Mysigt cafétips

Måste bara tipsa er om ett mysigt café här i Örebro. Fröken Brogrens Veranda. Väldigt gulligt inrett, väldigt gulliga bakverk och väldigt gullig personal :) Dessutom har den liten avdelning inne på cafét som är butik med massa fina köks- och inredningssaker. Väl värt ett besök!

Var där häromdagen med mamma och Olivia på tjejfika. Bara vi tjejor, som Olivia säger 🙂 Testade deras afternoon tea som innebär antingen kaffe/the/latte samt crosianter eller scones med phila, ost och marmeladbuffé.

brog1

brog3

brog4

Olivia slog till på en chokladboll och parkerade sig som vanligt vid det lilla barnbordet :)

Olivia slog till på en chokladboll och parkerade sig som vanligt vid det lilla barnbordet :)

Det brukar dock blir dyrt att fika här för jag kommer alltid ut med en shoppingpåse!! Hehe 🙂

Gillar ni att gå på café eller köper ni hellre med er hem/bakar eget och fikar hemma?

 1. Jag är hellre hemma och fikar. Det händer att jag köper något på stan, men Bäst är hembakat! 🙂

 2. Man kan säga att jag äääälskar att fika, vare sig det är på hembakt hemma tilslammans emd en god och stooor kopp te, eller om det är på café med köpekaka och chailatte.

  Jag försöker dock hålla igen på fikandet, för när man väl gör det så vill jag inte hålla igen, då vill jag frossa i goda kakor, cheesecake eller annat mumsigt!

  Nu får jag inte baka på ett tag, för lägenheten som jag hyr saknar ugn. Trist men kanske bra för min bikinisäsong!

  Kram kram /Å

 3. DIIIT måste vi ju oxå åka!!:-) En helgfrulle nån lördag tycker jag vi ska föreslå i DH-klubben:-)

  //Kram grannen som längtar till smultrongården:-)

 4. Vad snygg du är i håret! 🙂

  3 generationer som är riktigt lika varandra måste jag säga. Fina alla 3.

  Jag fikade och fikade och fikade på alla mysiga caféer som fanns under min tid i London så sen när jag flyttade hem var jag så nöjd med att fika hemma istället med goda vänners sällskap.
  Nuförtiden blir det ofta mysigt kvällsfika med besök när barnen lagt sig.
  Regeln att inte äta sent på kvällen försvinner långt borta i horisonten då 😉
  Har en halv Dumle kladdkaka (ditt recept) i kylen som jag ska bjuda min pappa på idag när han kommer och hjälper oss måla i sonens rum i eftermiddag.
  Den blev otroligt god men nästa gång ska jag stoppa i fler kolor. Jag köpte dom på lösvikt så jag visste inte hur mkt 1/2 påse innebar.
  Chansade på drygt 100g men jag vill ha fler än så när det är dax att prova nästa gång. MMMums!
  Jag drömmer om en kaffemaskin.
  Visst har nu det?
  Vad har ni för någon sort?
  Kram//Mariah

 5. Å, jag äääälskar verkligen Fröken Brogrens veranda. Lilla M och jag träffa farmor där nu kl:11 på lite förmiddagsfika. Mysigt! Gillar att fika på caféer men det är mysigt och ibland väldigt prakiskt att fika hemma när man har småbarn så de kan springa fritt och man inte måste passa dem hela tiden 😉

 6. Brogrens är urmysigt! Fast precis som du säger är det farligt, farligt. Sist kom jag ut med ett gäng färglada muggar från Rice =)

  Älskar Smegkylen i ROSA, alla bakverk och inredningen i övrigt! Vi bor precis i närheten och nu är jag överlycklig eftersom det numera även går att sitta utomhus. Det enda negativa är ju att det känns lite trixigt att få upp vagnen…

  Ha en fortsatt mysig dag! Kraam kraam

 7. Jag är både och. Det kan var hur mysigt som helst att sitta på ett café och surra bort några timmar, samt att de kan finnas bakverk som man inte själv gör. Att sitta hemma har sin charm det med, man får ta hur mkt gott man vill och hur många gånger man vill !!

 8. Ska till örebro i helgen för att hälsa på svärföäldrarna så kanske passar jag på å besöka cafét 🙂 såvida inte vädret är underbart för du smiter vi nog iväg till Tiveden istället 🙂

  Hoppas du får en fantastisk dag!

  Kram

 9. Ja, fröken Brogrens är verkligen SUPER mysigt både miljön o afternoon tea. Ett annat som är super mysigt är att åka till Ånnarboda på hösten o våren på deras afternoon tea på söndagar. Men kom ihåg att boka innan för det blir lätt fullt!!!!!

 10. Hej!
  Ääääälskar att fika. 🙂
  Vär några familjer som ska köra Bröllopsfest på lördag (fira kungliga brölloppet). Kan inte du tipsa om en 3 rätters meny som passar ett bröllopstema? Vore kul!
  //Semlan

 11. Åh, jag älskar fröken brogrens veranda, bodde ju förut på karlslundsgatan där deras andra café ligger, inte bra för figuren, de har så goda bakverk och som sagt man kommer ur med ett och annat också.

  Kram kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..