  Ha en skön dag!

  Anna E

  • Victoria skriver:

   Tack! Jag har en NIKON D80 och lite olika objektiv till. Kan egentligen inget alls om foto så jag kör lite på känsla bara :)

   Ha en skön dag du med!
   Kram V

 • matte skriver:

  visst behöver vi våra 4 årstider!! alla har ju sin tjusning!! har du receptet på omeletten? den såg himla smarrig ut!! kram o god natt.

 • Carla skriver:

  Hej igen, glömde fråga, var hade Micke köpt den lilla grejen, så fiffig!
  Kram

 • Fru Matglad skriver:

  Hej!
  Kan bara hålla med dig…visst är det väl mysigt att vi har 4 årstider i detta landet! Vi är så tacksamma för de solstrålar vi får på vår/sommar, och jag tycker det är lika mysigt när vi vrider tillbaka klockan och kan tända en massa värmeljus…
  Omeletten ser underbar ut! Se vad mycket man kan göra på ”vad man haver…” =)
  Kram

 • Slania skriver:

  Är den där ugnsomeletten gjord på liknande sätt som din ”nästan-paj”? om inte så vill jag gärna ha receptet, såg himla smarrigt ut! :)

 • Ankim skriver:

  Ja dagar som denna önskar jag verkligen att vi hade en stor balkong eller en altan, men jag får hålla till godo med vår minibalkong och vara tacksam för den. Men visst är det skönt att ha 4 årstider, man uppskattar solen så mycket mer när den väl kommer fram. Själv har vi varit på syren plockning i dag för att göra saft och syrensocker, spännande!

 • A-K skriver:

  Hej Victoria!
  Tack för en härlig och inspirerande blogg som jag följer dagligen!
  Jag har idag köpt samma svarta klänning/tunika från Kapp-Ahl som du visade i ditt förr inlägg. Den är så himla snygg…men nu till min fråga/problem. Har du något tips om vad man kan ha över klänningen om det är lite kallare???
  Tacksam för hjälp!
  Kram A-K

  • Victoria skriver:

   Oj, har inte testat än men över kan man nog ha en lång kofta, vilken som! eller en jeansjacka? Under har jag svart underklänning från Twilfit (såå användbar, har en i vitt med, de är liksom blanka i tyget så kläderna faller så snyggt mot den utan att ”fastna”) och om det är lite kallare blir det svarta 3/4 tights eller 3/4 jeanstights under.

   kram v

 • Carla skriver:

  Ja visst är det härligt med sommaren, vi håller också med att småfixa med vår altan, men vi bor ju i ett gammalt hus, så nu håller vi på att ändra på den till det bättre. Plus att vi målar garaget, längtar tills allt är klart och vi äntligen kan sitta ned, vet inte om den dan kommer när man bor i hus, iallafall inte i ett gammalt, för då vill man bättre på allt hela tiden! :D

  Nu ska vi grilla hemmagjorda hamburgare, mums!
  Kram

 • Linas liv skriver:

  Det ser så härligt ut hos er! Och vilken rolig present, den hamnar på önskelistan direkt! :D

 • maxiander skriver:

  Mysigt med små gester, det håller kärleken vid liv :)

  Hoppas helgen varit underbar.
  /A
  http://www.maxiander.se

Lämna gärna några rader efter er! ♥

Instagram - @matplatsen