Julklapp och lchf-middag

I går kom mamma och pappa över på middag och jag fick en julklapp :) Japp ni läste rätt, mamma beställde nämligen ett gäng Mateustallrikar till mig innan jul för att ge mig i julklapp men de blev försenade och försenade och förseeeenade. Men NU hade de äntligen kommit in till Nice. Den som väntar på nåt gott ni vet ;) Helt underbara tallrikar i ljusa ljust rosa.

Fina tallrikarna från Mateus

Fina tallrikarna från Mateus

De invigdes i dag till kvällens middag som blev en plocktallrik i lchf-anda :) Muuuums. Att vi gillar plockmat visste ni väl redan, och det är ju perfekt lchf-mat!

mate3

Behöver er experthjälp! Vi har ett ekbord med stolar från Mio (detta bord och dessa stolar) och jag trivs inte alls med ekfärgen. Passar inte in här! Så nu undrar jag om man kan måla det och stolsbenen i vitt??! Nån som har testat att måla en ekmöbel och vet om det går (med snyggt och hållbart resultat) Vad tror ni?

0

0 reaktioner på “Julklapp och lchf-middag”

 • gyllenetider skriver:

  Har ett likadant bord och likadana stolar jag med men jag vet inte om man kan måla om det men rent spontant så känns det som att man borde kunna det – bara bordet är behandlat. Man kanske får slipa osv först… Men jag vågar inte säga säkert!

 • Smillas78 skriver:

  Jag har precis målat om vårt köksbord som dock var av furu…. jag gjorde i Shabbyanda och målade med mörkare grundfärg men råvit överst i tre lager och lackade två.. vad du än gör så kvistlacka och ha ett ordentligt lack överst. Vårt bord suger åt sig lite färgämnen trots lackfärg och lack. I affären sa de att jag inte behövde lacka över lackfärg men det måste man på ett matbord. Tror att det är bättre att sälja och köpa ett vitt eller lämna in till någon som gör det om det ska bli riktigt bra och hålla…. Jag valde att göra det själv och det blev bra men det var ett GAMMALT gulnat furubord och med småbarn är det ingen ide att köpa nytt eller lägga mycket pengar på det. Lycka till!!

 • Victoria skriver:

  Vad mkt bra tips ni kommer med, TACK!!! Ska kolla med en färghandel vad de rekomenderar och sen kör vi på vitt, tjohooo!!!

  kram Victoria

 • Miss T skriver:

  Det går jättebra att måla denna grupp vit. Jag har målat liknande möbler här hemma och säg till när du köper färg vad du ska måla så får du rätt färg. Jag körde med Alcros V-slip (grundfärg) och sedan V-mill på. Om du vill ha en starkare yta på bordeskivan så går det även att köra med Alcros Servalack (luktar lite mer bara)
  KOM IHÅG att kvistlacka alla kvistar före bara, annars går de igenom och blir gula.

  Lycka till

 • Halo skriver:

  Hej på dig!

  Jag är i målartagen själv nu och just vad gäller ekmöbler. Jag påbörjade det igår. Köpte en grundfärg som är ljus ljus beige och skall sedan måla på den med vit färg. Skall sedan köra på lite lack så det blir mer tåligt. Detta fick jag rekommenderat från personal i färghandeln. Jag tror att det kommer bli jätte bra. Nu har jag inte sett resultat helt i dagsljus i och med att jag sitter på jobbet nu men det såg bra ut tidigt imorse i alla fall:)! Lycka till och ha en bra helg.
  kram Sofia fr Halmstad

 • Helenasjogren skriver:

  Åh vilka underbara tallrikar! Vill också ha!!

  Jag har noll koll på målning av trä, men att måla det vitt låter supersnyggt! Vi har också nyligen fått hem ekbord och stolar, och i början tyckte jag det såg lite murrigt ut, men nu tänker jag inte på det. Vi har mycket vitt runt omkring, så det blir fint ändå. Men innan vi fick hem stolarna (de kom i efterhand) så hade vi våra vita gamla stolar till ekbordet, och det var riktigt snyggt, med ekbord i ekfärg men med stolar i vitt. :-)

 • Maja skriver:

  Hej! Tack för ditt tips till min fråga angående toscakladdkakan (toscasmeten rann ut sidorna). Jag provade att ha den inne i 5-7 minuter till innan jag bredde på smeten och då blev det jättebra – precis som på dina bilder! Det ena ”roliga” som hände var att mitt i tillagningen så slog blixten ned någonstans så internet försvann – med ditt recept såklart. Fick improvisera fram toscasmeten, men glömde grädden givetvis. Jaja, det blev bra ändå, kom inte på den glömda grädden förrän dagen därpå! KRAM

 • hallon skriver:

  Hej!

  Din blogg är fantasstisk! Har provat flera av dina underbara recept:) Nu till min fråga: Vilken storlek/färg är det på dina Margaretheskålar??
  Har funderat att köpa…är de verkligen så bra som alla säger!? Tack på förhand:)

  • Victoria skriver:

   Hej! Skålarna är jättebra, stabila och tåliga. Jag har nog en i varje storlek, allt från pytetepytte till jättestor! Bra till olika saker. Mina är lila.

   kram V

 • Sputte197 skriver:

  Skulle nog lämna in för ugnslackning i så fall, kommer gå att måla men svårt att få det att sitta då dessa möbler är inoljade och det går långt in i träet. Svårt med stolarna dock för hela möbeln ska ju in i ugnen då men bordet i alla fall om ni vill ha det slitstarkt på ytan. Vi lämnade in en ytterdörr för lackning i somras och det blev jättebra, matt mörkgrå lack och kostade 750 kr!

 • hellu skriver:

  Hej!
  Tack för en inspirerande blogg. Jag har blivit väldigt förtjust Mateustallrikarna, men har svårt att bestämma vilken storlek jag ska köpa som mat tallrik. Vilken storlek fick du på dom rosa? Tack på förhand :)

 • SaraL skriver:

  Vad god maten ser ut måste jag tillägga! Och tallrikarna är riktigt tjusiga.
  Jag har svårt att få till en bra plocktallrik, du får hemskt gärna (någon gång när du har mycket tid, om du vill) lägga upp några olika förslag på ”hela” tallrikar, vad man kan ha som plock. Alltså kanske lägga upp 3-4 bilder på olika tallrikar (med olika alternativ till plockmat). Tack på förhand :)

 • SaraL skriver:

  Hej Victoria!

  Jag rekommenderar att du/ni går till Magnussons färghandel i Örebro, de är helt otroligt duktiga på allt som har med färg att göra. Jag skulle tro att du bara kan rugga upp ytan på bordet och stolarna och sedan måla med någon bra färg, köper du den där och beskriver vad du ska ha den till så kan du ge dig på att resultatet blir riktigt bra! Dock kan det bli problem om det ej är massiv ek, om det endast är ekfanér, men det ser verkligen ut som massiv så det är nog inga problem.

  Lycka till!
  MVH /Sara L

Lämna gärna några rader efter er! ♥

Instagram - @matplatsen