Finbesök och värmebölja

Det har varit varmt utan dess like!!! Inte för att jag klagar ;) Har verkligen lyckas tajma in semestern i år!! Dagarna just nu går mest åt till att bada och svalka sig på ett eller annat sätt.

Vi har haft finbesök, min kusin Niclas & fru Victoria har varit här över helgen!

bub51

Nygifta :)

 Vi har ätit, badat, ätit och ätit :) I fredags hade Niclas beställt tacopaj, så tacopaj blev det. Han är galen i den och vill alltid ha det när han kommer på besök, haha :) Han åt så magen stod i sju hörn, allvarligt!! :D

Galen i tacopaj :)

Galen i tacopaj :)

tap2

(receptet på tacopajen hittar ni här)

I lördags var vi och badade i Läppe hela dagen lång. Årets första dopp i Sverige!! Såååå skönt!

ute6 ute7

På kvällen kom mina föräldrar och min mormor över på grillat.

Till fördrink blev det smultronbubbel /schweeppes tropical med fyllda minicrustader. 1)- skagenröra, skalade räkor & dill, 2) gorgonzola/mascarpone & vindruva, 3) skinkmjukost gratinerade i ugnen & persilja.

bub1 bub2

Till middag blev det grillad karré (marinerad i 2 dagar i en marinad av olja, soja, honung, socker & salt, bästa marinaden!!) med potatisgratäng, murkelsås och sallad.

Recept på den uuuuunderbara murkelsåsen får ni här:

1 msk smör
1 finhackad schalottenlök
1 burk murklor, skölj dem ordentligt i vatten!
6 dl vispgrädde
1 grönsaksbuljongtärning
en skvätt soja
salt & peppar
2 msk socker
redning (mjöl + vatten)

Hacka löken och murklorna fint fint! Smält smöret i kastrull och fräs löken så den blir glansig. Tillsätt murklorna och låt fräsa några minuter. Tillsätt grädde, buljongtärning, soja, socker, salt & peppar. Låt den småkoka minst 15 minuter så den tar mycket smak av svampen. Red av till önskad konsistens, den ska vara ganska tjock!!

God till både kött och fisk!! TESTA denna om ni inte gjort det.

grill3 grill1 grill2

Till dessert blev det kladdkakemuffins med frosting och cherrys.( Recept på dessa hittar ni här.)

che1 che2 ch3

Och nya fina tårtfatet från Lagerhaus kom till användning som ni ser, :)  Älskar det!!

0

0 reaktioner på “Finbesök och värmebölja”

 • MariahG skriver:

  Vad fina sommarbilder :)
  Vi är på semester nu och vi åt frukost på MacDonalds i Örebro i lördags så jag norpade åt mig en gratis tidning och när jag halv sömnig läste den såg jag en bild på en jordgubbscheesecake och tänkte ”Den ser likadan ut som den Victoria gör” och sen läste jag att det ju var DIN spalt och DITT recept i tidningen som jag senare upptäckte var just DEN tidningen som du skrivit om :D
  Världen är liten och jag är verkligen trög-fattad ibland ;)

 • asaohl skriver:

  Mums så mycket god mat. Förstår att ni badade, det är ju så varmt. Vilka snygga badtjejer :)
  Själv får man stå ut på kontoret i värmen, hade nog hellre varit ledig och spenderat tiden liggandes vid någon sjö… men snart snart är det semester, får se om vädret håller i sig.

  Kram Åsa

 • Cissile skriver:

  Tacos i alla former *mums*

  Jag tog också mitt första bad i helgen, trots att jag är en riktig badkruka ;)

 • soha07 skriver:

  Ja, visst är det härligt med sol och värme, något jag har förstått den här vintern är att jag inte är någon vintermänniska direkt :) Måste fråga hur du håller dig så smal och fin, äter du inte allt det goda du lagar? Jag har en förkärlek för chokald, så kladdkakemuffins kommer jag garanterat prova, fast jag kanske inte borde ;) Borde gå ner sisådär 10 kg, har du något bra knep och /eller recept på hur man ska lyckas trots dålig karaktär vad gäller choklad… Tack för en rolig och inspirerande blogg! Kram Sophia

Lämna gärna några rader efter er! ♥

Instagram - @matplatsen