Medelhavskänsla :)

Jag syftar inte direkt på vädret, brrrrrr, men på kvällens middag. Svängde i hop min favo-semester-sallad. Tonfisksallad hör verkligen utomlandssemestrar till!! och det ska absolut vara på tonfisk i olja och med dressingen till.

isbergssallad
gurka
tomat
avokado
fetaost
tonfisk, bitar i olja!!
rödlök
svarta oliver med kärna (kalamata)
kokt ägg

dressing 1 port:
3 msk creme fraiche
1 msk majonnäs
1 msk chilisås
salt & vitpeppar

Koka äggen och låt svalna i kallvatten. Skiva rödlöken och lägg den i en skål med riktigt kallt vatten ca 15 min (så blir den riktigt krispig och får i stället en sötare mildare smak, sååå gott!!). Blanda till dressingen.

Blanda sallad, tomat, gurka och avokado. Lägg upp på en tallrik. Strö över fetaost och oliver. Skär ägget i delar och lägg på. Toppa med tonfisk och överst rödlöken. Servera dressingen vid sidan av.

tonfisk

En sån här sallad till lunch en riktigt het sommardag är bland det godaste jag vet!!!

Vet att en del inte gillar tonfisk alls, man antingen hatar man det eller älskar det antar jag? Vilka tillhör ni? Och har ni testat hel tonfisk i bit någon gång??! Jag har bara ätit grillad tonfisk en gång och den var totalt övergrillad och seg som en skosula så jag har liksom tappat lusten att testa igen.. Men det kanske man borde?

 1. Mmm…gillar tonfisk. Men blir oftast i vatten. Kanske ska prova i olja. Troligtvis saftigare. Färsk tonfisk har jag ätit på sushi och smakat grillad en gång. Men den var oxå övergrillad.

 2. Hej Victoria!
  OM du är älskare av tonfisk måste du testa Tastelines (Färsk pasta med kall tonfiskcreme).Den är så himla lätt och snabb att göra.
  Åt den idag till lunch och nu när jag kom hem från jobbet så var jag tvungen att ta tonfiskröran som blev över på en macka.Såååå gott=)Jag brukar ha dijon senap med honung i.Den är klart godast,tycker jag.

 3. Älskar tonfisk på burk. Har aldrig ätit hel faktiskt! Köpte fryst en gång, men det blev liksom aldrig av att jag använde den…visste inte vad jag skulle göra med den riktigt. När frysen skulle avfrostas åkte den…hemskt….skäms…
  Men någon här kanske har något bra tips???

 4. Tonfisk är gott, men jag föredrar den i vatten! Jag brukar göra en god röra med tonisk +finhackad rödlök + créme fraiche + kokta hackade ägg + massa citronpeppar!! Den röran slår de mesta man kan ha i en smörgås eller baguette, och framförallt på nyrostat vitt bröd till sommarfrukost i solen! 😉

 5. VARM tonfisk är totalt vidrigt men i övrigt är det gott 🙂
  stora biter gillar jag inte.
  konserverad i vatten är godast enligt mig.

 6. Jag är verkligen inte ett tonfiskälskare, men när du lägger upp det på bloggen ser det sjukt mycket godare ut ju. Ska definitivt ge det en chans på det här sättet.

 7. Tonfisksallad är verkligen sommar och semester. Åt alltid tonfisksallad vid stranden under alla tidigare semestrar vid Medelhavet…mums:)Håller med dig ang tonfisken.

  En god mix är: tonfisk, ärtor, keso, salt, peppar, citronpeppar, dill:) På macka eller till bakad potatis.

  Eller: tonfisk, creme fraice, majonäs, dill, hackad lök, kryddor. Lägg det mellan två mackor i smörgåsgrillen, en favvo när jag var liten.

  Ha en bra dag. Kram

 8. Jag gillar tonfisk, det är supergott! Brukar göra en enkel pastasås med tonfisk bestående av bechamelsås som grund, snabbfräst purjolök, tonfisk på burk, massa citron och massor med dill. Enkelt, snabbt och gott! 😉

  ”Riktig” tonfisk har jag aldrig smakat, det ser så läbbigt ut… haha!

 9. Tonfisksallad till lunch igår, fast utan avokadon (förstår inte det goda med den, känns mest som ett tråkigt mos, försök övertyga mig någon). En bra dag önskas alla!

 10. Jag har ätit en underbar grillad tonfisk i Halmstad en gång!
  Man ska nog välja sina ställen man beställer det på, för det är svårt att få den bra!

 11. Avskyr tonfisk på burk, usch! Men när jag var i Schweiz förra sommaren blev jag bjuden på grillad, färsk tonfisk hemma hos min gamla aupair-familj. Supergott! Men det kändes lite som att äta en köttbit snarare än fisk.

 12. Åh jag gillar tonfisk på burk! Har även ätit grillad tonfisk på restaurang och blev INTE imponerad. Den hade i princip bara touchat stekpannan och serverades kall! Det växte i munnen på mig, men jag vet ju inte, den kanske ska serveras så? Men jag har heller ingen lust att testa igen. KRam och tack för bra salladsrecept

 13. Vi kckar gärna till färsk tonfisk hemma i vårt kök, men det är viktigt att inte grilla/steka den för länge. Den får inte bli genomstekt utan ska vara väldigt mycket rosa inuti. Ibland blir det en smarrig risotto till och ibland har vi den med en tropisk sås till, så gott. Titta gärna in så hittar du (ni) recepten i Mårtenssons kök!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..