Maten på Sunwing Resort..

Maten på de olika Sunwing Resort vi varit på (det är några stycken 😉 ) har verkligen varierat! I våras var vi på Gran Canaria och hade beställt allinclusive. Det var knappt ätbart och nästan alla blev magsjuka!!! Tillslut fick vi avsäga oss maten.. så illa var det!

Men här på Cala Bona, Mallorca var buffématen jättegod!!! Läckert upplagt, massor med olika rätter, kändes hyffsat fräscht och smakade gott!! Så vi åt där ett par kvällar. (20 Euro kostade det för middag och då ingick 1/2 liter vin alt 1 stor stark alt alkoholfritt).

bu1

bu2

Snacka om chokladsås!! Man kunde nästan bada i den :)

Snacka om chokladsås!! Man kunde nästan bada i den :)

bu4

bu5

bu6

bu7

Några enstaka gånger åt vi på La Tasca men där är faktiskt inte maten nåt vidare. Dyr som tusan och inte särskilt god. Och så tycker jag det har varit på de flesta Sunwing Resorten.. Tyvärr. Men det är ju smidigt att äta där eftersom det ligger på hotellet vid poolen så ett par besök blev det. Och när vuxna äter så äter barnen gratis från buffén så på det viset är det ju bra..

Lite gratispasta. Men de gick inte direkt back på den här tjejen, hon äter som en myra! ;)

Lite gratispasta. Men de gick inte direkt back på den här tjejen, hon äter som en myra! ;)

 

co16

Min Ceasarsallad var helt ok men Mickes hamburgare smakade faktiskt URK!

Inte alls god pizza, uh!

Inte alls god pizza, uh!

Sen finns det en lite finare restaurang på hotellen som heter Fino. Där är maten faktiskt god, men dyyyyr! Så det blev bara ett besök denna gång.

fin1

fin2

Nu gillar ju vi att testa nya restauranger så jag föredrar nog att vara utan all inclusive ändå. Men bekvämt är det ju, det är en sak som är säker 😉 Och reser man med många barn så är det väldigt prisvärt (de äter gratis).

Vad tycker ni, föredrar ni all inclusive av nån sort eller väljer ni helst mat och restaurang själva?!

 1. Jag har aldrig åkt charter. Åker alltid reguljärt och bokar hotell, nu för tiden kan man nästan alltid boka på sammma sida där man bokar flyget så det är smidigt och blir så mycket billigare att man kan gå ut och äta varje dag utan problem och det ingår alltid frukost vilket inte alla charterhotell har många är ju lägenhetshotell där man får betala om man vill ha frukost.
  nä charter är nog inget för mig.

 2. Jag och min dotter 7 år,min vän med sina barn 3,5 år och 5 år vi var på Cypern i juni i år och både på Panthea Village vi valde sungarden inklusive ingick 7 frukostar, 5 middagar (olika tema varje kväll) 5 luncher det ingick 1/2 flaska vin, öl och läsk, barnen åt gratis vi betalde 1750 kr och det var så prisvärt.
  Att bo på ett sungarden hotell var såååå bra, det var lagom med folk vid poolen, lagom med aktiviteter för barnen med Lollo och Bernie <3
  Men det såg inte lika fräscht ut som på eran buffe, nästa resa kanske blir Cala Bona =)

 3. Jag har åkt charter en gång, men aldrig all inclusive, och tror inte heller att det är min grej, men jag kanske ändrar mig när jag har barn. Det måste ju vara smidigt särskilt om man har mer än ett barn. Jag tycker dock att det roligaste när man är på semester är att prova den lokala maten.

 4. Jag älskar också Sunwingkonceptet och har hunnit prova en del olika :-)Vi har dock aldrig tagit all inklusive eftersom vi gillar känslan av att beställa från en meny och lätt tröttnar på buffemat.Fino restaurangerna har ju väldigt god mat och där tycker jag att kvaliten har varit god överlag.La Tasca kan ju variera kvalitetsmässigt, men den absolut goaste maten har vi ätit på Sunwing Sandy bay på Cypern. Otroligt god mat på både Fino och la Tasca och dom är tydligen kända för sitt goda kök. Sunwing Cypern är ett väldigt mysigt hotell så har ni inte varit där kan jag rekommendera det.

 5. Vilken buffé det där såg ut att vara, såg jättemumsigt ut.

  Jag åkte på all inclusive för första gången förra sommaren. Det var i Turkiet och på ett suveränt hotell. Av många anledningar så var det den bästa semestern jag någonsin haft och just då passade det väligt bra med all god mat på hotellet.

  Förr har alla utlandsresor varit lika mycket för att få lyxa sig med att äta ute, men förra årets bufféer var suverän, så himla bra mat varje dag!

  Dessutom är charterresorna till Turkiet med eller utan alla inclusive ofat lika dyra, så varför inte köra allinclusive då?
  Så nu ska jag tillbaka till turkiet MED all inclusive men på ett nytt hotell. Bara att hålla tummarna att maten funkar bra där också.

  Kramis /Åsa

 6. Vi har åkt charter flera gånger varav två gånger med Allinclusive. Första gången till Turkiet, där mat och service var kanon! Andra gången till Tunisien. Där var det hyffsat men inte i klass med Turkiet. Jag åker gärna allinclusive igen men då på ett lite finare hotell.

 7. Jag har åkt på semester med all inclusive en gång och åker på nästa om en vecka! Jag är allergisk mot både gluten och mjölkprotein och då är det jättesmidigt för mig med buffé där jag faktiskt kan ”se” vad jag kan äta ( man lär sig ju efter ett tag). Utomlands kan kunskapen vara varierad i vad dom vet om allergier och det är inte värt att chansa. Har faktiskt bett om mat utan det jag är allergisk mot och blivit serverad sockerkaka med grädde(!) Ett tips är att söka på tripadvisor eller liknande om hotellet man ska till, det brukar oftast skrivas om maten är bra eller dålig =)

 8. Jag har aldrig provat allinclusive men tror ändå att jag föredrar att gå på ”vanliga” restauranger och välja vad jag vill äta. Men jag förstår att det är smidigt om man har många barn. /Anna-Karin

 9. Det såg jättesmaskigt ut, det verkar nästan vara antingen eller, kanonbra eller bottennapp med all inclusive, jag har aldrig varit på resa med all inclusive dock halv pension och det var inte bra någon av ggr:erna….
  Har dock hört av många i min omgivning att man ska välja helst 5-stjärnigt vid all inclusive eller iaf 4-stjärnigt ,för då är det oftast bättre kvalité på maten….

  Jag har lite funderingar på om vi ska ta all inclusive nästa gång vi åker utomlands för det är ju som du säger himlans praktiskt när man har barn…..

 10. Idén och konceptet i sig är toppen! Men det förutsätter ju att maten också är ätbar och att det finns lite variation under veckan.

  Nu var det längesedan jag bodde på ett Sunwing Resort-hotell, men vill ge mig till minnes att när jag gjorde det, var maten bra. Å andra sida var jag typ 15-16-17 år då och inte så förtjust i speciellt mycket (finns med andra ord hopp om Olivias matvanor… jag åt som en myra och nästan av ingenting fram till jag blev typ 18-20… och nu älskar jag mat och äter i princip allt!) så jag antar att spagetti och köttfärsås eller pizza var vad jag beställde och det är ju oftast inte så svårlagat! 😉

 11. Provat Allinclusive vid två tillfällen, dels på Hiltonhotell i Egypten och dels iTurkiet och var supernöjd båda gångerna. Håller absolut med att man behöver upp i antal stjärnor (helst 5) för att få bättre utbud på AI och mer som ingår. I Turkiet ingick t.ex även minibaren… Men visst saknar man det där med att välja restaurang för kvällen och rätt från menyn. Men man kan ju gå ut o käka fast man har all inclusive… Har man barn så kan jag tänka mej att det måste vara kanon med AI.

 12. All Inclusive mat är smidigt om man vill stanna på hotellet och har småbarn. Men i längden tycker jag att det blir tråkigt, då det är liknande maträtter och samma ställe. Nöjet med att äta är ju att få välja restaurang själv tycker jag. Så i år svor jag på att nästa år blir det inte All incusive. 🙂

 13. Hej

  Vi blev väldigt positivt överraskade av allinclusive i Turkiet, sååå himla god mat och flera olika ställen att äta ifrån, fanns en jättestor restaurang, en lite mindre buffe´precis vid poolerna, och sen en vid stranden, som var superfina och fräscha.

  Skulle absolut även välja det igen, om jag åker med barn, Filip älskar att välja olika saker och ja, Alice äter typ inte så mycket, så det var perfekt att hon kunde hämta nått när hon var Hungrig.

  Det var ett jättefint och stort Hotell Kan varmt rekommendera det, vi var i Side eller lite utanför, Hane Family tror jag det hette, det fanns tre hotell som låg nära varandra, och vi åkte med Solresor.

  Kram ( men det räcker en vecka skulle nog inte vilja ha det i två veckor, gillar ju också att prova lite olika restauranger).

  Jag har fått massa kok och dessertböcker, så just nu bakas det för fullt här, är inne på olika desserter nu.

  Kram kram

 14. Har aldrig bott på all inclusive och kommer nog aldrig göra det heller. Att gå på olika restaurangen är en stor del av reseupplevelsen och charmen. Visst många som har barn säger att det e smidigt, men när vi var barn fanns det knappt några all inclusive o det gick hur bra som helst o äta på ”vanliga” restauranger.
  Jag har helelr inte hört en enda som har bott på all inclusive som har sagt att maten va bra och god, så då e det ju heller inget jag vill prova. Hotellen som har all inclusive e ju heller inget för oss som inte har barn då det e mycket fokus på just barnen och ofta ligger de lite off, vi vill bo närme ”stan”. Det e oxå en stor del av resan att se olika ställen o saker, inte va på samma ställe en hel vecka.

  Nope! Ingen all inclusive för min del 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..