Man tager vad man haver lax

Det fick bli middag på det som fanns i kylen i går. Och det blev riktigt gott!

blax3

4 port:
4 laxfiléer
4 dl creme fraiche
1 fpk boursin vitlöksost
salt
knorr fiskkrydda
färskriven parmesanost
pinjenötter

Lägg laxen i en ugnsform. Koka upp cremefraichen i en kastrull och låt boursinosten smälta ner. Smaka av med salt och knorr fiskkrydda. Häll såsen över fisken.

blax1 blax2

Ställ in fisken i ugnen, 200 c ca 15 min. Rosta under tiden pinjenötterna i torr het panna (akta så de inte bräns!) och riv ca 1 dl parmesanost fint. Ta ut formen ur ugnen och strö över osten så den smälter. Toppa med pinjenötterna.

blax4
Servera med en god sallad och ris (skippa riset om ni vill äta lchf). Mums!!!!
blax5

Nu ska jag sätta mig och skriva en låååång inköpslista, en utflykt till affären står på schemat. Lillbus är frisk som en mört igen, det var bara feber i går förmiddags, men en feberfridag är ju regeln innan man får gå tillbax till dagis så vi är hemma i dag med.

0

8 reaktioner på “Man tager vad man haver lax”

 • Marie Bergman skriver:

  Ser supergott ut =)

 • bananen skriver:

  *En liten dregelsvans hänger i min vänstra mungipa medan jag med glansig blick stirrar in i datorskärmen* Måste…äta…lax…pinje..nött…er…nuuuu…

 • calas skriver:

  vilket härligt laxrecept. Det blir till att prova till helgen .Även kokos kakan såg underbar ut. Ha en bra dag

 • Matpolisen skriver:

  Vilken bra idé. Jag gillar verkligen pinjenötter.

 • Chrisaxl skriver:

  Hej, har läst din blogg så länge du funnits här på Bloggfamiljen, men inte kommit till att regga mig som användare förrän nu! Gillar verkligen dina tanker, bilder och recept. Allt ser hela tiden så fint och inspirerande ut. Får verkligen inspiration för bpde matlagning, hemmafix och även för att fixa mig själv. Trots att jag går hemma och är föräldraledig så kan man faktiskt piffa till sig lite!
  Skriver snart igen. Tack!

 • hannisen skriver:

  Detta lat ju riktigt gott! Jag har trottnat lite pa lax, at det i tid och otid innan, men nu blir man ju sugen igen! :)

  Jag gor min shopping online, och alskar det, men det ar kanske lattare i en storstad. Waitrose som jag anvander har jattebra matvaror och de bar dem anda in i koket. Helt perfekt!

 • ylvasofia skriver:

  Himmel, vad gott det lät! Kylskåpsrens brukar bli de bästa middagarna :)
  Då får det bli lax till middag nån dag, minsann.
  Ha en fin dag!
  /Ylva

 • al68 skriver:

  Skönt att få handlat, jag skall göra mitt ikväll efter jobbet. Tror min lillkille håller på att bli dålig med, hoppas inte…… Vill hålla oss friska då vi snart skall åka och sola oss lite ; )

  Kram AL

Lämna gärna några rader efter er! ♥

Instagram - @matplatsen