Man tager vad man haver lax

Det fick bli middag på det som fanns i kylen i går. Och det blev riktigt gott!

blax3

4 port:
4 laxfiléer
4 dl creme fraiche
1 fpk boursin vitlöksost
salt
knorr fiskkrydda
färskriven parmesanost
pinjenötter

Lägg laxen i en ugnsform. Koka upp cremefraichen i en kastrull och låt boursinosten smälta ner. Smaka av med salt och knorr fiskkrydda. Häll såsen över fisken.

blax1

blax2

Ställ in fisken i ugnen, 200 c ca 15 min. Rosta under tiden pinjenötterna i torr het panna (akta så de inte bräns!) och riv ca 1 dl parmesanost fint. Ta ut formen ur ugnen och strö över osten så den smälter. Toppa med pinjenötterna.

blax4

Servera med en god sallad och ris (skippa riset om ni vill äta lchf). Mums!!!!

blax5

Nu ska jag sätta mig och skriva en låååång inköpslista, en utflykt till affären står på schemat. Lillbus är frisk som en mört igen, det var bara feber i går förmiddags, men en feberfridag är ju regeln innan man får gå tillbax till dagis så vi är hemma i dag med.

 1. Skönt att få handlat, jag skall göra mitt ikväll efter jobbet. Tror min lillkille håller på att bli dålig med, hoppas inte…… Vill hålla oss friska då vi snart skall åka och sola oss lite ; )

  Kram AL

 2. Himmel, vad gott det lät! Kylskåpsrens brukar bli de bästa middagarna 🙂
  Då får det bli lax till middag nån dag, minsann.
  Ha en fin dag!
  /Ylva

 3. Detta lat ju riktigt gott! Jag har trottnat lite pa lax, at det i tid och otid innan, men nu blir man ju sugen igen! 🙂

  Jag gor min shopping online, och alskar det, men det ar kanske lattare i en storstad. Waitrose som jag anvander har jattebra matvaror och de bar dem anda in i koket. Helt perfekt!

 4. Hej, har läst din blogg så länge du funnits här på Bloggfamiljen, men inte kommit till att regga mig som användare förrän nu! Gillar verkligen dina tanker, bilder och recept. Allt ser hela tiden så fint och inspirerande ut. Får verkligen inspiration för bpde matlagning, hemmafix och även för att fixa mig själv. Trots att jag går hemma och är föräldraledig så kan man faktiskt piffa till sig lite!
  Skriver snart igen. Tack!

 5. *En liten dregelsvans hänger i min vänstra mungipa medan jag med glansig blick stirrar in i datorskärmen* Måste…äta…lax…pinje..nött…er…nuuuu…

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..