Trötta på det här?

Jag tröttnar aldrig på plockmat och kallskuret. Men det kanske ni gör så ofta som det dyker upp här i bloggen? hehe :) Vi äter det ofta flera gånger i veckan och särskilt så här under sommaren tycker jag det är gott att sitta och småplocka med maten och äta lite ditten och lite datten och dricka något gott till. Man måste liksom inte skynda sig att äta eftersom maten inte är varm. Myspys!

Men lite insnöade på samma saker har jag blivit. Så nu vill jag ha er hjälp, kom med tips på nya saker till plocktallriken!!!! Här blir det oftast: skinka, salami, ostar, oliver, avokado, ägghalvor, lite olika röror, räkor och nån frukt, som tex melon. Jättegott, men lite enformigt i längden. Omväxling förnöjer. Vad har ni för goda tips??

ant1 ant2 ant3 ant4 ant5 ant6 ant7 ant8 ant9 0

0 reaktioner på “Trötta på det här?”

 • Biia skriver:

  Ja älskar plockmat :D Här kommer några tips från mig:
  Grillade kycklingklubbor
  Färska annanasskivor
  Vindruvor
  Kiwi
  Rostbiff (sån man kan köpa över chark)
  Hoppas de va nått du fastnade för :)
  Ha de bra kram

 • Hemma hos Katta skriver:

  Kan man tröttna på plockmat? Vi kör också på goda ostar, kallskuret och frukt när det kommer till plockmat, mmm…

  Vad kul att ni träffade sötisarna Martin och Katta i helgen och extra komiskt att du kände igen dom från bloggen. Synd bara att inte jag var där och fick träffa dig!

  Ha en mysig kväll där borta! Kraam Katta

 • Kryddburken skriver:

  Man tröttnat ALDRIG på plockmat, det är de som är sååå bra ju! ;-) Jag vill gärna ha grillade klycklingklubbor (kalla) på min plocktallrik, det är bara såå gott! Och hemmagjord majonäs förstås, spetsad med antingen vitlök eller chili. Kram från Öland!

 • martina.p skriver:

  Meze är ju väldigt gott… finns ju nåt speciellt ”meze” bröd, såg att Willys hade det. lite olika röror att doppa det i, mums!

 • Carla skriver:

  Åh, vad sugen jag blev på plockmat, detsamma gäller i vår familj alla älskar plockmat, speciellt Filip, han verkligen älskar att köpa över disk, de brukar tycka det är kul när en 6-åringen vill provsmaka olika starka korvar :)

  Vi brukar köpa vitlöksbröd, inte så nyttigt men himla gott, sen brukar jag köpa serranoskinka tycker den har en bättre smak en parman.

  Ska ut och äta med en kompis på fredag, och är sugen på plockmat, har inte bestämt än vart det blir, har du nått bra förslag? Tycker jag har provat allt!

  Kram kram

  • Victoria skriver:

   jag tycker de har god plockmat på Indigo! på Wobbler är den väl ok, men inte så spännande ;) Om man inte vill ha plockmat så tror jag nya stället på Näbbtorget är bra?! har ätit Ceasarsallad till lunch där och den var riktigt god. äntligen en god ceasar i örebro, tjoho!!!!

   kram!!

   • Carla skriver:

    Ja just det, Brasserie eller vad det nu hette, de kanske man ska prova! Tack för tipset, har typ förätit mig på Indigos, sen åren jag jobba på Shanghai och hade en kompis som jobba där,slank alltid in där efter jobbet! Mycket Indigos blev det!! ;)

 • Nazima skriver:

  Guuud så gott det såg ut…:-)
  Vi älskar ochså plockmat härhemma, men det blir inte så ofta att vi äter det, vet inte varför…

  På min stundande 30-årsfest hade jag tänkt bjuda på plockmatsbuffe´i tapastema, ska bli så kul att fixa i ordning.
  Det jag saknar på din plocktallrik är grillade kycklingklubbor, såååå gott!
  kram,Anna

 • Erika B skriver:

  Åh, vad gott det ser ut. Just nu är vi i en period när det inte blir så stor variation på maten. Vi försöker äta tillsammans med vår snart 5-åriga son och då funkar inte goda pajer (:-() eller smarriga sallader (:-() eller kallskuret. Det ska vara köttfärssås, köttbullar eller annan basmat. Men jag drömmer och längtar när jag läser på din blogg. Vi försöker ha en kväll i veckan när jag och min mat äter mat ihop när sonen gott och lagt sig. Äter Oliva alltid samma mat som ni gör?

  Kram Erika B

  • Victoria skriver:

   Nej tyvärr :( hon är så kinkig med maten så hon vägrar ens smaka på något som ser nytt eller annolrunda ut. men det lossnar väl tillslut hoppas jag ;) Eftersom jag kommer hem så sent från jobbet har hon ofta ätit middag redan och då blir det att micke och jag äter när hon lagt sig. men på helger och när vi hinner försöker vi äta tillsammans och hon får provsmaka det hon vill och sen får hon något hon äter annars.

   kram V

 • Vilsons skriver:

  Och just det ! Tempo-butiken på norr här i Örebro hade sådana där barbecuechips när jag handlade för några månader sen.
  Kmr dock inte ihåg om de var OLW eller Estrella ;)

  • Victoria skriver:

   Åh då ska jag kika in!! Fick nämligen svar från både OLW och Estrella att de slutat tillverka sina, så det är väl några få ex som finns kvar här och där.

   Tack för tipset!

   kram Victoria

 • fridaedvinsson skriver:

  Mjuka tacobröd,bred salsa på..skivad parmaskinka,basilika och riven ost,lägg ett tacobröd ovanpå och in i ugnen ca 10min..skärp upp i slicar :)

 • Vilsons skriver:

  Jag gillar att göra små skapelser med hjälp av smördeg (guds bästa påfund!). Oftast blir det pestosnurror eller parma- och ostsnurror.
  Annars är ostchips (små högar med välagrad, riven ost som får smälta och sedan bli knapriga i ugnen) eller salami och parmachips som du också gör i ugnen.

 • anna med litet a skriver:

  Gud vad gott det såg ut! Tar genast med mig som idé till vårt kök! :-)

 • Mor-Mia skriver:

  Jag tycker filoflarn med chevré är kanon som plockmat. Lika gott varmt som kallt.
  Receptet hittar du här:
  http://mor-mia.blogspot.com/2009/05/blog-post.html

 • asaohl skriver:

  Rökt makrill, körsbärstomater och mozzarella, rädisor, hummus, färska gröna sojabönor och vårrullar är också gott på plocktallriken.

  //Åsa

 • rixpucko skriver:

  En god Bruschetta är toppen till tycker jag! En annan lätt sak är sådan här färdiga små kycklingklubbor som man kan köpa i frysdiken och tillagar i ugnen, finns i olika smaker! Får man lite varm mat till allt det kalla! Ha en bra dag!

 • Michelle skriver:

  Jag tröttnar aldrig på plockmat!!! Det är väldigt roligt och inspirerande att se vad du har på talriken när ni äter plock. Vi äter det ofta här hemma=)) Det brukar bli en liten korsning mellan tapas och plockmat. Vi brukare ha väldigt olika saker men här är lite av vad som kan dyka upp=))

  – olivtapenade
  – parmaskinka
  – brunschetta
  – ölkorv
  – stark lagrad hårdost typ grueyere eller
  västerbotten
  – kalrökt lax
  – varmrökt makrill
  – kalamaris (färdiga som man värmer i ugnen)
  – jätteräkor som är stekta i vitlök och sambal med aioli till
  – marinerad bönsallad (blandade bönor, olivolja, hackad rödlök, örtsalt och vitvinsvinäger)

  Något som jag är lite sugen på att testa är feta spenat filodegrullar och vindruvsblads rullar som man ska kunna köpa konserverade i invandrarbutiker…

  Ha en fin dag!

 • MammaMiaskok skriver:

  Jag tycker att det ser jättegott ut! Du anstränger dig också för att det ska se inbjudande ut, det tycker jag är roligt! Jag köper ibland färdiggrillade kycklingfiléer, som jg skivar tunt och har på plocktallrik eller buffébordet. Med någon kall sås till! =)

  Mvh Mia

 • Jessical skriver:

  Jag är inte trött på detta, det är så enkelt och bra.
  Sedan gillar jag när jag ser nya användningsområden för Ikea’s ljuslyktor, jag har ca 50 st :-)
  Jag är inte galen men jag köpte dem till dekorationen på vårt bröllop (därav mängden) och efter den dagen är de liksom lite överflödiga.
  Ha en bra dag!
  Förresten, trivs du bra på nya jobbet?
  Kram
  Jessica

Lämna gärna några rader efter er! ♥

Instagram - @matplatsen