Sommartårta efterlyses!!

Har ni recept på nån riktigt god SOMMARTÅRTA?! Olivia fyller ju 3 år mitt i sommaren och i år hoppas jag vi kan ställa till med ett riktigt sommarkalas i trädgården för stora och små. En somrig tårta måste vi givet ha!! Så kom gärna med era bästa tårtrecept och tips!!! TACK

Och appropå tårta så svängde jag i hop en snabbcheesecake häromdagen. Enklaste cheesecaken ever! Recept hittar ni här. Har ni inte testat den så gör det!! Kanske till midsommar? Eller vad har ni till dessert då? Det närmar sig med stormsteg, dags att börja fila på menyn :)

che1

che2

Print Friendly

Inga kommentarer

 1. myrans skriver:

  En superenkel tarta men otroligt god och uppskattad varje gang jag gor den;

  Ta en rund bakform med avtagbar botten. Lagg i plastfolie runt formen.
  Rosta lite kokos, sa mycket du tycker du behover, och hall i i en separat bunke. I samma bunke, ta maranger och krossa dem, men inte allt for sma bitar
  Lagg i ca 3 matskedar Lemon curd eller liknande
  och sen haller du i glass, vaniljglass e nog den basta… eller den enda jag provat.

  I botten pa bakformen lagger du en botten av madera kaka eller nagon annan tartbotten, vilken som helst egentligen bara det blir en tartbotten. Sockerkaksbotten kanske eller varfor inte gora en variant med digestivekex som man har med cheescake.

  Sen haller du i glassblandningen i formen och staller in i frysen tills tartan blivit fast.

  Kan egentligen ha i vad som helst i tartan, om man gillar choklad sa kanske lite sant…

  Alskar denna tarta.

 2. Martina K skriver:

  Den här härliga jordgubbstårtan med världens godaste chokladbotten gjorde jag till min dotters kalas i helgen: http://matochodla.blogspot.com/2010/06/jordgubbstarta.html

 3. frea2 skriver:

  Den här gjorde jag i helgen & satan i gatan vad god den blev. Nästan godast dagen efter. Alla gillade den här. Jag gjorde egen vaniljkräm & tårtbotten förstås.

  http://www.recept.nu/1.296776/lisa_och_monica_eisenman/kakor_tartor/jordgubbstarta

 4. guma6712 skriver:

  Leilas Mazarintårta: Vispa 250 gram smör med 500 gram riven mandelmassa, vispa i fem ägg, ett i taget, vänd slutligen i en deciliter mjöl. Bröa en form med mandelspån, häll i smeten, grädda 175 grader i 30 minuter. Garnera med tex Lemon curd, två deciliter vispad grädde och jordgubbar. Vaniljkräm ist för Lemon curd är också jättegott, och man kan ju ta vilken sorts bär man vill… Alla jag bjudit på denna tårta blir helt galna!

 5. Balena skriver:

  Oj, vad den där såg god ut! Den kan vara en stark kandidat till midsommar, men jag undrar som en annan i det gamla inlägget om grädden ska vispas innan man rör ihop med osten? Sen undrar jag om du har testat att göra det kvällen innan och bara lägga på bären innan servering?
  Min absoluta favorit i övrigt är ristårta/ricekrispstårta där man gör 2 marängbottnar med puffat ris eller rice krisps i och lägger en smörkräm emellan, toppar med grädde och bär. Jag tror dock att du gjort den så jag lägger inte ut nåt recept.

 6. EmelieW skriver:

  Hej hopp min inspirationskälla :-)

  Jag gör också en sockerkaks/marängtårta fast utan mandel för det tål jag inte. Brukar göra en rektangulär och ha grädde och hallon på. Står i receptet att det ska vara 12 bitar men jag brukar vara glad om det räcker till hälten så många ;-)

 7. liiina skriver:

  Hej, brukar läsa din blogg men var nu tvungen att registrera mig för att kunna lämna ett underbart enkelt somrigt tårtrecept :)
  Hoppas du får chans att testa..
  2 st märängbottnar (gärna hemgjorda med rosa eller choklad swirls i)
  Mosa sen honungsmelon eller nätmelon med mixer, fast inte för mkt,skiva sedan massor med jordgubbar tunt.
  Montera ihop som följer:
  marängbotten
  melon
  jordgubbar i massor
  märängbotten
  Dekorera med lättvispad grädde och mer bär :)
  Fräscht och otroligt gott!!
  Trevlig helg /Lina

 8. Susanna skriver:

  Denna enkla sommartårta slängde jag ihop förra midsommar och det blev en succé!! Det är en marängtårta med marabou-mjölkchokladtryffel, syrlig hallongrädde och färska jordgubbar!! Dock gjorde jag egna marngbottnar vilket säkert blir godare än att köpa, men har man inte tid så är det ju perfekt att det finns att köpa färdiga bottnar :-)

  http://www.ica.se/recept?recipeid=674047

  Lycka till! Kram Sanna

 9. MalinSt skriver:

  Hej, Pinocchio-tårtan var min första tanke, men då många redan nämnt den så är ju en vanlig marängtårta med jordgubbar väldigt gott.
  Ex: http://www.recepten.se/recept/maraengtaarta.html
  Själv gjorde jag en jordgubbs/rabarberpaj i veckan, jättegott! Fast det passar kanske inte med paj på ett barnkalas.

  Trevlig helg!

 10. Penny skriver:

  Jag brukar doppa halverade jordgubbar i choklad och göra prickar på dem, så att det ser ut som nyckelpigor. Nu har du ju en såndär bra decopen, så då är det ju hur lätt som helst! nyckelpigorna lägger jag ovanpå en gräddtårta.

 11. Nazima skriver:

  Denna tårta gjorde jag förrförra midsommar, när vi precis flyttat ini vårt hus, Lemon curd är MYCKET viktigt för det är den som ”gör” hela tårtan liksom. Detta behövs:

  1 förpackning tårtbotten eller baka egen
  1 burk lemoncurd
  2 askar färska jordgubbar
  vispgrädde
  Mosa en ask jordgubbar och lägg i ett lager sätt på näsTa lager tårtbotten och lägg på lemoncurd, toppa med sista halvan och bred på rikligt med vispgrädde och dekorera med resten jordgubbar, enkelt och väldigt gott!!!!

 12. Ninnibeth skriver:

  Superenkel & fuskig:
  Marängbotten
  Citronfromage mellan bottnarna
  Toppa med grädde & jordgubbar

 13. stomnaro skriver:

  Hej jag brukar göra en tårta på midsommar som bara smakar så gott. Gjorde den på min sons kalas nu i April, här är en bild.
  http://h-theo.blogspot.com/2010/04/kalas.html

  Det är 5 lager, tre lager tårtbotten och två lager marängbotten. (färdiga)

  Lager 1* grädde med hackad mynta i
  2* Mango mouse
  3* färska hallon som jag mosar lite
  4* vaniljkräm
  toppar med grädde och färksa hallon eller jordgubbar. MUMS!!!! Super lätt och så fräch i smaken.

  Hopas du gör den här en top tio bland barn och vuxna :)

 14. Fru Matglad skriver:

  Vad passar väl bättre än en nötfri goood tårta? Med tanke på att det finns så många allergiker!

  http://www.frumatglad.com/2010/04/budapestrulle-utan-notter.html

  Kram

 15. elsklingen skriver:

  Här finns receptet på min favorittårta!
  http://elsklingen.se/index.php/vardagsliv/absolut-favorit/

 16. camillak skriver:

  Den godaste sommartårtan är nog en vanlig hederlig gräddtårta med jordgubbar. Det här receptet på tårtbotten är kanonbra..och du kan säkert pimpa tårtan så den blir betydligt finare än vad min blev just den här gången:
  http://www.camillak.com/?p=967

  Även denna tårtan är suveränt god. Mitt barnbarn Ella hade dn förra sommaren på sitt 3års-kalas och den var uppskattad hos både stora och små:
  http://www.camillak.com/?p=977

  I Veckans nummer av Buffé finns också en hel del smarriga tårtor, men det har du säkert redan sett!

 17. Martina K skriver:

  Jag har ett kanonrecept på en sommartårta som jag ska göra till min dotters kalas på lördag. Kommer såklart att blogga om den då så du får kika in senare. Består bland annat av daim!, mycket jordgubbar och grädde!

 18. Halvarson skriver:

  Hm,denna lät ju ursmidig! Tror nog allt att jag gör denna i ett par långpannor till min sons fyraårsdag! Men du, har du något bra tips på smörgåstårta? Tänkte göra det till samma tillfälle. Vi blir typ 45 pers så det får inte vara alldeles för mycket ingredienser i, utan helst något ganska enkelt.. Tycker inte om mimosasallad eller för mycket grädde i rörorna.;)

 19. Cum Grano Salis skriver:

  http://2.bp.blogspot.com/_6Mpd_C32KN8/S9RDE5lYVvI/AAAAAAAADcI/i5wHm4hBQcY/s1600/DSC01930.JPG

  Den här tårtan tycker jag är hur fräck som helst!

 20. tristanmika skriver:

  Min lille Tristan blir 5 den 29/6 och eftersom det är jordgubbssäsong så blir det ju självklart en jordgubbstårta. Min favorit är stor egengjord marängbotten med lemon curd, vispad grädde, massa jordgubbar samt smält god choklad som man ringlar över..mums! :)

 21. angelicag skriver:

  Världens lättaste med såå god.
  Färdiga marängbottnar, ”måla” botten med grädde.
  Fyll på med blåbär och hallon eller jordgubbar.
  Lite till grädde, en andra marängbotten grädde och sedan jordgubbar och riven choklad på

 22. Adirf skriver:

  Då tycker jag absolut att du ska testa ett recept som finns i min blogg! Det är en supergod tårta som räcker till hela 25 bitar! :-)

  http://fridaskok.wordpress.com/2008/04/16/mormors-tarta/

 23. trebarnmamman skriver:

  Hello … min favvo tårta och även barnens är denna klassiska super goda tårta som vi har gjort till varje skolavslutning och nu även ska den göras tills på tisdag då barnen slutar …
  http://trebarnmamman.blogspot.com/2009/06/skolavslutning.html
  Rice crisp tårta med marabou mjölkchoklad fyllning med färska jordgubbar …såå attans god ..

  Anna

  Recptet kommer jag att lägga in under kommande dagar …

 24. Kryddburken skriver:

  Oj, såg nu att samma tårta nyss länkades ovan! ;-)

 25. Kryddburken skriver:

  En supergod sommartårta jag ofta gör till skolavslutningarna & till midsommar är en variant på pinocchiotårta med marängcrisp, jordgubbar & grädde! http://kryddburken.se/2008/06/13/pinocchiotarta-med-marangcrisp/ Den är hur god som helst!

 26. MillyMilly skriver:

  Då måste du bara testa denna tårta. Pinocchiotårta med jordgubbar den är så god.

  http://kryddburken.se/2008/06/13/pinocchiotarta-med-marangcrisp/

 27. anna med litet a skriver:

  Jag har inte provat den själv men jag tipsar ändå om Leilas jordgubbstårta med lemon curd. Låter himmelskt god och jag tänker göra den till midsommar!

 28. Mat-ro skriver:

  En vanlig jordgubbstårta slår det mesta på sommaren tycker jag http://mat-ro.blogspot.com/2009/07/tartbotten.html

  Marängtårta med jordgubbar är också gott (och äggfri eftersom köpta marängbottnar är äggfria) http://mat-ro.blogspot.com/2009/07/marangtarta-med-jordgubbar.html

 29. sa2na skriver:

  Detta är en variant på en klassiker som blir så himla mycket bättre!!! :)

  http://www.ica.se/recept?recipeid=531293

 30. ninjis skriver:

  Jag läser en annan blogg, dock handlar den inte om mat men hon la upp ett recept på en som såg väldans god ut!
  http://nuttall.blogg.se/2010/june/tartrecept.html

 31. ellasmirakel skriver:

  Åh ser smarrigt ut!

  Jag måste bara tipsa om en superdupergod tårta som fått väldigt mycket beröm de gångerna jag har bakat den http://www.ica.se/recept?recipeid=625063

  En annan smarrig sak är denna http://www.alltommat.se/recept/jordgubbscheesecake-p%C3%A5-kladdkaksbotten-10151 Blev bjuden på den ett tag sen och det var nästintill det godaste jag någonsin smakat på :)

  Lovar att du inte kommer att bli besviken :)

 32. Biggan skriver:

  Jag ska ha några tjejer här ikväll och ska bjuda på just denna cheescake. Jag har gjort den en gång förut och den är verkligen god och lättgjord.
  Först ska vi äta din goda smörgåstårta gjord på Hönökaka så det blir en riktig ”Viktoriameny” ikväll =)