Morning has broken

fru

Det var då det ;)

Dagen i går började med sovmorgon och frukost på sängen. Sen kan det inte bli annat än en bra dag va!? 🙂 Dagen i dag började inte riktigt lika dant.. Inte nån sovmorgon, utan väckarklocka på hög volym. Och frukosten bestod av en stor latte on the way.

Ny vecka, nya möjligheter! Har letat fram 4 olika middagsrecept som ska testas i veckan. Ser mkt lovande ut, återkommer med recept och omdöme så fort jag testat dem! Och till helgen har jag tänkt baka nåt som jag längtat efter läääänge. En hint, det har med julen att göra… 🙂

Har ni något gott middagstips på lager så tipsa gärna, skulle behöva en 5:e middag att testa i veckan 😉 Shooot!

Önskar er en fin start på veckan!

 1. Undrar bara om jag har missat ditt recept på köttfärssås som du skulle skriva? Tack för din fina blogg den bästa på nätet alltid lika roligt att gå in och kolla på den.
  Ha en fin dag.

 2. Blir det en omgång till av testlagartävlingen? Missade tyvärr den första omgången.

  Tack för många inspirerande och goda recept!

 3. Ville bara säga att jag testade din kyckling med grönpeppar i helgen, såå gott! Såsen blev en ny favorit och jag gjorde den fakitskt igår med, men bytte ut kycklingen mot mör älgstek, vilket blev bra det med.

 4. Ett middagstips i all enkelhet. Fick önskemål av sambon som är ute och jobbar i regnrusket, det vi kallar kålrotsgryta.
  Det är alltså kålrot och morötter tjoffade i mindre bitar snabbt frästa i smör. I med potatis och vatten så det täcker precis låt koka med grönsaksbuljong- salta peppra (brukar ösa på med cayenne) sen på slutspurten i med skivad chorizo och purjolök -puttra på ett tag serveras sen med senap. (stark!)
  Inget LCHF men värmade god sådana här ruggiga dagar 🙂

 5. jag brukar göra en god färs- och svamppanna. hitta den i min lilla ica affär för 3 år sen. den gillas av både man och barn! säg abra till om du vill ha receptet så kan jag mejla det! kram

 6. Ett perfekt LCHF-val! Här är mitt tips.

  Pizza utan som helst mjöl och praktiskt taget utan några kolhydrater. De kommer för det mesta från osten och grönsakerna.
  Så här gör ni:
  1. koka ett blomkålshuvud tills det blir ordentligt mjukt
  2. mosa det och se till att du blir av med vätskan. Jag mosade mitt i en sil.
  3. blanda massan med 1 ägg och 1 pkt rivet light mozarella, krydda med oregano. Återigen , det bildas vätska – krama degen hårt.
  4. forma 2 bollar- det blir två minipizzor. .
  5. forma pizza av bollen och kör i ugnen (200 grader) tills degen blir någorlunda brun.Ni ser på bilden hur pizzan ser ut innan gräddningen
  6. sprid lite av pizzasås eller pastasås med så lite sockerinnehåll som möjligt eller gör såsen själv.
  7. ös på med innehållet, ta det du hittar i kylskåpet. Jag tog ruccola, skinka och tomater
  8. toppa med mager ost.
  9. in i ugnen igen tills osten smälter och får färg.
  Bottnet blir fast och det blir riktiga pizzabitar. Man kan inte ens gissa att det är gjort på blomkål!

 7. Gissar på något med saffran,
  det godaste jag vet är saffranskladdkaka med vaniljglass!
  Men för di är det knappast det för det hinner man ju slänga ihop när som helst så då gissar jag på saffransbullar eller lussekatter 🙂
  Ohhh, vad sugen jag blir!
  Men här körs det Viktväktarna så jag ska inte börja veckan med att äta upp hela min veckobonus 😉
  Kram Mariah.

 8. Hörrö du! Jag är gravid och senaste veckan har jag varit sjukt sugen på lussekatter… Har aldrig bakat det och vet inte om jag vågar ;-). Oavsett vad det är för ”juligt” du ska göra ikväll, kan du inte lägga upp ditt bästa recept för lussekatter så får jag se om jag vågar testa, och dämpa min craving en gnutta!

 9. Måste bara fråga hur det gått med ekbordet som du ville få vitt. Funkar det, har du fått nåt tips hur man gör. Har nämligen ett precis likadant bord själv så skulle va kul att veta om det överhuvudtaget går.
  Tack för en jättebra blogg! Har lagat massor av alla dina recept och ALLT har varit fantastiskt gott!!!
  Kram Anna

 10. Testa detta:

  pajdeg. Slang i farsk baby spenat, massa feta ost. hackad god salami och halverade korsbars tomater och agg stanning. in i ugnen i 40 min. saaa otroligt gott. Glom inte att ge oss recepted pa den kramiga kottfarsasen. kram

 11. Hm…du, den där bannern om klamydia, kan du inte försöka styra bort den från din sajt? Känns inte så fräscht att ha den där när man ska läsa om mat. Bara ett vänligt litet tips! 🙂
  Kram!

 12. Jag tycker att du ska göra en gammal klassiker – flygande jakob 😉 Grillad kyckling, bananer, vispad grädde blandat med chilisås och så krispigt bacon och jordnötter att toppa med efter gratinering! Såå gott!! Och ganska så LCHF 😉 Ok, inte bananen och chilisåsen kanske men om du inte är jättestrikt så funkar det ju!

 13. nåt som vi gillar (även barnen) är om man panerar o steker fisk ex torsk med lite salt o lägger i en form.
  hackar ca 1,5 dm gurka,ett par tomater och en lök smått o fräser i stekpanna tills gurkan är mjuk. slår på 3 dl grädde,1 pkt fryst dill o salt o svartpeppar och låter det puttra en stund. sen slår man såsen över fisken o serverar med kokt potatis.(eller vad man nu vill ha till)

  vill även tacka för alla smaskiga recept du delar med dig av här på bloggen. trevlig vecka !!

 14. Oh, lite mysiagre frukost än min kaffe-på-språng-frukost.
  Ska testa kycklingen med grönpeppar i helgen. Det lät så ljuvligt gott.

 15. Köttfärfyllda paprikor /Punjena paprika

  Bryn köttfärs ca 1 kg, 1 lök par vitlöksklyftor, häll på 2 nävar ris. Krydda salt+peppar ev. lite hackad persilja samt vegeta (krydda med salt samt massor av torkade grönsaker, kan uteslutas). Gröp ur paprikorna (ca 10 st brukar räcka). Fyll dem med röran ställ i en hög, bred gryta antingen för ugn eller på platta. Använd järnet du stekt köttfärsen i häll på ett paket passerade tomater, vatten ev. lite tomatpure samt en matlagningsgrädde, krydda(salt+peppar,), red av med lite mjöl om såsen är tunn. Låt puttra ihop en liten stund slå det om paprikorna (ska täcka lite över). Låt puttra 1-1,5 timme. Du har en god middag samt ev. lunchlåda. Perfekta att frysa ner.

 16. lite sent kanske, men jag har ett favoritrecept, som låter lite udda men är supergott (kanske inte lchf, vet inte), ta en panna å täck botten med skivad potatis, sen ett lager med tonfisk på burk, ett till lager med potatis å tonfisk. Häll sen över spenatstuvning, gärna med lite muskot i (finns färdig fryst stuvning för oss lata:) ) Sen ost över hela. Pressa citron över när det är dags att äta:) sååå gott:)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..