Favoriträtten

Det var vääldigt nära att jag föll dit och köpte en hämtpizza i går kväll ;) men jag lyckades bita i hop. Istället blev det en av favoriträtterna som vi aldrig tröttnar på- Italienskt bjudbröd med god sallad till (recept hittar ni här). Jag vet att jag tjatat om det förr men detta är bara sååå gott! En sån där rätt som vi tar till när vi vill göra något gott, men inte orkar hitta på något nytt och inte vet riktigt vad vi är sugna på. Då funkar alltid detta! :)

Det är totalt omöjligt att fota detta så det ser aptitligt ut, haha. Men skenet bedrar, jag lovar!!

Det är totalt omöjligt att fota detta så det ser aptitligt ut, haha. Men skenet bedrar, jag lovar!!

Mysigt dukat framför tv:n :) Underlägg från SIA, tallrikar Mateus.

Mysigt dukat framför tv:n :) Underlägg från SIA, tallrikar Mateus.

En gammal silverbricka fick agera ljusfat. Är tokig i såna här silver-spräckliga saker just nu!!

En gammal silverbricka fick agera ljusfat. Är tokig i såna här silver-spräckliga saker just nu!!

Den söta lilla rosa lyktan hittade jag i lokala blomsteraffären! Blev så glad så jag glömde köpa blommor...

Den söta lilla rosa lyktan hittade jag i lokala blomsteraffären! Blev så glad så jag glömde köpa blommor...

Har ni någon sådan rätt? En gammal favorit som ni tar till när fantasin tryter, som alltid smakar lika gott? Tipsa gärna!!!

 1. Alltid kul att kika in här och få inspiration! Jag kan få total korvstoppning i hjärnan när det gäller vad man ska äta till middag och då är det perfekt att få lite tips så här 🙂
  Så fint det blev på brickan.
  Kram!

 2. Jag gör något liknande som ditt bröd fast jag har i bacon och champinjoner i mitt.Till det serverar jag en kall gorgonzolasås som är bara så god.

 3. Ja, man får väl ta och ta testa det då! 😀
  Verkar jättegott!
  Mitt recept som jag brukar ta till är smördegsinbakad kassler, går alltid hem! Men precis som din rätt så är den helt omöjlig att få ”snygg” på tallriken…
  Men vad gör det? 😉
  Ursöta små lyktor!

 4. Jag vet inte HUR många gånger jag köpt hem fransbröd för att göra denna rätten nu? Det har slutat varje gång med att barnen börjat skiva det som ”rostbröd”…får gömma bättre nästa gång! 😉

  Sååå fint du gör…man blir verkligen GLAD och inspirerad när man läser din blogg!
  Kram

 5. Här kommer receptet:
  3hg blandfärs, 2 tomater, 3 klyftor vitlök,1/2 paket bacon,1 burk champinjoner eller färska (tycker jag blir godast), 1/2 buljongtärning,kryddor, ost att riva på toppen. Fräs allt, fyll barkisen,lägg på ost och till sist locket 225 grader.
  gorgonzolasås:
  3 dl gräddfil, 1 msk majonäs, 1 hg gorgonzola, lite klippt persilja. mosa osten, rör ner gräddfil och majonäs, vispa med elvisp. Gott till är sallad gjord på kinakål, tomat och gul lök

 6. Hej Victoria! Jag äääälskar verkligen din blogg!!! Sååå mycket gott o sååå fina bilder 😀 Me like a lot! Jag ska absolut prova ditt bjudbröd, mums. Behövde lite inspiration för att äta något NU, men orkar inte laga något… Bestämde mig för att göra en ”helgfrukost” 😉 Passar väl lika bra som kvällsmat va? Jag är både en ”brunchtyp” o en ”kvällsmatstyp”… En fråga också; Var har du köpt de underbara äggkopparna?? Kraaam

  1. Tack vad kul att du gillar den 🙂 klart man kan äta lyxig hlegfrukost vilken tid på dygnet och vilken dag man vill 😉

   Äggkopparna kommer från Sagaform!
   kram Vic

 7. God afton..eller natt snart:)! Men så är det att ha semester! Lätt att vända lite på dygnet;)!
  Jag brukar slänga ihop lite crepes, det tycker jag är jätte gott! Pannkakor är underskattat tycker jag. Innan jobbets sista pass i lördags slängde jag ihop en fyllning på rök lax, smörstekta kantareller, sugarsnaps, grädde och lite riven mozzarella i för att få det att bli extra krämig:)!Som grädde på moset sparade jag lite av den rivna osten och slängde på det innan det var dags för några minuter i ungnen. Smidigt och lätt rätt som kan varieras i det oändliga! Kramar från Sofia

 8. Oh, nu blev jag sugen på crêpes! Jag brukar göra med bara Gruyère-ost i, så himla gott. När jag bodde i Schweiz åt vi det varje måndag 🙂

 9. Hej, när vi inte har en aning vad vi ska äta brukar vi äta: Spaghetti al olio, aglio e peperoncino. En enkel och väldigt god spagetti som bara är olivolja, vitlök & chili. När vi var i Rom 2007, åt vi detta minst en gång om dagen!! Vi brukar ha mangefico salami, parmesan ost och ruccola sallad till. Kram Caroline

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..