Det går som en räkmacka & lite filmtips

Filmen i går (Sex And The City 2) var bra, men inte på långa vägar så bra som 1:an. Men SATC är ju alltid SATC så helt klart sevärd ändå. 🙂 (+++) Vad tycker ni som har sett den??

Har just avnjutit en god lchf-frukost bestående av ostomelett, kalkon och philadelphiaost plus en stoooor latte. Mätt och belåten!

I lördags hade Olivia och jag tjejkväll och kalasade på räkmackor med färska räkor. Fast Olivia hade bara ost på sina. Plötsligt säger hon: ”Mamma jag vill ta kort på min macka, till datorn”. Haha, van att mamma fotar sin mat jämt och ständigt 😉 Hon kanske startar en egen matblogg endera dan!? Sen bäddade vi ner oss med duntäcken i soffan och kikade på Valentines day, en helt ok och mysig tjejfilm! (+++)

rakismacka

Lördagsgott

Det enda som är liiiite knivigt med lchf är det där med bröd.. Jag älskar mackor, särskilt nybakat VITT bröd med massa smör och goda pålägg, mmmmmmm. Finns det något gott lchf-substitut eller bröd som man kan äta, nån som vet?

Återkommer senare med ett gott bakelserecept (nä inte lchf 😉 ) och kvällens lchfmiddag. Ha det såbra så länge!

 1. Jag tyckte SATC 2 var sådär måste jag säga, rätt överdriven och hade inte så mycket till story, men var ju ändå tvungen att se den eftersom jag älskar SATC. 😉

 2. Hej Victoria,
  efter att ha läst din blogg i ett år lämnar jag nu min första kommentar, jag borde skämmas, jag vet.. 😉

  Du och jag tajmar så bra hela tiden, lite skrattretande emellanåt tom..
  Senast nu så började jag med LCHF i går för att semesterkilona ska bort, liksom du ääälskar jag dessa överjävliga kolhydrater…:-/

  Provade baka OOpsies…lite tvättsvampslikt så jag tror inte jag kommer göra det igen..måste dränkas med pålägg för att vara ätliga så det känns som att jag lika gärna kan äta bara pålägget, det är godare men inte lika mättande kanske.

  Följer med spänning dina LCHF recept och hoppas att jag blir slank som en docka innan årsskiftet 😉

  BTW; SATC2 var bra men inte lika händelserik som ettan…dock mycket roligare tyckte jag! Den bjöd på fler skrattattacker:-D

  1. ha ha ja skämms!! men bättre sent än aldrig 😉 hihi.

   Lycka till med LCHF, klart du kommer vara slank som en docka innan årsskiftet 🙂

   tvättsvamp låter sådäääär, då äter jag oxå hellre bara påläggen 😉

   kram på dig!

 3. Älskade SATC men det kanske inte var handlingen så mycket som kläderna och alla tjejernas kommentarer… har dessutom varit i Dubai och det kändes ju igen lite från förenade arabemiraten.

  Har den där valentine-filmen liggandes får bli lite senare i veckan, får passa på när mannen är ute på sitt 🙂

  Ha en bra fortsatt dag, njuter alltid och blir hungrig när jag läser din blogg 🙂

  Alexandra

 4. Har lagt in omdöme om filmen inne hos mig, tyckte den var sådär.

  Så söt hon är, såklart hon också vill fota sin mat 🙂

  Har samma problem, äter inte bröd, potatis, ris och pastsa sedan 1 år tillbaka nu och det jag saknar mest är det där förbaskade brödet. 🙁

  Kram Åsa

 5. Jag har ju helt slutat med bröd men i början åt jag Oopsies istället, kanske något att testa? nu gör jag räkmacka på en bädd av sallad eller ett stekt ägg istället!
  Oopsie-bröd
  Tid: 35 minuter
  Antal: ca 6 st Oopsies

  Ingredienser
  3 ägg
  100 gram philadelphiaost
  Lite salt.
  Ev. lite bakpulver.

  Gör så här
  Dela på äggvitor och gulor. Vispa äggvitorna hårt med lite salt. Man ska kunna vända på bunken utan att vitorna rinner ur. Vispa gulorna i en annan bunke tillsammans med philadelphiaosten och (Ev. lite bakpulver). Sedan vänder du försiktigt ner ostsmeten i vitorna. Lite i taget. Rör inte alltså, utan blanda försiktigt. Detta för att man vill bibehålla luften i smeten. Klicka sedan ut på smörat bakplåtspapper och grädda i ugnen på 150 grader i 25 minuter!

 6. Hej! Tänkte jag skulle prova LCHF men jag undrar om jag kommer klara av det, är glassoman tyvärr :(. Men jag ska ge det ett försök med dina toppen recept tänkte jag, allt ser ju så himla gott ut. Så håll tummarna för att jag klarar det 🙂

  1. Du kommer inte vara sugen på glass efter några dar, det finns så mkt annat gott!!!! i värsta fall finns det lchf-glass att göra själv (men de innehåller light-socker och det är inget för mig)

   Lycka till!!! *pepp pepp*

 7. Ser att flera redan rekommenderat Oopsisas som macksubsistut, men här kommer mitt recept ändå:

  Oopsies

  3 ägg som separeras från vita och gula i varsin bunke
  1 dl Philadelphiaost
  en nypa salt
  ett kryddmått kummin (om du gillar det annars skippa det)

  Gör så här
  1. Vispa äggvitor och salt hårt till skum.

  2. I egen bunke vispas äggulor och osten samt ev. kummin eller annan krydda du gillar.

  3. Vänd försiktigt ned smeten med gulor och ost i vitorna.

  4. Klicka på smord plåt eller bakplåtspapper. (smeten räcker till cirka sex st. klickar)

  5. Baka i ugn i150 grader i cirka 25-30 min.

 8. Har också testat såna där Oopsies (eller något liknande iaf, i det receptet skulle det vara keso ist för philadelphia). Det blev helt okej, gott, men känns ju inte direkt som bröd. Men något nyttigt bröd då, typ osötat dinkelbröd, får man inte äta det (med måtta) om man tar bort alla andra kolhydrater (ris, potatis, pasta etc)?

 9. Skrattade gott ang. att Olivia ville fota sin mat, 🙂 precis så är det här hemma med….
  Min dotter (som är 1 år äldre än Olivia) frågar varje gång om jag inte kan fota hennes mat när jag ska fota min inför mina blogginlägg…..hihihi,:-) är för roliga dom små liven 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..