Sista julikvällen

Vi har redan hunnit in i augusti, tiden går med raketfart!! I går njöt vi av den allra sista julikvällen i fulla drag. Finbesök av goda vänner från både Stockholm och Malmö.

Olivia i knät på bästa gudmor Linda!

Olivia i knät på bästa gudmor Linda!

Vi grillade hängmörad ryggbiff (köpt på Robertsson, riktigt tjocka skivor á ca 300 g/pers ) som åts med rotsakspytt, palsternackspuré och kantarellsås med vit tryffel. Sååå gott!! 🙂 (recept på tillbehören hittar ni här)

gill3

Och efterrättskakan jag bakade tidigare var en Chokladkaka med kokostoscatäcke. (recept hittar ni här)

tos1

tos3

Favorit-tårtfatet från HIMLA.

gill4

Grillade, sjöng och dansade in på småtimmarna. Jag tror vi lyssnade på (och försökte lära oss texten till) Natteravn 100 ggr. Och jag överdriver inte! Detta måste nog bli min sommaren-2010-låt!!

Satt ute till långt in på augusti 😉 men Olivia bjöd på sovmorgon i dag så jag känner mig riktigt pigg och utvilad. Får se vad man ska hitta på denna regniga sommarsöndag. Några förslag? Vad gör ni i dag??! 🙂

 1. Hejsan, måste verkligen testa den huvudrätten låter smarrens 🙂 Min man älskar denna låten så vi har också klurat på texten hihi..Vår ena dotter sjunger..katalog på däj..haha!!!Nu är det mysiga bullerbyn på tvn så tror det blir lite soffläge en stund med våra tjejer!!! Kram

 2. Låter som om du haft en toppenhelg med lite av varje som gör livet lite extra härligt! Mina tjejer på 17 och 19 älskar också den låten 🙂 Tycker också att en bok låter som en toppen idé. Här i Skåne har vi rätt soligt och varmt idag men tyvärr massa massa jobbiga millimetrar 😛 undrar om dom finns på andra ställen i Sverige?? Älskar förresten din blogg…ett skönt och avslappnat liv med en härlig mix och toppenfina bilder på massa gottigottgott 🙂 Tack för att du delar med dej!! Kram Liselott i Helsingborg

 3. Hur lyckas du fota maten så snyggt? Jag har försökt mig på att matblogga men allt brister på att jag inte får till bilderna. Har du några knep, tipps som du vill dela med dig av?

  1. En bra kamera, det kommer man långt med 😉 (jag har en Nikon D 80, älskar den! har även en liten Canon Ixus men det blir inte alls samma sak när man fotar med den)

 4. Vilken härlig kväll! Den där dansk-låten vill man ju kunna sjunga med i. Igår var jag på bröllop och när denna spelades kom min halvdanska vän och bara trallade med i varenda ord. Grr…..

 5. Hej Victoria!
  Tack för en underbar blogg! Hittade den förra veckan och har återkommit redan flera gånger. Startade själv en blogg igår och mitt första inlägg blev test på din seeeeeega blåbärspaj och gott var det!! Kram och ha en skön sommar!
  / Tessi
  http://www.delicatessi.blogspot.com

 6. Jaa, denna låt e bra.
  Men min danska e inte så bra.
  Finns ju en annan känd dansk låt, Typ ”Dina eyne de ska se”
  När jag var liten trodde jag den var ”Wine eine Wienbröd”… som sagt danske Inte lätt alls…

  Receptet nedsrkivet på chokladkakan, ska göra den någon gång, lät ju smarrig.
  Men receptet du skrivit, är det för hel sats dvs för långpanna?

 7. Regniga kvällar hittar man oftast den bästa musiken..
  Ja blev tipsad av en dansk kollega om denne Rasmus Seebach och föll……pladask!! Så fint de e på danska!
  Hoppas du hört fler låtar som ex Glad igen, Den jeg er och om du söker på youtube på Rasmus Seebach og Elmo synger Engel så kommer nåt supergulligt. Min lille 3-årige Viggo bara ÄLSKAR den.
  De e lite snack först men sen..
  Hay hay…

 8. Natteravn är toppenbra! Enligt mina danska vänner sjunger Rasmus om en nattuggla som han kallar på, behöver tydligen inte vara svårare än så för att få en hit…//Mattias

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..