Ny favoriträtt och ny favoritserie ;)

Klickade hem säsong 2 av True Blood som landade i brevlådan i dag. Till min förfäran såg jag just att säsong 3 drar i gång I DAG på tv, så jag får väl plöja igenom boxen i veckan så jag kan hoppa in på avsnitt två nästa tisdag ;)

har ni sett en värre utväxt?? I valet och kvalet om jag ska spara ut min riktiga hårfärg eller färga det lite ljusare... Vad tycker ni?? NÅT måste jag ju göra, det ser jag :)

har ni sett en värre utväxt?? I valet och kvalet om jag ska spara ut min riktiga hårfärg eller färga det lite ljusare... Vad tycker ni?? NÅT måste jag ju göra, det ser jag :)

Det blev omelett till middag med sååå god köttfärsfyllning, så det här blev genast nya favoriträtten här hemma! Köttfärsröran är nog även god i varma mackor, till pasta eller ris etc. Ta det ni tycker om till! Här blev det som sagt i en omelett, en riktig lchf-rätt 😉

Svårfotad maträtt :) men det var suuuuupergott!!!

Svårfotad maträtt :) men det var suuuuupergott!!!

Köttfärsröra (ca 4 port)
1 stor gul lök, hackas
1 pkt bacon
400 g köttfärs
3-4 dl cremefraiche
salt & peppar

Klipp baconet i bitar och stek i stekpanna. Lägg i den hackade löken och låt fräsa med. Lägg i köttfärsen och stek den i fettet från baconet. Tillsätt lite extra smör om så behövs. Häll i creme fraichen och låt puttra några minuter. Smaka av med salt och peppar.

Till 1 portion omelett med köttfärsröra: Gör en omelett på 2 ägg + 2 msk vispgrädde. Lägg goda ostskivor på ena halvan när den är färdig och klicka över lite av köttfärsröran. Vik över andra halvan och servera genast med en god sallad till. Muuuuums!!

Såååå gott, så nu provar ni det här!!!! Det är en order 😉

Nu blir det efterätt i soffan och några avsnitt TB.. 🙂 Har lyckas dra på mig dagisbaciller och känner mig allmänt hängig och förkyld, hoppas lite glass och tv råder bot på det!

 1. Jag känner verkligen igen mig när det gäller håret, har nämligen samma dilemma… Själv trivs jag i ljusare färg men å andra sidan kan ett litet mörkare hår bli fint till hösten.

  Förstärk din riktiga hårfärg, man kan alltid trolla tillbaka ljusare efter :0)))

 2. Kör på din riktiga färg….du klär verkligen i lite mörkare.
  Färg ger färg fick jag lära mig när jag en gång i tiden gick på frisörutbildningen.
  Kram Lina

  1. jag håller med lina, tycker oxå du ska spara till din naturliga hårfärg, fint!:-) Btw, inte visste jag att du hade gått frisörutbildningen i dina dar lina;-)

   /kramkram grannen!

 3. Håller med om att köra på din riktiga hårfärg. Köttfärsröran verkade verkligen god, får testa i veckan. Hoppas du kryar på dig och känner dig piggare snart

 4. Hej,

  maten låter jätte god. Ska testa i morgon! Anser du att LCHF är nån viktminskningsgrej eller är det för att du mår bra av de? Jag behöver absolut inte gå ner i vikt, men jag tycker mycket om den typen av mat 🙂

  Och en annan fråga, dina gummistövlar som du skrev om 1 april 2010, vilket märke och var är dem köpta? Vill också ha med blommor 🙂

  /Marie

 5. tack för tipset!! ser verkligen gott ut! håller med tidigare talare ang håret, kör på det mörkare, du passar i det, o som sagt färg ger färg. krya på dig!!kram

 6. Kan tänka mej att det blir gott. Vi gör en gratinerad tacofärs som man har philadelphiaost och crème fraiche i och det blir så smarrigt!
  Hårfärgen kan jag bara hålla med övriga om, prova med din riktiga färg, omväxling förnöjer ju och blond känns mer somrig än höstig.
  Lycka till med vilken färg du än väljer.

 7. Just nu struntar jag i maten 😉
  NÄR började True Blood och i vilken kanal???
  Vi har Canal Digital men just nu hittar jag ingen programinfo alls!!!! Herre Gud vad man kan bli upprörd över att missa premiären *hahaha*
  ha en bra dag,
  lena

 8. Lovar att testa maträtten, den hamnar på nästa veckas matsedel! 🙂
  Jag tror du är fin vilken hårfärg du än väljer. Kanske att lite slingor i golden/caramel/honey kunde vara fint till hösten? Alltså det känns som att alla utom jag har sett True Blood, jag måste verkligen införskaffa den, jag behöver en ny serie att gå ner mig i, med tanke på hur långa uppehåll både Grey’s Anatomy och Desperate Housewives kör med…

 9. Jag tycker Du är jätte fint i ditt blonda hår:)
  Själv har jag gjort som Dig många gånger och färgat ner det mörkare men varje gång har jag längtat tillbaka till det blonda. ”Blonds have more fun” Må så gott! KRAM Helene

 10. Tycker definitivt du ska försöka få fram din riktiga hårfärg, snyggt med mörkare under vintern. Vill passa på att tacka för alla bra tips på lchf-mat, har börjat lite smått hemma men ibland är det svårt att komma på nya varianter.

 11. Jag har också börjat kolla på True blood och väl väl inne på mitten av säsong ett nu. Tycker den är helt okay men jag stör mig så hemskt på deras dialekt haha. Jag är skadad 😀

 12. True Blood säsong tre ska ju enligt SVT:s hemsida inte börja visas förrän våren 2011? Vilken kanal visades detta på igår?

 13. förhasta dig inte bara som jag gjorde för nåt år sen, fick ett å färgade supermörkt. det blev bra men när jag ville ha tillbaka det ljusa var det nästan omöjligt, tog nästan ett år. men en toning i din naturliga hårfärg skulle nog va fint:) ps, det blir nog köttfärsomelett i dagarna….

 14. Ska prova röran i pitabröd imorgon kväll 🙂
  Spännande!
  Lätt & bra recept.

  Angående ditt hår säger jag som så många andra här: Din naturliga hårfärg är jättefin, be frisören tona i en nyans som är likadan som din naturliga färg så att du får lite glans så blir du säkert nöjd inför hösten.
  Jag tycker att en toning gör hårfärgen jämn & fräsch + att det blir glansigt.
  Jag ska iväg nästa vecka och fixa till min vidriga utväxt…gah!

  Kram!

 15. Hej!
  Tusen tack för superbra matinspiration!!
  Dessutom har du jättebra klädsmak:) Undrar vart du har köpt din blå/gråa top ovan, kan det vara Odd Molly? Vilket nummer har den i sådana fall?
  Kram vesslan

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..