Mamma-dotter-kväll

Hoppas ni haft en hääärlig fredag och start på helgen! Trots regn och rusk har min varit toppen!! Slutar tidigt på fredagar och efter jobbet blev jag hämtad av pappa som var chaufför för kvällen :) In till city for vi och där blev mamma och jag avsläppta för en shoppingrunda på stan. Och när affärerna stängde gick vi vidare till EFESOS där vi beställt bord. Åt en jäääättegod middag, drack gott och hade så himla trevligt!! Jag har världens bästa mamma!!!  :)

Drinken hite Lady till förrätt :)

Favvo-drinken white Lady till förrätt :)

mam2

Goda!! (men smakade inte riktigt så bra som pappas, han är lite av en expert på White lady)

Lite svårt att gissa vad detta är kanske? Men det är en gorgonzolaspäckad oxfilé med bacon runtom, tryffelsås och grillade grönsaker.. Till detta även bearnaisesås, pommes och sallad vid sidan av. Och en flaska gott rödvin från Chile. :)

Lite svårt att gissa vad detta är kanske? Men det är en gorgonzolaspäckad oxfilé med bacon runtom, tryffelsås och grillade grönsaker.. Till detta även bearnaisesås, pommes och sallad vid sidan av. Och en flaska gott rödvin från Chile. :)

mam4

mam5
Till dessert blev det friterad camembert med hjortronsås, en av mina aaaaabsoluta favoriter!!! Mums!

Till dessert blev det friterad camembert med hjortronsås, en av mina aaaaabsoluta favoriter!!! Mums!

Det var riktigt god mat på EFESOS faktiskt!! Och prisvärt. Helt klart värt ett besök om ni bor i Örebro eller har vägarna förbi. Nån som har varit där kanske?

En liten tjuvkik på shoppingen får ni:

sho1
sho2
sho4
sho5

Hittade bla. en toksöt klänning i lite retro-stil till Olivia på PO.P. En sån som man hänger bakom nacken liksom (se bild). Och ett somrigt nattlinne till mig. Och en partytop från Gina Tricot, en tanktop i lite lös modell med paljetter i svart och vitt. Superfin på!

Lite läsning till tjejerna i familjen blev det oxå, en pippi-bok till Olivia och en Marian Keyes-pocket till mig, men framförallt Jo Nesbø´s nya bok!! Som jag längtat. Är heeelt frälst i böckerna om Harry Hole. Nån mer som har läst dessa?? Jag har avverkat de 7 tidigare böckerna under våren och nu äntligen ska jag sätta tänderna i denna. Regnet smattrar utanför och Micke är på fest med jobbet så jag passar på att krypa ner i den nybäddade sängen och börjar läsa redan nu! *myspys*

sho3

Önskar er en skön helg!!!

 1. Älskar Jo Nesbö, men har bara hunnit läsa två Harry Hole-böcker än. Och jag råkade börja i lite fel ände, med Snömannen.. men, men.. 🙂

  1. Jag började oxå med SNÖMANNEN!!! 🙂 (tror den följde med någon tidning eller något sånt?) och blev fast redan där så sen var det bara att börja plöja böckerna från start i stället 🙂

 2. Efesos är ett favoritställe när vi är i Örebro..alltid lika god mat, men det gäller att beställa bord annars finns det sällan plats!
  Fina kläder både till dig och lilla oliven! Kramar

 3. Fin du är i blusen, gillar min också:)

  Var flera år sedan jag var på Efesos sist, känns som ett ställe man ofta glömmer bort.
  Åt lunch på nya brasseriet igår och det var tummen upp.

  kram

 4. Sånna mamma-dotterdagar borde man ha fler av! Både med sin mamma och med sin lilla dotter 😉 jag tycker att det är så mysigt! Skön helg på er! Kram

 5. Vad god maten såg ut (blir hungig). Jag önskar att min mamma bodde lite närmare så att vi kunde träffas oftare.
  Trevlig helg!
  Kram Erika

 6. Visst är det mysigt med en Mamma-dotter-dag. Det hade jag och min kära, 81-åriga mamma i torsdags. Vi hyrde bil och åkte runt till flera fina handelsträdgårdar runt om Östersund. Mycket fint till balkongerna blev det.
  Sen lunch på Golfrestaurangen på Frösön, för övrigt en av Sveriges vackrast belägna golfbanor, om du spelar.
  Ta gärna en tur hit till Jämtland och njut av allt vackert i sommar 🙂

 7. Åh, så mysigt med en sån dag, längtar ihjäl mig efter min, min mamma gick hastigt bort för snart två år sedan, men jag minns med stor glädje våra dagar ihop, hon älskade liksom jag att shoppa och äta god mat.

  Så trevligt att stöta på dig, mattan blev perfekt! Det var länge sedan jag var på efesos, så det får jag boka in.

  Ha en riktigt skön helg.
  Kram kram

 8. Vilken mysig mammadotterkväll! <3

  Åh jag är precis ute efter en ny spännande bokserie! Tack för tipset, nu har jag klickat hem hela serien från Adlibris 🙂

  Kraaam

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..