Fattiga småriddare :)

Fick ett så bra tips av Karro. Ofta får man uppskivade baguettskivor över efter en middag och det är ju inget vidare gott att äta dagen efter.. Men då kan man faktiskt göra fattiga riddare på dessa!! Sagt och gjort, det testade jag till frukost.

fattig

fattig2

4 port:

Ca 10-12 skivor mjuk baguett (lägg skivorna i plastpåse dagen innan så de mjuknar ordentligt)
1 ägg
1 1/2 dl mjölk
1/2 dl mjöl
1 krm salt
1 tsk socker

socker & kanel att strö över
smör att steka i

Blanda ägg, mjölk, mjöl, socker och salt till en jämn smet utan klumpar. Doppa brödskivorna i smeten. Stek dem i rikligt med smör på båda sidor. Strö över socker och lite kanel. Servera genast. Sååååå gott! Och extra gott med vispad grädde och färska jordgubbar till!!

Till och med lilla fröken vägrar-testa-något-nytt smaskade i sig, det ni 😉

Smakade som nybakade kanelbullar, typ 🙂

  1. Tänkte bara tipsa om en annan sorts fattiga riddare, eller jag vet inte om det heter så, åt det i thailand, för……oj, nästan 15 år sedan. Hursom, vispa med en gaffel samman några ägg, lägg ner brödskivor och låt det ligga några minuter på vardera sida. Stek sedan i lite smör.

  2. Åh kalas!! Va gott!! Måste testas!! Har ju i vanliga fall slängt dom slattriga små skivor som blivit över (eller så har vi rostat dom men detta var ju ett MYCKET godare alternativ!) 😉

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..