Kantarelltoast

Oh-my-god. Galet gott. En kantarelltoast ligger helt klart på min top 5 lista över favoriträtter. Och allra godast är mammas ;)

Skogens guld.

Skogens guld.

kanta2

Stek svampen först i torr panna tills vattnet dunstat bort. Lägg på en rejäl klick smör och stek svampen i. Krydda med salt, peppar, och socker (ja socker, det är det som är grejen!!). Häll på en skvätt grädde och låta koka ihop. Rosta bröd, smöra och toppa med svamröran. Ät genast och njuuuuuuuuuut!!!!!

Nån mer där ute som älskar kantareller? :) Plockar ni själva eller köper? Hur äter ni dem? Kom gärna med tips på goda kantarellmaträtter!

Önskar er en härlig lördagkväll!!

0

0 reaktioner på “Kantarelltoast”

 • jenmak skriver:

  Gott med kantareller!
  Brukar plocka själv, tycker det är godare att njuta av dem när man vet att man själv har plockat dem=)
  Gott att ha smörstekta kantareller på Wasa husman och sen ha riven västerbottenost på och in med dem i micron tills osten smält!
  Prova får du se!
  Vill bara säga att jag verkligen älskar din blogg!

 • aklejatrend skriver:

  Kul…klart man ska steka med socker, har jag alltid gjort och kommer alltid att göra, och man får alltid samma skeptiska blickar när man säger det. Men gud så gott det är.

 • Unikprick skriver:

  Åh, det är så JÄKLA gott! Absolut top fem bland alla hösträtter. Eller kanske top fem av alla rätter? :D Har dock aldrig testat med socker!

 • Masstina skriver:

  Förutom det ni alla redan tagit upp så är ju en kantarell och ostpaj (eller nästan paj) supergott :-)

 • s029ja skriver:

  Oh va gott det såg ut…har aldrig provat socker men det ska jag göra nästa ggn.

  Jag har 2 olika tips på vad du kan göra med Kantarellerna som är jättegoda!!

  http://notrecuisine.blogg.se/2010/september/snabb-sondagsmiddag-for-ett-aktivt-hem.html

  eller

  http://notrecuisine.blogg.se/2010/september/godaste-kantarell-toasten.html

 • Slowe skriver:

  Jag får tyvärr köpa mina kantareller, men det går ju det med. En kantarellsås till en god köttbit, mums.

 • Fialotta skriver:

  Mums, kantareller är väl ändå bland det godaste som finns! Godast är dom nog på en toast eller i krustader :)
  Har du inte något recept på en god och värmande soppa som passar bra nu när det börjar bli höstrusk ute!?

 • netteplette skriver:

  tjoho vill tacka för en underbar blogg, läser den nästan varje dag, jag är kock och har en egen restaurang/cafe, får ibland idétorka vad man ska ha på lunchen och så, det jag skulle vilja är att kunna skriva ut dina recept på skrivaren, har du nått tips om hur det går till? På vårat cafe har vi varma kantarellmackor… rostbröd, kantarellstuvning, bacon, tomat och ost tjoff in i ugnen de du betalar många en slant för. Ps jag har vitlök i min stuvning.

 • Adirf skriver:

  Jag älskar kantareller, finns inget godare! Men jag är så rackarns dålig på att hitta dem i skogen… Alla säger jämt att de hittar så mycket, men jag hittar aldrig känns det som. Jag är lite motståndare till att köpa dem, de finns ju GRATIS i skogen! Plus att upplevelsen att få vara ute i naturen väger upp otroligt mycket.

 • Helenafena skriver:

  Kantarelltoast gjord som du beskriver är nog det absolut godaste man kan äta med kantareller! Men ngt som är väldigt gott är att fylla små krustader med kantarellstuvning (krustaderna och stuvningen ska vara varma). Vi brukar alltid äta det med trattkantareller på julafton ;)

 • Cowgirl skriver:

  Mums! Har plockat tre kg kantareller och ca sex kg rödgul trumpetsvamp i år. Supergott att steka och ha på mackan. /Anna-Karin

 • linjoh skriver:

  Tänkte på dig som ibland äter LCHF och säger att du skulle vilja ha något bröd att äta! Vad tror du om detta bröd?

  http://mastercat.blogg.se/2010/march/kolhydratsfritt-brod.html#comment

  kram! :D

 • jolla99 skriver:

  ÄLSKAR kantareller. Å annan svamp också för den delen. Vill gärna plocka själv men är dålig på att hitta. En liten kantarelltoast blev det dock för någon månad sedan när jag hittade lite. Annars får man köpa :) Kraam!

 • Agnetha skriver:

  Det var sååå länge sen jag kommenterade p g a mycket som hänt och att jag tyckt det verkat besvärligt. Men nu borde det ju funka. Gula kantareller. Gott!! I morron blir det svampskogen men tyvärr bara ”trattar” tror jag. De gula är svårare att hitta :-)

 • Jessiejag skriver:

  Klart jag älskar kantareller!! En härligt krämig kantarellsås och en god bit oxfilé eller varför inte älg eller rådjur. Synd att jag är så usel på att hitta dom bara.

 • Jojjo skriver:

  visst är det konstigt att det alltid är mammas kokkonster som är godast! Tur att dom finns :-D

 • Martina K skriver:

  Jag plockar mina kantareller själv och gör förstås kantarelltoast. Jag brukar dela en vitlöksklyfta och dra över brödet innan jag lägger på kantarellerna, precis som man gör med bruschetta, blir smaksens!

 • Ankim skriver:

  Visst är det smarrigt med kantareller. Det finns inget bra lockställe i vår närhet så maken plockade med ett gäng från jobbet i torsdags (svenska) som vi kockade till på kvällen. Det blev en supergod lövbiffsås som vi käkade pasta till och drack lite gott rött vin till. Härlig vardagslyx!
  Receptet hittar du här:
  http://martenssonskok.blogspot.com/2010/09/sa-dar-ja.html

  Ha en fortsatt bra helg!

 • trebarnmamman skriver:

  Det därn är en riktig lyx macka .. jag gör nästan likadant .. men jag hackar i en litenschalottenlök och sen lägger jag svampröran på en rostmacka som har ett par ostskivor på sig och sen toppar jag med någon ostskiva sen in i ugnen i några minuter … mums …

  Jag har förmånen att ha en mor och far som plockar mängder och åter mängder med kantareller åt mig … vet inte hur många KG vi fått i år … ifiol var det ca 36 kg … och änså länge har vi nog fått runt 20 .. jag kan lungt säga att rensa kantareller är nog det tråkigaste som finns …hihiii men gott är det och lyxigt att bara kunna slösa med det ..kolla gärna in en av korgarna vi fick för ett tag sen …http://trebarnmamman.blogspot.com/2010/08/skogens-guld.html

  Kram Anna

 • Maklamyr skriver:

  Guuuuuud va GOTT!!!!!! Inte alls avundsjuk:P Vill först och fräämst säga att jag ÄLSKAR din blogg:) Tycker du är helt underbart duktig och ger iaf mej sååå mkt inspiration:) Älskar mat det är min passion och man lär nåt nytt varenda dag såväl härinne:)
  Så fortsätt bomba oss med bilder och smarriga recept och bra tips:) Ha en fortsatt bra kväll:)

 • FashionFame skriver:

  Muuummmsss vad smaskigt det ser ut! :)

Lämna gärna några rader efter er! ♥

Instagram - @matplatsen