SommarSverige

Härliga härliga sommarSverige! Hur underbart är inte vårt land när det är sånt här väder?? Först en gnistrande snörik lång vinter och nu denna sommarhetta.. 2010 verkar bli ett riktigt härligt väder-år! :)

Men vad gör man i Sverige under sommaren. Har ni några tips? Vad gör man i er stad? Och vad har ni för andra att-göra-tips?

I Örebro finns en härlig park mitt i stan dit småbarnsfamiljer (bl.a) gärna söker sig. Stor lekplats och en plaskdamm att svalka sig i. Perfekt en dag som denna. Vi packade ner frukosten i picknick korg och slog oss ner i parken och fick sällskap av farmor och farfar. Sen låg vi där i timmar och hade det mysigt.

pi1

pi2

Eftersom jag alltid får mail och kommentarer där ni undrar om kläderna så ska jag försöka komma i håg och skriva med det. Här klänning från Gina Tricot. Glasögon H&M. :)

Åt JÄTTEGODA mackor som heter "Frökusar". Fyllda med stekt ägg, bregott och sallad. Muuuums!!

Åt JÄTTEGODA mackor som heter "Frökusar". Fyllda med stekt ägg, bregott och sallad. Muuuums!!

pi4

Det blev en riktig heldag inne i stan för sen knallade vi i väg till slottet och åt lunch på Slottskrogen. Buffé med lite allt möjligt. Inte det godaste jag ätit kanske (men helt ok), och förra året hade de massor med godsaker till dessert på buffén, nu fanns bara nån trist kaka.. Hrmpf!! 😉

pi6

pi5

Och sen blev det även en liten sväng i affärerna.. Och jag lyckades komma ut med ett par påsar fast jag bara skulle titta!! Får visa er lite senare vad det var i dem!! 🙂

Men tipsa nu om era sommar-tips i Sverige är ni gulliga!!!

 1. Hmm, jag bor i Gbg men är lite anti just nu eftersom vi inte har någon sommarvärme alls! Och den verkar inte vara på väg heller. Hela Sverige har runt 30 graders värme känns det som medan min termometer knappt kommer över 20-strecket! Grrr. Därför tipsar jag om Växjö i stället. Var där på jobb härom veckan och det var verkligen superfint nere vid sjön som låg väldigt centralt. Träbrygga längs hela strandkanten, fontän ute i vattnet, stor lekplats, tennisbanor och badstrand 🙂

 2. Helsingborg – Sundets pärla . Här kan man ligga på stranden, åka båten över till Danmark , promenera i skogen , göra stan , Sofiero Slott … Ja det finns massor å hitta på här ;D Fint väder har vi här oxå.. Trist å höra om Gbg’s otur :/

 3. Heeej! Men herregud, jag hänger nog inte med! Har ni hunnit semestra på Mallis redan!? Jag har ju semester från mitt bloggeri, men försöker kolla till mina bloggvänner emellanåt så jag inte missar nåt! =)
  Anledningen till mitt ”break” är ju just det: jobbar när andra är lediga och semestrar, så varför inte ta en sväng till Blekinge, Sveriges Trädgård: Ronneby…?
  Du kan kolla in på min hemsida, så ser du hur det ser ut! =)
  Härliga sommarhälsningar från ett varmt Ronneby!
  Kram

  1. Jaaa åkte förra tisdagen och kom hem i går 🙂 funkade dock inte att blogga därifrån men hade förprogramerat inlägg under hela veckan så det inte skulle gapa tomt här 🙂 så ni märkte nog knappt att jag var borta 🙂
   kram!

 4. Här i Oskarshamn är det framförallt Latitud 57 med kända artister som uppträder och spelar på brädholmen och offshoreracet (snabba båtar som tävlar)och så har vi hamnfestivalen med lite gott å blandat 🙂 Men sen går även turistbåten Solkust ut till Blåjungfrun 🙂 För dom som vill åka över till Öland går Solsund två gånger per dag och så har vi åxå Gotlandfärjorna för dom som är sugna att åka över till Gotland 🙂
  En varm sommarhälsning från Oskarshamn!
  Kram

 5. I Östersund har vi festivalen Storsjöyran under dagarna tre och veckan innan öppnar krogstråket vid storsjöns strand med mat och dryck. Stråket öppnar 23/7 och själva Yran är 29-31/7. Man kan ta en tur på Storsjön med båten Thomeé tex till Verkön där det ligger ett litet slott som har mat och övernattning. Vi har ett äventyrshus, multichallenge, för de regniga dagarna. Där kan man klättra, köra go-cart, lösa klurigheter i boda borg mm. Åre inte allt för långt bort om man känner för att fjällvandra lite. Annars kan man bara njuta av det fins vädret i Badhusparken med bla minigolf. /Anna-Karin

 6. mysig dag i stadsparken verkar ni ha haft!! ser fram emot att höra aaaallt om cala bona:-) snart dax för en liten drink va??;-) har sem imorrn, lovely!! //kram grannen

 7. Ja, visst är det ett underbart land vi lever i! Här i göteborg finns det massor att göra. Dra runt på Liseberg, åka karusell, ta en öl och se en konsert. På stan är det shopping, käka och ta ett glas eller fika. Är det riktigt hett finns det många härliga bad och klippor nära. Uuuunderbart!!!

 8. Som landssvensk i 2 år, har jag späckat schema när jag kommer hem i 9 dagar. Det blir allt jag saknar i London; SANDstränder, promenader vid vattnet när det börjar bli mörkt, sitta ute och grilla, gå till mysiga Gränden i Malmö och äta grillspett, ha kräftskiva, en heldag i Köpenhamn och en runda på landet till mysiga buriker och cafeer. Längtar såååå!

  Hoppas du hade en underbar semester! Det ser ju ut som det var bra väder, så brun som du är 🙂

 9. Vilken ursnygg klänning, måste genast ränna till närmaste Gina….
  Aktivera sig såklart, som fotboll, kubb, krocket, stor-plockepinn.
  Kramis Å

  1. Den är tyvärr från förra årets kollektion så jag tror inte den sfinns kvar. men man vet ju aldrig, på reorna brukar ju flera år gamla grejer titta fram igen 😉

   kram!!!

 10. Visst är Svensk sommar underbar, hoppas den blir lång också då behövs det inte så mycket mer än trevligt sällskap, picknick korg och bege sig till en park eller bad *mys*

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..