Festliga mackor i soffan

Vi har mys-torsdag i soffan med tända ljus och en massa smarriga mackor och kikar på Idol.  Älskar hösten, det här vädret och de mörka kvällarna. I helgen ska vi bunkra upp med ved så vi kan elda i murspisen oxå, det om något är mysigt!!

toasts1

Ett helt fat med mackor. Några med smörstekta och gräddstuvade kantareller och resten med räkor+ägg+hemgjord majonnäs+citron. Och krispig huvudsallad till, godaste salladen att äta till mackor eller smörgåstårtor!!

toasts2

Försvinnande goda!! Som det så passande heter ;)

I morgon är det redan fredag, vart tog den här veckan vägen??!! Tror vi ska satsa på något halva Sverige äter till middag i morgon ;) Nån som kan gissa vad??! :D

0

0 reaktioner på “Festliga mackor i soffan”

 • SaraL skriver:

  Kära nån vilka bilder, min mage kurrar! Ska ta och göra räkmackor lite oftare (men hur gör du för att orka stå och skala så många? Jag tröttnar efter 10).
  Och Victoria! Jag behöver din hjälp. Ikväll kommer en barnfamilj hem till min familj (jag är 19 år, + mina föräldrar, samt den andra familjen där barnen är mellan 7-10 år). Till huvudrätt blir det kyckling. Jag behöver ett riktigt bra recept på efterrätt, choklad är min passion så det får gärna vara något med choklad! Säg ditt absolut godaste recept på någon choklad-aktig kaka eller så.

  Tack på förhand!

  Hälsningar från Sara, Örebro

 • cam77 skriver:

  Vill bara säga att jag älskar att läsa din blogg, supergoda recept och härliga bilder :-)

 • metallgem skriver:

  Idag har jag köpt hem de ingredienser jag saknade till drömrulltårta och majonäs. I morgon gäller det! Snygg drömrulltårta ska bakas och premiär på att göra egen majo! :-)

 • juliaisac skriver:

  hummer!!!!! för det äter väl halva sveriges befolkning ikväll, asgarv…

  ha en trevlig shoppingtripp imorrn fm så ses vi på kvällen, ska bli såååå trevligt!!:-)) ojoj, egentligen är det ingen idé att äta nåt idag knappt, eller så är det som du säger, att man får töja ut magen istället inför det kommande frosseriet;-))

  stora kramen på dig!

 • Cissile skriver:

  Mums vad goda saker du gör och äter hela tiden ;P
  Jag skulle ha rullat fram om jag var du…
  Hur lyckas du behålla en sån fin och slank kropp? Livet är orättvist ibland *HAHA*
  Trevlg helg och njut av livet ;)

 • Tea skriver:

  Tacos :-)

  Vi ska äta kantarelltoast ikväll – hurra! Vad det blir till huvudrätt har jag inte riktigt bestämt, men jag är sugen på fisk.

 • mrsmalinski skriver:

  Jag tror oxå på tacos =)
  Hoppas på nån riktigt god fredagsmat, ska hem till mor som fyller år och brukar inte bli besviken.

  Riktigt kul med ett eget Halv åtta hos mig. Ser riktigt gott ut!!

  Ha en bra helg!!

 • hannisen skriver:

  Tacos eller pizza ar val typisk fredagsmat! For min del blir det pizza har i London med, fast ute, det finns inte direkt nagra pizzerior har.

 • Hea skriver:

  Pratar man fredagsmat hos barnfamiljer så kan det bara vara tacos. Fast ikväll ska vi faktiskt grilla kött och äta med klyftpotatis, bea och en god sallad. Men nästa fredag blir det nog tacos : )

 • trebarnmamman skriver:

  Gissar oxå på Tacos … men du .. inte sätter ni väl i er 8 ST !!! mackor sådär bara du och Micke .hur bara orkar du ???? vet inte riktigt än vad vi ska ha ikväll ..luter åt pizza men inte bestämt mig än ..kramen på dig

 • Matpolisen skriver:

  Mystorsdag låter så himla charmigt. Här är lite förslag på tacos – http://matpolisen.wordpress.com/2010/09/11/tacos-till-helgen/

 • Carla skriver:

  Såå goda mackor, ja vår familj i Ledning av Filip så måste vi äta Tacos på fredagar.

  Men hör och häpna ikväll fråga jag om det gick bra med nått annat imorgon kväll och det gjorde det, så det blir en annan klassiker, Kött, pommes och Bea, men nått riktigt fint och gott kött, pappsen ska komme med det och han är expert på att tillaga det riktigt gott, mums, längtar till i morgon!

  Ha en superskön helg!

  Kram på dig!

 • berglund skriver:

  LCHF?

 • Biia skriver:

  Jag måste ju åxå säga Tacos haha :D

 • nataluskan skriver:

  Tacos!
  Själva ska vi äta nåt som vi kallar för Alexandra Zazzis gratäng. = latmanslasange. Har färdig köttfärssås i frysen, kokar pasta (billigt på ICA denna veckan 3 kr för ett pkt), i med riven mozzarella och på med bechamelsås in i ugnen till detta en stor härlig sallad…

  Mumms..

  Föresten undrar jag om nån provat göra egna Sloppy Joes?
  Har du Victoria?

  Provat en gång med det vart sååå rinnigt och jobbigt…

 • Yess skriver:

  Tacos, tror jag helt klart på! Perfekt mat för en fredag!! Annars står köp-mat högt på vår lista på fredagar, och då gärna thai!!

 • Ankim skriver:

  Tacos var första tanken, helt klart!
  Hos oss blir det rostas, klyftpotatis och whiskysås, det är vår ”tacosmiddag” dvs det vi oftast käkar när det är fredag.

 • MalinSt skriver:

  Min gissning är att du tänker på Tacos..

  Men här blir det kyckling: http://www.kycklingrecept.nu/kycklingfile-i-cocosmjolk

  Trevlig helg!

 • Sputte197 skriver:

  Och GI går bra? )

 • SusanneSj skriver:

  Jag tror att det är tacos.
  Det blir det här imorgon : )

 • Kaksmulan skriver:

  Åh, jag blir så galet sugen när jag ser dina mackor. Det är nästan så jag sätter mig på flyget bara för det ;) Är det något jag verkligen längtar efter här (Kanada) så är det just kantareller och färska räkor.. VILL HA, kan du inte skicka ett par mackor ;). Jag tror också att tacos står på de flesta svenskars fredagsmeny, tätt följt av pizza och räkor.

 • HelenaA skriver:

  Min gissning går till tacos den också :) Ha en trevlig helg och tack så mycket för alla inspirerande recept och bilder och helt otroligt goda maträtter :)

 • Cowgirl skriver:

  Hmmm tacos kanske??? =) /Anna-Karin

 • Anita80 skriver:

  Kan det vara fredagskyckling tro?

  Vi ska äta fläskfile imorgon :)
  Kikar iaf in imorgon och ser efter vad det blir för något gott hos er! :D

  http://www.frokenhallon.blogspot.com/

Lämna gärna några rader efter er! ♥

Instagram - @matplatsen