Wroooooom…

Oj vad veckan har rusat fram! Redan fredag i morgon, och jag har knappt hunnit blogga. Kul att ni saknar mig 🙂 Återkommer med nya krafter snart, har lagat en massa god mat i veckan jag tänkte tipsa om.

I kväll blev det bara en enkel skink & ostsallad, men ack så gott. Älskar att ha frukt i sallader, särskilt i kombo med skinka, mums!

skinka

Hoppas ni haft en fin vecka!!

 1. Ibland varken hinner eller orkar man allt man vill. Hoppas du inte känner stress över att du måste blogga utan bara gör det när du vill och kan 😉 Vi finns här och väntar och tar tacksamt emot alla dina underbara tips och recept när dom än kommer 🙂 Ha nu en riktigt skön helt! Tror att min kommer bli toppen, imorgon ska jag och mina killar åka till Halmstad och bada, på lördag väntar kombinerad bröllop- 30 & 35 års fest i Skånes Fagerhult och på söndag blir det ToyStory 3 på bio….massa kul…..så klart ska vi hinna med fotboll också..både EM-kval och pojkfotboll 🙂 Livet är härligt!!! helst mixen av lugna sköna dagar och dagar fulla med händelser <3

 2. Hej!

  Har aldrig läst dina mattips innan men nu har vårt kök nästan blivit klart så jag har fått förnyad inspiration till diverse matlagning.Nu till min fråga,jag har börjat med GI-mat och det har redan gett bra resultat på semesterkilona:)

  Kommer du/kan du ge lite tips på god gi mat jag äter inte nöt/gris/fågel längre så det får gärna vara nåt veggo/fisk stuk.Framför allt vill jag ha Gi fika tips-blir galen om jag inte får moffa nån god kaka snart!!!

  Ha en trevlig helg,
  M

  1. Här kommer ett tips på en GI-chokladkaka som även passar glutenallergiker.

   250g mörk choklad 70%
   150g smör
   5 stora ägg
   1,5 dl fruktsocker
   2 tsk vaniljsocker

   Gräddas i ugnen på 160grader i ca 50-60 min

   Smöra formen eller täck botten med smörpapper. Bryt chokladen i bitar och smält tillsammans med smöret på svag värme. Rör kraftigt tills smöret och chokladen blir till en jämn massa. Låt svalna till rumstemperatur. Dela äggen. Vispa en tjock och ljus äggsmet av äggulorna , hälften av fruktsockret och vaniljsockret. Vispa äggvitorna till stelt skum och rör ner resten av fruktsockret tillen tjock marängsmet. Rör samman choklade och äggsmeten och vänd ner marängsmeten.
   Häll smeten i formen och grädda på nedersta falsen i ugnen. Ställ formen på ett galler och låt kakan svalna i formen. Tryck ner det spröda skalet och glasera med chokladglasyr.

   Chokladglasyr!!

   1 dl vispgrädde
   125g mörk blockchoklad

   Koka upp grädden. Bryt chokladen i små biar och rör ner den i den kokande grädden så att chokladen smälter. Häll smeten över kakan och bred försiktigt ut den. Ställ kakan kallt så att glasyren stelnar.

   Jag gjorde denna ibland då jag åt GI. Den är go men mäktig så man behöver inte så mycket innan man är nöjd. Jag bakar i stortsett inget annat men tycker att denna är enkel att göra. Jag hoppas att den kan stilla ditt fikabegär lite. Lycka till!!

   /Anna-Karin

 3. Hej!

  Ja, du har verkligen varit saknad men förstår samtidigt att du kanske inte har möjlighet att blogga varje dag.
  Som man brukar säga ”den som väntar på något gott väntar aldrig för länge”.
  Jag får önska dig en trevlig helg.

  Kram Camilla

 4. Hej!
  ost och skinksallad är något jag aldrig testat på… vore kul och testa på! Vad är det för dressing man använder till? Vad har du gjort din dressing på här?
  Hade bra!
  Gabriel

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..