Blå blå vindar och vatten…

Tillvaron känns som en Pripps Blå reklam just nu, älskar sommaren!! :) Blått var även temat i dagens fikapaus. Köpte med oss färskt fikabröd från Sveas Bageri. Sååå gott!! Riktigt färska och saftiga bullar, inte några gamla torra trista överblivna saker från i går (som man tyvärr får på en del ställen, en torr hård smulig bulle är det värsta jag vet!)

Micke tog en bulle med blåbärssylt och jag tog en annan variant med fyllning av vaniljkräm och blåbärssylt. Min vann ;) även om båda var goda!

bl1

De underbara tallrikarna kommer inte helt otippat från Mateus ;) (köpta på Nice presenter)

bl2

bl3

bl4

bl5

Har nog aldrig testat att baka egna blåbärsbullar. Nån gullig läsare som sitter inne på ett bra recept och vill dela med sig?? ;)

Ha en härlig dag!!!

Print Friendly

Inga kommentarer

 1. Sofie Mumsfillibaba skriver:

  Blåbär o vanilj!!! Mmmm….

 2. Cissile skriver:

  Åhh vad gott!
  Sommaren är verkligen helt underbar, hoppas det fortsätter :)

  Trevlig helg, Kram
  http://cissileandersson.blogg.se

 3. Lillamy skriver:

  Jag bakade just Leilas blåbärsbullar med mina egen plockade blåbär från förra sommaren :) Älskar att fylla frysen med svamp o bär… Har förresten redan plockat och ätit ett stort gäng med kantareller, mums! :-D Jag tyckte att Leilas bullar blev himla goda men hon använde lite väl mycket smör för min smak. Funderar nu på att nästa gång minska på smöret o tillsätta vaniljkräm istället :-D kram!

 4. Mat-ro skriver:

  Jag har ett recept på blåbärsbutterkaka som är jättegott http://www.mat-ro.blogspot.com/2009/05/blabarsbutterkaka.html

  Blåbär, mandelmassa och kardemumma är jättegod fyllning till bullar. Prova! http://www.mat-ro.blogspot.com/2008/11/blbrsbullar.html

 5. Mat-ro skriver:

  Jag har ett recept på blåbärsbutterkaka som är jättegott http://mat-ro.blogspot.com/2009/05/blabarsbutterkaka.html

  Blåbär, mandelmassa och kardemumma är jättegod fyllning till bullar. Prova! http://mat-ro.blogspot.com/2008/11/blbrsbullar.html

 6. al68 skriver:

  Jag har faktiskt bara testat med hallon och vaniljkräm, inte helt fel det heller. Men jag tror nästan att blåbär är ett snäpp bättre ; )

  //AL

 7. V skriver:

  Hej!
  Ååå vad gott!! Jag vet ett ställe i Sala som är kända just för sina blåbärsbullar med vaniljkräm i! De är enormt stora dessutom så det är med nöd och näppe man får i sig en hel :) Bästa bullarna som du absolut inte får missa om ni åker förbi någon gång!

 8. Mor-Mia skriver:

  Vilken härlig semester ni verkar ha, själv får jag vackert jobba några dagar till.

  Förra sommaren bakade jag blåbär- och smultronbullar som blev väldigt goda!

  http://mor-mia.blogspot.com/2009/07/blabar-och-smultronbullar.html

 9. mallansblog skriver:

  Jag bakade Leilas blåbärsbullar (finns på recept.nu) men jag vet inte vad jag gjorde för fel, för de blev bara degiga och tråkiga. Enda receptet jag har, kanske lyckas du bättre :)

  Visst är det underbart med sommar!

 10. Adirf skriver:

  Så gott med bullar! Jag har faktiskt varit sugen på att baka det ett tag, så det får nog bli snart. :-) Jag tycker din bulle såg godast ut, härlig kombination av vanilj och blåbär. Jag har inget sånt krämigt bullrecept på lager, men jag har ett recept på blåbärsbullar. Du hittar det här: http://fridaskok.wordpress.com/2010/02/24/blabarsbullar/
  De är riktigt goda! Ha en trevlig helg!