Pastapastapasta

Det har blivit pasta med pastasås flera gånger denna vecka. Brukar göra en sås på lite vad man har hemma, det blir oftast gott!! Här blev det en variant med strimlad biff som fått koka mört i buljong, lök och champinjoner. Sedan rörde jag ner cremefraiche  och smaksatte med soja och kryddor. Blev supergott! Ungefärliga mått för 4 port:

Valfri pasta

Sås:
300 g biff i strimlor
1/2 gul lök
1 liten burk hela champinjoner, hackas
1 köttbuljongtärning
3-4 dl vatten
2 dl creme fraiche
1 msk soja
salt & peppar
redning (mjöl + vatten)

Bryn kött, lök och champinjoner. Lägg över i en kastrull och slå på vatten och buljongtärning. låt koka tills köttet blivit riktigt mört (allt från 10 min- 1 h beroende på köttet..) Häll av nästan allt spad, spar ca 1 dl. Rör ner creme fraiche och soja. Smaka av med salt & peppar. Red av till önskad konsistens och blanda sedan såsen med den nykokta pastan. Strö över lite god ost vid servering, tadaaa!

pasta

Tallrik från Mateus

I kväll blev det hämtpizza till middag (min med fläskfilé, ananas, räkor, bana, curry och beasås)! Gott men nu får det snart vara nog, vi äter kolhydrater som om vi laddade för ett marathonlopp här!!! Fr.o.m måndag blir det LCHF-diet för att komma på banan igen, mår inge vidare av att äta så här och sommarens semesterkilon får allt ta och ge sig av nu 😉 (men ingen lyckad sommar och semester om man inte lagt på sig lite tycker jag, det hör till!!)

på måndag smäller det, inga kolhydrater så långt ögat når på ett tag! Invägning på måndag morgon så får vi se hur illa det är, hehe. Sen blir det som vanligt, dvs skära ner på kolhydrater till vardags och hålla helgerna öppna 😉 Funkar bäst för mig!

 1. Åhh vad gott det där såg ut. Pasta är alltid lika gott.

  Visst hör det till att äta gott på semestern. Har också gott upp3 kilo. 🙂 Men att hålla sig av från kalhydrater klarar inte jag av. Så jag har istället rört på mig extra mycket och ska fortsätta med det. Sprungit varannan dag nu. 🙂 Lycka till.

 2. Härligt! Att skippa kolhydrater och socker är mycket lättare än man tror-det enda jag saknar är massa smör på en bit nybakt, varmt bröd…Hur som helst, här är ett toppenrecept på LCHF-frulle förresten! Blanda en ganska stor klick grekisk/turkiskt yoghurt med valfri mängd ovispad grägge, 40% fetthalt. Strö över lite vaniljpulver (ekologiskt, finns på de flesta mataffärer) och bär (om man är noga:hallon innehåller minst kolhydrater), rör om och njut! Käka ett ägg med majonäs och några skivor salami och/eller brie till, mätt blir man läääänge!

 3. Ja efter den här sommaren så behöver jag oxå gå ner några kilon. Har oxå tänkt testa LCHF känns som den är enkel att följa då jag bara utesluter kolhydraterna men ger resten av familjen det.
  Ser fram emot dina mattips och vad du kommer att äta under den tiden.
  Lycka till !!

  Sen måste jag bara säga att man aldrig blir besviken när man kliver in i den blogg.
  Vackra bilder och härligt god mat hela tiden. Tack för det och du är en inspiration. Har tagit flera recept härifrån och alltid blivit nöjd.
  Så tack för en helt underbart bra blogg.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..