Saftig chokladsockerkaka med nougattopping

Olivia och jag bakade en såååå god kaka i går! Gjorde en saftig chokladsockerkaka (bytte en del av smöret mot matolja, tycker det blir saftigt och gott!) med en topping av fluffig nougatkräm. Muuuums säger jag bara!!

nou2

3 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3 msk kakao
150 gr smält smör
2 ägg
1 1/2 dl vatten

topping:
ca 300 g Odense nougat, rumstempererad!
1/2 dl vispgrädde

Blanda de torra ingredienserna. Rör ner smör och vatten (jag tog 1 dl matolja och 50 g smör). Tillsätt äggen och vispa till en slät smet. Smöra och bröa en form, häll i smeten och grädda i 170 C ca 30-40 min. Känn med sticka så kakan är klar. Låt svalna något och stjälp upp kakan på ett fat.

Vispa den rumsvarma nougaten med vispgrädden till ett slätt fluff. Bred detta över kakan. Servera gärna med en klick lättvispad grädde och färska jordgubbar.

Blev riktigt riktigt gott!!!! 🙂

En bonus bild får ni, på världens sötaste ängel/sockerbagare 😉

angel

 1. Hur klarar du av att baka när du kör LCHF? Jag klarar det inte alls. Skit tråkigt men jag blir för sötsugen om jag ska stå och göra massa goda kakor och grejer. Det blir mest självplågeri.. =(

 2. Wow! Vilken kaka! 🙂 Tänk att man kan äta sånt när man går på LCHF.

  Jag ska nog baskemej börja med din diet. Har sagt det innan… den verkar superbra!

  😀

  Kram.

  1. Haha Annika 😉 Den ÄR superbra. lchf till vardags och fika till helgerna ;)¨Blandar man hejvilt varenda dag så blir det nog iiinte så bra i längden 😉

 3. Jag undrade just hur du kunde fika i helgerna med vanliga kakor och så när du äter lchf nu fick jag svaret att det var si i veckorna och så på helgerna. Jag har alltid undrat om man ”förstör” för sig om man avviker lite och inte håller sig strikt till lchf för då äter man ju fettrikt osv och sedan äter lite annorlunda till helgen men det kanske inte gör något.

  1. Om man vill gp ner mycket i vikt så förstör man nog för sig om man ”fuskar” för mkt på helgerna, men äter man lchf mest för att må bra så gör det nog inget med lite utsvävningar på helgerna 😉

 4. Hej Victoria, jag har nog aldrig kommenterat din blogg, men läser den varje dag..
  Nu kan jag inte hålla mig…VILKEN FANTASTISK SNYGG blogg du har!!!
  Den är vackra bilder, jätte bra recept, jag har gjort flera stycken, och allt är lätt och supergott.
  Kul att du gör den personlig, din dotter är magiskt söt!
  All lycka & hoppas du fortsätter länge..
  Varm kram Malinapralina

 5. vilken underbart söt dotter du har, å jag håller med, en jättefin blogg å fantastiska recept!! Jag har skrivit av flera av dem, å den där sockerkakan ska jag minsann testa, (jag tar bantningen nästa vecka istället:) )kramkram

 6. Hej!

  Gud vilken god kaka, kanske ska göra den till Alice kalas imorgon när släkte kommer. Hon har beställt cupcakes istället för tårta, och det är ju kul, för annars är det alltid tårta. Så vi ska baka massa olika bakelser imorgon!
  Kram kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..