Enkla bakelser i ett naffs!

Godmorgon!! Ett litet godsakstips kommer flygande så  här på morgonkvisten.

Världens enklaste bakelser som man slänger i hop i ett naffs!! Det gäller bara att ha lite god rulltårta i frysen, skivad och klar. Vid oväntat besök tar man fram x-antal skivor och lägger i formar. Vispa lite grädde och klicka eller spritsa på och strö över lite bär (färska eller från frysen). Tadaaaaaaa! Enklare än så blir det inte, och framförallt är det GOTT!!!!

blb1

blb2

Dessa bjöd vi på i helgen när en del av släkten kikade in. Rulltårtan är hemlagad med egengjord hallon/jordgubbssylt i och blåbären plockade vi ju i skogen häromdan,  så jag kände mig som värsta Bree 🙂 (Desperate Houswives ni vet..) Haha.

Hemlagat var det här!

Hemlagat var det här!

Desperate Houswives drar för övrigt i gång den 5:e oktober igen hörde jag, längtar! Bästa serien! Vilken person av karaktärerna i DH påminner ni mest om??

Jag får nog säga att jag är en blandning av Gaby och Bree 😉

 1. Det ser jättegott ut 🙂 Lyxigt med allt hemmagjort 🙂

  Jag är nog en kombo av Bree och Lynette tror jag. Eller nåt sånt.

  Kram Åsa

 2. Vad fina små bakelser!
  Söta formar oxå!
  Enkelt och gott är ju det bästa 🙂
  Har du något bra recept på sylten och själva rulltårtan att dela med dig av?
  Angående Desperate Housewifes så har jag varit dålig på att följa den serien sista tiden.
  Men i höst ska jag kolla 🙂
  Dags att jobba vidare nu,
  tredje dagen efter semestern.
  Kram//Mariah

 3. Hejsan, åh vilka fiiina bakelser..gillade formarna skarpt 🙂 En liten fråga; vi ska sätta in ett HTH kök och klurar mellan laminat el ekskiva (då sten känns lite dyrt men särklass finast), har du några erfarenheter av dessa? Vad har ni för skiva? Är rädd för att en ekskiva blir ful om man inte är jättesnabb att torka…Nån annan som vill vara snäll att dela erfarenhet!!! Kram desperat housewife 😉

  1. Hej!! Vårt kök är från HTH men vi valde en bänkskiva i mörkbrun/svart med ”trämänster” från IKEA i laminat. Är såååå nöjda. Ek är inget för mig, för precis som du säger blir den ju lätt ful om man inte torkar upp och håller efter den och ojar och allt vad man ska göra.. Kändes inte aktuellt med en liten tjej i familjen somn gärna kladdar i köket 🙂

   Kram och lycka till med köket.

 4. Såna brukar jag också göra ibland, men nu var det länge sedan. Gott och superenkelt!
  Vilken kanonidé att ställa dem i formar sådär! Det ska jag göra nästa gång 🙂 Ser ju genast lite lyxigare ut!

 5. Haha ja du… tyvärr får jag nog säga att mkt av Susan påminner om hur jag e som person. En snäll, go person med gott hjärta men otroooooligt vimsig och tror gott o alla osv haha. Inget direkt jäklar anamma i henne 🙂 Men jag är också lite som Bree och Gaby. Hmm antar att det beror på vilket humör jag e å 😛 Men Susan är jag absolut som… tyvärr hahaha!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..